עבור לתוכן

מה החסרון הכ"כ גדול ב RDRAM?

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון, הRDRAM גרם להווצרות של כל מני לוחות מעניינים, כמו לוח עם RDRAM לפנטיום 3 שעובד עם PC600. חוץ מזה יש גם RDRAM של 32 ביט שנקרא גם RIMM שעובד בסטיקים יחידים.

פורסם

לא לשכוח שבימינו DDR עובד גם בזוגות ולכן הוא פי שתיים יותר מהיר מ PC800

פורסם

דבר ראשון, הRDRAM גרם להווצרות של כל מני לוחות מעניינים, כמו לוח עם RDRAM לפנטיום 3 שעובד עם PC600. חוץ מזה יש גם RDRAM של 32 ביט שנקרא גם RIMM שעובד בסטיקים יחידים.

RIMM זה לא זכרון RDRAM שעובד ביח' זה הכוונה לצורה שבא בא הזכרון... RIMM זה Rambus inline memory modules.

כמו שSDRAM/DDRAM בא DIMM וEDO בא SIMM.

ולRDRAM גם היה ארכיטקטורה של ערוץ כפול של 32bit.

RDRAM עבד בזוגות ועל הסלוטים היו צריכים להיות מלאים, אבל גם היו סטיקי דמה שפשוט סגרו מעגל, ואפשרו עבודה עם מליו חלקי של הסלוטים.

פורסם

הזכרון הזה זה קימבון שגורם למחשב לחשוב שיש שני זכרונות RDRAM ועובד רק על לוח אחד של ASUS ועוד אחד של ASROCK שהיא חברת בת ללוחות סוג ב' של ASUS.

ועדיין RIMM לא קשור לזכרון הזה בפרט, אלא לכל זכרונות הRDRAM.

פורסם

כמו שאמרו פה RDRAM שקול פחות או יותר ל DDR מבחינת רוחב הפס שמקבלים (אם לוקחים בחשבון מהירות, דואל צאנל או סינגל צאנל, 16 ביט או 32 ביט לעומת 64 ביט)

הטבלה בסוף מסכמת את העניין.

רוחב הפס לא בהכרח מייצג את הביצועים. אם תקחו כביש עמוס ותנועה איטית ותוסיפו 2 מסלולים המכוניות ינועו יותר מהר. אבל אם תוסיפו 10 מסלולים זה לא אומר שהמכוניות ינועו יותר מהר מאשר אם תוסיפו 2. עריכה : דוגמה טובה היא הדואל צאנל על ה NFORCE2 שלכאורה נותן רוחב פס כפול אבל לא ממש משפר את ביצועי המערכת כי המעבד לא יודע לנצל את רוחב הפס.

ל DDR יהיו יתרונות במקומות שעבודה במקביל חשובה ול RDRAM במקומות בהם יש יתרון לעבודה טורית אבל מהירה. זה נובע מהעובדה ש RDRAM עובד מהר מאוד אבל טורית בעוד ש DDR עובד לאט מאוד אבל בצורה מקבילית.

RDRAM מתחמם יותר מ DDR ותהליך הייצור שלו יקר יותר כמו הדרישות על הצ'יפים שמרכיבים אותו.

ל DDR יש תזמונים יותר טובים אבל שניהם זבל ביחס לתזמוני המעבד. לכן ל L ים למיניהם יש חשיבות גבוהה הרבה יותר. ולכן תזמונים "טובים" לא עושים הבדלים כאלה גדולים כמו שבאמת אנשים חושבים.

בקיצור, הביצועים תלויים באפליקציה, בציפסט, ובסוג הזכרון והמעבד.

מי שיש לו עדיין RDRAM למשל ב 32 ביט, עם ציפסט 850E (שמאפשר דואל צאנל ו HT) שידע שביצועיו טובים מאוד.

אבל, למה לקנות RDRAM יקר כאשר יש DDR שעולה הרבה פחות ללקוח הסופי ונותן פחות או יותר אותם ביצועים?

אינטל וראמבאס לדעתי היו חזירים לא קטנים (בנוסף לעלות הייצור) ולכן ה RDRAM מת.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

כן, יש.

ואם אנחנו כבר בענייני ספאם, רק אבקש להסב את תשומת ליבך לכך שבוודאי התכוונת לקרוא לעצמך "BadBoy", שזה, בתרגום לעברית, "ילד רע".

אולם, שגיאת איות קלה גרמה לכך ששמך שונה ל"BedBoy", שזה בעצם "ילד המיטה". זה דווקא נשמע כמו שם בו ישתמשו סוכני הFBI בשביל להפליל פדופילים, שאורבים למודרים רכים-בשנים באתרי חומרה כמו זה ("היי ילד, רוצה להשתמש לי בDREMEL?!")

אולי כדאי שתחשוב על דברים כאלו, ולא על שאלות כמו "האם יש לזכרון ביט", כי לזכרון יש ביט - אבל לך?

שלך,

BadAss MOFO

:o:eek2: :eek2: :kopfpatsch::nixweiss: WTF ?!?!

פורסם
  • מחבר

טוב..הבנתי שממש לא שווה להשקיע בדבר הזה, כי יש לי מחשב שני של אחים שלי שרציתי קצת לשדרג אותו..אמרתי אולי נוסיף עוד 256 או 512 אבל הוא מאוד יקר..אין לי מושג למה עדין אם החברות פשטו באמת רגל למה המחירים שלו עדין בשמיים.

אז כנראה שאני יירד מזה..תודה על ההסברים אנשים!

פורסם

איזה RDRAM יש להם? אם זה 32 ביט אז יש ב KSP במציאון במחירים טובים.

פורסם
  • מחבר

יש 16 bit, אבל זה דיואל זה לא פועל על 32?

פורסם

יש גם סטיק שלם שהוא 32 ביט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים