עבור לתוכן

למי שעוד לא הספיק לקנות את ה NEC3500A או שלא רצה לשלם 30 שקל דימי מישלוח ,

Featured Replies

פורסם
LOL, זה מזכיר לי את הבדיחה על "האח שלי, האבא שלו, הבת שלו.."

אתם לא משפחה, אתם תשבץ.

אה, ועוד תוספת, זה שזה זול עכשיו אומר בהכרח שזה יהיה זול גם אח"כ. זה לא איזה מבצע חד פעמי, מה שיש היום, יחזור עוד שבועיים.

פורסם

לא התכוונתי להתקדמות הטכנולוגית שתעשה את זה יותר זול, כי זה אף פעם לא קורה תוך שבועיים-שלושה. התכוונתי שלא צריך לקפוץ על מבצע בלי לחשוב, כי יש זמן וזה יחזור עוד מעט.

פורסם

לא מדוייק, הסיפור של הבלו לייזר לוקח כבר שנים, אבל עכשיו הוא הולך לתפוס תאוצה. עכשיו יש ליצרנים הרבה כושר ייצור לרד לייזר, ומוצרים כמעט מושלמים, אבל זמן יחסית קצר לנצל את כל זה..

פורסם

מה שלא בטוח יקרה ( בצורבים הרגילים עד היום הRW נשאר על 32 ) בכל מקרה אי אפשר לעבור את המהירות 16 מאותה סיבה שאי אפשר לעבור את המהירות 52 בכונן רגיל ( למי שמתחכם אני יודע שיש כונני 56 אבל זה לא בסטנדרט ) הדיסק מאבד איזון והוא לא בדיוק מסתובב כמו שצריך ואז הקריאה לא מדוייקת אם בכלל.

כונן ה- CD המהיר ביותר שיוצר אי פעם הוא ה- Kenwood 72x.

הכונן פותח על בסיס הטכנולוגיה של חברת Zen Research הישראלית (ז"ל), שכללה קריאה של 7 ערוצים במקביל במהירות סיבוב איטית יחסית, וע"י כך ליצור מהירות קריאה אפקטיבית גבוהה בהרבה.

הכונן לא נמכר מעולם בארץ, אך דרכי עברו כל 3 המודלים שלו עד לאחרון שהיה 72x.

נ.ב. בסופו של דבר לכונן היו לא מעט בעיות כמו DAE לא אמין ורגישות לסוגי מדיות (CD-RW היה בעייתי במיוחד ונקרא במהירות איטית במיוחד).

פורסם

נראה לי הוא מתכוון שהצורב שעולה 500 שח גם עוד שבועיים יעלה 500 ואולי אפילו פחות

לא צריך לראות וואו 500 שח... אני חייב לקנות עכשיו כי המחיר יברח

זה מה שהוא מתכוונן, נראה לי בכל אופן

אינטגרל, אל תתלהב יותר מדי מהבלו לייזר... בשורה התחתונה אף אחד לא מכיר את הטכנולוגיה הזאת

על מה היא עובדת ומה היא לא. לא באופן מעשי בכל אופן

בנוסף לזה ואולי אפילו חשוב מזה אם יהיה לך צורב שצורב על מדיה אחת 18GB תקנה אותו? לא

מאותה סיבה שאתה לא קונה מדיות DL.

הן עולות פי 10 וניתן לצרוב עליהן מידע רק פי 2

בשביל הבלו לייזר נצטרך שזה יכנס לשוק

בהתחלה זה יהיה נורא יקר

אחרי זה סביר ורק עוד כמה שנים נרגיש צורך שאולי מדיות של 4.5GB נחשבות קטנות מדי

ובינינו, יש עוד זמן לזה

עריכה ____________

UDIF צודק. באמת היה את הכונן של KENWOOD שהיה נורא נורא מהיר

אתה גם צודק שהיו מלא בעיות תאימות עם CDRW וגם לא מעט CDR. לצער כולנו בעיות אלו לא נפתרו במלואם על ידי שום FW חדש ולא נעליים ולכן הכונן לא נמכר כמו שצריך. מה גם שהיה יקר נורא... (אם אני זוכר טוב, הוא היה למכירה בארץ מתישהו)

יפה שאתה זוכר אבל! אני כבר שכחתי מהכונן האגדי הזה

שים לב שלמרות שהוא היה X72 (הדגם המהיר ביותר שלהם) הוא לא הגיע אפילו קרוב ל 10000 RPM

כמו שאמרת הכל נעשה מקריאה של כמה ערוצים בו זמנית ולא מהגברה של הסיבובים

יניב

פורסם

אני לא נביא, אבל נראה לי שזה ילך הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב. אנחנו לא מכתיבים את הצרכים. כי אחרת רב האנשים עדיין היו עם פנטיום 1, 32 מגה, ו WIN95 (שרץ יותר מהר מכל 64 ביט על XP). חברות הענק מכתיבות את הצרכים. לאיפה שהן תרצנה - לשם זה ילך. מה יעשו עם MASS PRODUCTION של בלו לייזר? כמה אולפנים כבר יש בהוליווד? השמועות אומרות ש PS3 יהיה בלו לייזר. מה תעשה אם תקנה סרט ב HDTV ותראה אותו על ה DVD שלך כמו שהיום אנחנו רואים VCD ביחס למקור? תקרא מה טושיבה אומרים - בלו לייזר עם עלות ייצור של 46 דולר. וזו רק ההתחלה. תסתכל באיזו מהירות ואגרסיביות יוצאים יצרני ה DVD בחו"ל עם דיסקים X16+R. הדברים האלה עובדים לפי עקומה מעריכית. ככל שעובר הזמן, קצב השינוי גדל משמעותית. אי אפשר לדעת מה ילד יום.

פורסם
  • מחבר

תקראו את הכותרת , ברור שעוד חודשיים שלוש המחיר ירד בעוד 100 שקל...

אבל אני מדבר על נגיד אנשים שרוצים לקנות עכשיו ולא יכולים לחכות חודשים שלוש...

על כל מוצר אפשר להגיד נו אז מה עוד קצת זמן ירד המחיר..

אותו עיקרון על מעבדים , כרטיסי מסך , לוחות אם.. הכל ...

לפי כ חודשיים ה a64 3000 עלה 1500 שקל +

עכשיו עולה כ 1000 שקל

אין מה לעשות ככה זה עם קידמה וטכנולוגיה.

נגיד מישהו קונה עכשיו מחשב ורוצה בדיוק לקנות צורב DVD אבל במקרה ה 40-30 שקל דמי משלוח נראה לו מוגזם

או במקרה הוא בדיוק תיכנן לקנות ב וואלה ב 530 שקל . אז הנה יש לו עכשיו עוד אופציה...

אני לא אומר יאללה עכשיו אתם חייבים לקנות אחרת עבוד לכם וזהו לא יהיה יותר זול.

פורסם

יניב, אתה צודק!

הכונן של קנווד x72 אכן נמכר בזמנו בארץ במחיר מופרז של כמה מאות שקלים טובים. תומר הזכיר אותו בזמנו במדריך לכונני תקליטורים באתר מנטור ז"ל...

לעוד "פרץ של נוסטלגיה", לחץ על הלינק:

http://web.archive.org/web/20020215220344/www.mentor.org.il/guides/cdrom/cdrom-4.shtml

פורסם

הכונן של קנווד אכן היה יקר, לא רק בארץ אלא גם בחו"ל.

היו לכך סיבות טובות:

1. האופטיקה שלו היתה מורכבת בהרבה מכונן רגיל (לייזר + מפצל אופטי + סנסור מיוחד עם 7 ערוצי קליטה).

2. היה באג בתכנון של הרכיב המרכזי של הכונן, שגרם לכך שנאלצו להוסיף לכונן 2 רכיבים חיצוניים של סוני כדי לעקוף את הבאג. ברור שזה ייקר את הכונן. (ייצור מחדש של הרכיב עולה מאות אלפי דולארים, והיה גורם לעיכוב גדול מדי בלוח הזמנים של הפרויקט).

הכונן באמת קרא CD-RW פחות טוב. הסיבה לכך היא שמקדם ההחזקה מדיסקים כאלה הוא נמוך יותר, ולכן בערוצים הצדדיים האות שחזר היה חלש מדי ולכן לא יכלו להשתמש בו, זה גרם לכך שאם מדיסק רגיל (לא צרוב) קראו 7 ערוצים במקביל, אז מדיסק CD-RW קראו רק מ- 5 , 3 או אפילו ערוץ אחד בלבד. מנסיון שלי, דיסקים CD-R GOLD עבדו באותה מהירות כמו CD-ROM מקורי, CD-R רגיל ירוק עבד פחות טוב, ו- CD-RW עבד הכי גרוע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים