עבור לתוכן

מה החסרון הכ"כ גדול ב RDRAM?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

פורסם

שאין הצדקה לביצועים שהוא מציג, לתג מחיר הגבוה שלו.

פורסם
  • מחבר

זה שהוא 16 Bit משפיע בהרבה על הביצועים שלו? לעומת ddr?

פורסם

latency גבוה, ומחיר. המחיר היה מסתדר עם הזמן, הlatency פחות.

פורסם

לזיכרון יש ביט?

פורסם

לזיכרון יש ביט?

כן, יש.

ואם אנחנו כבר בענייני ספאם, רק אבקש להסב את תשומת ליבך לכך שבוודאי התכוונת לקרוא לעצמך "BadBoy", שזה, בתרגום לעברית, "ילד רע".

אולם, שגיאת איות קלה גרמה לכך ששמך שונה ל"BedBoy", שזה בעצם "ילד המיטה". זה דווקא נשמע כמו שם בו ישתמשו סוכני הFBI בשביל להפליל פדופילים, שאורבים למודרים רכים-בשנים באתרי חומרה כמו זה ("היי ילד, רוצה להשתמש לי בDREMEL?!")

אולי כדאי שתחשוב על דברים כאלו, ולא על שאלות כמו "האם יש לזכרון ביט", כי לזכרון יש ביט - אבל לך?

שלך,

BadAss MOFO

פורסם

ב RDRAM יש 16 ביט, ובגלל זה הם עובדים בזוגות ככה ששניהם יהיה ביחד 32 ביט

אני כמעט בטוח שזה נכון..

פורסם

יש לו MHZ ממש גבוה......

שאף מעבד לא צריך

כי הבאס הכי גבוה שיש היום 800....

וגם נראה לי שהוא באמת 16 ביט

פורסם

פיתרון יקר שנכפה על השוק ע"י אינטל

פורסם

ואם אנחנו כבר בענייני ספאם, רק אבקש להסב את תשומת ליבך לכך שבוודאי התכוונת לקרוא לעצמך "BadBoy", שזה, בתרגום לעברית, "ילד רע".

אולם, שגיאת איות קלה גרמה לכך ששמך שונה ל"BedBoy", שזה בעצם "ילד המיטה". זה דווקא נשמע כמו שם בו ישתמשו סוכני הFBI בשביל להפליל פדופילים, שאורבים למודרים רכים-בשנים באתרי חומרה כמו זה ("היי ילד, רוצה להשתמש לי בDREMEL?!")

בבקשה, אני מתחנן, תגיד לי שעישנת משהו... כי זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, חוץ מזה שישבת הרבה הרבה יותר מדי מול המחשב...

נדב.

פורסם

היי ילד, רוצה להשתמש לי בDREMEL?!

ענק!!!!

:lol: :lol: :lol:

פורסם

בבקשה, אני מתחנן, תגיד לי שעישנת משהו... כי זה הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, חוץ מזה שישבת הרבה הרבה יותר מדי מול המחשב...

נדב.

שטויות במיץ אני מכיר אנשים שכותבים ככה, זה בדרך כלל אנשים עם כישרון כתיבה והומור סרקסטי במיוחד.

חוץ מזה למה אתה מתלונן זה עדיף על ההודעות היבשות שיש כאן קצת הומור אף פעם לא מזיק :xyxthumbs:

פורסם

התדר הגבוה של ה RDRAM אינו יתרון והוא לא מיותר, הם משתמשים בתדר הגבוה כדי לפצות על הרוחב הצר וככה להשיג ביצועים סבירים.

אם הוא לא היה כזה יקר והפיתוח היה נמשך כמו זה של ה DDR זו היתה פלטפורמה טובה.

זיכרונות משווים קודם כל (אבל לא רק) לפי רוחב פס. נתונים כמו תדר ורוחב בפני עצמם הם חסרי משמעות.

16 ביט ב 1066 מה"ז זה 2100MB/S שזה מה שמקבלים מ DDR266 העתיק (266 מה"ז 64 ביט).

קטילתו של ה RDRAM נעשתה קודם כל ממניעים פוליטיים של תעשייניות הזיכרון הגדולות ולא על סמך חיסרון טכני של הזיכרון.

פורסם

בעקרון הוא לא פחות טוב מDDR או יותר טוב, עכשיו הוא נחשב פחות, בזמנו הם היו שווים. RDRAM פיצה על רוחב אפיק נמוך במהירות גבוהה, וDDR השתמש במהירות נמוכה יחסית ורוחב אפיק גבוה יותר. התוצאה הייתה ביצועים +- שווים.

בכל מקרה DDR-SDRAM זה פורמט פתוח של JEDEC, כל חברה שרוצה לייצר אותה יכולה לעשות זאת, על עוד היא מייצרת זכרון שעומד בסטאנרדטים שJEDEC קבעה.

RDRAM היה פטנט של חברת ראמבאס, ככה שכל חברה שרצתה לייצר אותו הייתה אמורה לשלם תמלוגים לחברת ראמבאס ממה שהבנתי, וזה הביא לעליה נוספת במחירי היצור של הRDRAM שגם ככה היו גבוהים מאוד. אינטל הייתה החברה היחידה שדחפה אתה RDRam לשוק, לוחות לAMD לא היה או שכמעט ולא היה בכל מקרה אני לא ראיתי אחד. אבל באיזה שהו שלב אינטל הבינה שזה לא הולך, וזה היה בעצם ההוצאה להורג של הRDRAM.

פורסם

בהתחלה אינטל ניסו להוציא את כל הלוחות החדשים עם RDRAM אבל כשהם ראו שזה לא הולך ויצרני לוחות האם האחרים ממשיכים להוציא לוחות עם זכרונות רגילים והולך להם הם פחדו שהגורל שלהם יהיה כמו י.ב.מ והמיקרו צ'אנל בזמנו ואז הם התחילו להוציא לוחות אם חדשים עם זכרונות רגילים והרגו בהדרגה את RDRAM

זה מה שקורה כשחברה אחת מנסה לדחוף משהו בניגוד לרצון השוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים