עבור לתוכן

מה עדיף? מפרט מבוסס XP2500 עם 1GB RAM או A64 עם 512

Featured Replies

פורסם

זה למשל: 2500 עם 1GB ראם אבל XP2500 (יש אופציה לOC בעתיד?...)

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Athlon XP 2500+(512k 333) 510 1 510

לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total

A7N8X-X(nForce2 400) 420 1 420

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512MB A-DATA 460 2 920

שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Price Units Total

Arctic Silver 5 30 1 30

מארזים? Price Units Total

ATX MIDI 400W usb,p.stab.,black&silver 250 1 250

Total price 2130 ¤

או:

?AMD? Price Units Total

Athlon 64 3000+ (S-754) 990 1 990

לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total

KV8 Pro sata,GBL 570 1 570

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512MB A-DATA 460 1 460

שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Price Units Total

Arctic Silver 5 30 1 30

מארזים? Price Units Total

ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window 260 1 260

Total price 2310 ¤

המארז הוא ATX סטנדרטי עם חלון ומקום למאוררים קטנים בצד. רגיל, השאלה היא אם הוא מתאים ללוח AMD או שיש בעיות התאמה?

מאוררי BOX. יספיקו לבנתיים.

המחיר די דומה.

אם במפרט של ה2500, אז עדיף האסוס הזה A7N8X-X או שהאביט ?NF7-SL טוב יותר? ואם במפרט של הA64, יש לוח בתקציב הזה טוב יותר?

כרטיס מסך ודיסק וכו' יש לי.

תודה, חבר'ה...

פורסם

אני הייתי הולך על הגיגה ראם

64 ביט עוד לא נכנס לשוק לגמריי והרוב המוחלט של התוכנות בכלל לא מנצלות את היכולות שלו

ועד שייצאו תוכנות שכן המעבדים האלה כבר יהיו ישנים

בנוסף 512 ראם זה מעט מדיי למרות שתמיד אפשר להוסיף עוד אבל אני מניח שזה התקציב הסופי

פורסם

האביט מומלץ יותר מהאסוס זה דבר אחד

דבר שני הAXP דורש OC, בלי אוברקלוקינג לדעתי הA64 לוקח

אחרי שתעשה 2500@3200 עם ה AXP (שזה אוברקלוק סביר פלוס) הביצועים פחות או יותר ישתוו

שניהם היו חזקים בכל מקרה, לא לשכוח שעדיין שניהם עובדים על 32ביט ככה שה A64 לא מנצל את עצמו כמו שצריך

אין סיבה לקחת גריז טרמי שאתה לא קונה היטסינק נורמלי, על סטוק זה לא יעזור

מאורר BOX של AXP לא שווה כלום, הBOX של A64 קצת יותר מוצלח

ותשתדל לקנות ספק כוח איכותי, ג'נרי לא מומלץ לשום מטרה

והמארז מתאים ללוחות ATX, שזאת אומרת מתאים לשתי המפרטים

שימוש עיקרי למחשב, מה הנקודה שהכי חשובה לך בביצועים, משחקים? עריכה(קידודים)? ישומים?

פורסם

לך על ה64, כי זה גם אומר שאתה לוקח לוח טוב בהרבה ומעבד חזק יותר (סטוק 64 מול XP בOC, ה64 בד"כ ייקח)

הרבה יותר קל יהיה לשדרג את הזכרון מאשר לוח+מעבד, וגם 512MB מספיק מאוד

פורסם

הייתי הולך על ה64

אחכ תשדרג ל1G

מעבד קשה לשדרג אחכ....

פורסם
  • מחבר

וואו, תודה על התגובות!!

המטרה שלי זה שימוש רגיל, הורדות, שרת HTTP, קצת משחקים FPS, חיבור מרחוק לעבודה.

OC זה לא מטרה אלא אמצעי אם יהיה ממש צורך.

השאלה היא אם ה2500 לא מספיק כשמצורף לו ג'יגה ראם (ובשאיפה לגרום למערכת הפעלה לעלות לזכרון RESIDENT וללא PAGEFILE)

הספקים הגנרים האלה עושים עבוודה בסגר גמור אצלנו בעבודה גם על מחשבי קידוק כבדים (DUAL 2400 , 2GB RAM וכו'). מה טוב יותר בספק של אנטק למשל?

הבנתי שהWIN שיצא ל64 ינצל את הA64 ב20% שיפור היצועים של הOS עצמו, שזה חשוב מאוד עוד לפי שיש תוכנות שמשתמשות זה, לא?

יש עוד עצות או נקודות מבט שונות?

וד"א למה האביט מומלץ יותר מהאסוס? אסוס זה שם שםף לא?

פורסם

אסוס זה שם לאינטל לא ל AMD.

פורסם

אסוס כבר מזמן לא שם שם ;D

התחרות כבדה ובאמת למעבדי AMD אפוקס ואביט לוקחים שוק חזק, לINTEL אסוס עדיין שורדת

אבל זה לא העניין

למטרות שלך גם AXP יספיק בלי אוברקלוקינג אני לא רואה פה שום פעולה שתאמץ אותו יותר מידי

מערכת הפעלה ב64ביט באמת תנצל טוב את היכולות 64ביט של A64 ;D אבל לא נראה לי שנזכה לראות מערכת כזאת בקרוב

(בטא לא נחשב.. MS מפשלים במערכות ששוחררו רשמית.. לך תדע מה יקרה עם הבטא שלהם)

בקיצור עידן ה 64ביט הוא כרגע רק "עתידי"

נתנו פה נקודה חכמה, אתה יכול לקנות את המפרט של ה A64 ושישתחרר לך עוד 500 שקל תקנה עוד זיכרון, ככה תקבל גם 64 וגם גיגה ראם

הA64 אלה מעבדים חדשים יותר חזקים יותר,שכרגע לא דורשים OC לשום מטרה, ויתנו לך תמיכה עתידית בישומי 64 שיחליטו לצאת

ככה שאני חושב שזאת תיהיה קניה חכמה יותר לאור המצב היום שהסוקט A מתחיל להעלם

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ואם אני אלך על הA64, איזה לוח עדיף בשבילו - האביט או האיפוקס?

אביט KV8 Pro

אפוקס EP-8HDA5J

שניהם עולים 570 ש"ח.

את אפוקס אני מכיר בתור לוח לOC. הוא נותן תמורה טובה גם בלי OC?

לאביט יש "CPU Integrated Memory Controller" אין באפוקס. מה זה אומר?

ומבחינת באנדל שהם מגיעים, מי מגיע מצוייד בכבלים מעוגלים וכו'?

פורסם

ברור שללכת על A64

קודם כל כלל אצבע - תמיד תשקיע יותר במעבד + לוח אם מאחר ותמיד אפשר להוסיף עוד זיכרון/דיסק אם יש צורך ו/או שהמחיר ירד

במקרה של 1G זיכרון - ליישומים שפירטת, ואפילו אם היית משחק - אין ל- 512MB הנוספים שום יתרון

WINDOWS XP פורח ב- 512MB אבל ממש לא צריך יותר

פורסם

64 ביט יחזיק מעמד הרבה יותר זמן מ-32...

אז עדיף לך ללכת על ה-64 למרות ה-512 זיכרון!

עדיף לשדרג בעתיד זיכרון מאשר מעבד+לוח אם שזאת השקעה ענקית!

אז לדעתי תלך על ה-64 בלי לחשוב פעמיים :xyxthumbs:

פורסם

512 מגה זה לא מספיק לאקס פי, אבל מצד שני אני יכול להבין שאתה רוצה לקנות מחשב יותר חדש. אם אין לך בעייה עם אוברקלוק אז תקנה את האת'לון XP M בגלל שבאוברקלוק הוא בדרך כלל נותן ביצועים יותר טובים מה64 ביט. אם אתה לא רוצה, אתה באמת יכול לקנות את ה64 ביט ואח"כ להוסיף 512 מגה. מה שכן, תדע שאתה לא חוסך כסף כי המחירים של הזיכרונות לא ירדו הרבה בזמן הקרוב; אז אתה רק דוחה את ההשקעה.

פורסם

512 מגה זה לא מספיק לאקס פי, אבל מצד שני אני יכול להבין שאתה רוצה לקנות מחשב יותר חדש. אם אין לך בעייה עם אוברקלוק אז תקנה את האת'לון XP M בגלל שבאוברקלוק הוא בדרך כלל נותן ביצועים יותר טובים מה64 ביט. אם אתה לא רוצה, אתה באמת יכול לקנות את ה64 ביט ואח"כ להוסיף 512 מגה. מה שכן, תדע שאתה לא חוסך כסף כי המחירים של הזיכרונות לא ירדו הרבה בזמן הקרוב; אז אתה רק דוחה את ההשקעה.

זה פשוט לא נכון, חוץ מיישומים מיוחדים כמו virtual machines ויישומי שרת - לא תרגיש שוב הבדל בביצועים בין 512 ל- 1024

אני יודע את זה מאין סוף בנצ'ים שקראתי, ומניסיון אישי - יש לי שני מחשבים שאני עובד עליהם, בבית ובעבודה ושניהם שודרגו מ- 512 ל- 1024 ללא שום הבדלים ביישומים רגילים

פורסם

לא כל דבר אפשר לראות בבנצ'מרקים, או, יותר נכון, לא ראית בנצ'מרקים שבדקו את זה. עם הוספה של זיכרון לג'יגה המערכת מזהה שהוספת זיכרון ומשתמש יותר בSystem Caching, משהו שיותר קשה לה לעשות עם 512 מגה.

פורסם

ברור שללכת על A64

קודם כל כלל אצבע - תמיד תשקיע יותר במעבד + לוח אם מאחר ותמיד אפשר להוסיף עוד זיכרון/דיסק אם יש צורך ו/או שהמחיר ירד

במקרה של 1G זיכרון - ליישומים שפירטת, ואפילו אם היית משחק - אין ל- 512MB הנוספים שום יתרון

WINDOWS XP פורח ב- 512MB אבל ממש לא צריך יותר

משחקים כבדים פורחים עם הרבה זכרון. כבר לפני שנה-שנתיים היון משחקים שבדרישות שלהם היו 512 מגה מינימום (כמו למשל GOTHIC 2).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים