פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מישהו שמע על מימד רביעי? קראתי שזה מימד נוסף הקיים בעולמנו, בנוסף לרוחב, האורך והעומק שאנחנו רואים. כנראה בעתיד אנחנו נשתמש בו להעברת אינפורמציה.יותר מזה אני לא יודע, למישהו יש מושג?
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים הוא דיבר על מימד מרחבי נוסףיש ביקום שלנו איזה 11 מימדים אבל הם במצב מקופל או משהו כזה
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים יש מרחבים בתיאוריה ועושים בהם גם שימוש מתמטי, קשה להגיד האם היש בסיס לתיאוריה הזאת ומה מיצג כל מימד אבל אני בטוח שאם תחפש תמצא.
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים המימד הרביעי הוא הזמן ואפשר לשחק איתו ולנוע בו (זה בטוח)ובעזרת תכנולוגיה מתאימה שמתפחת עכשיו אפשר לתקשר איתו קדימה ואחורהיום יבוא נחכה ונראה
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מה קשה להבין?הוא דיבר על מימד מרחביהזמן הוא לא "מימד" per sayזאת סתם הגדרה שנתנו לו
פורסם 2004 בספטמבר 1321 שנים מחבר Burton צודק, דיברתי על מימד מרחבי, לא זמן. מימד שקיימים בו עצמים שאנו לא מסוגלים להבחין בהם, ככה קראתי.
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים ישנן אלפי תאוריות על מימדים נוספיםכל החיפוש הזה של מימדים נוספים נועד כדי לפתור בעיה אחת בפיזיקה התאורטית -העולם מושתת על ארבעה כוחות פיזיקלים בסיסיים - הכח החזק (או כח הצבע) הכח החלש, הכח האלקטרומגנטי וכח הגרוויטציה.בתאוריות הפיזיקליות הקיימות היום לא ניתן לאחד את כל הכוחות למערכת משוואות אחת, כח הגרוויטציה תמיד נשאר "בחוץ", כלומר עובד עם מערכת משוואות אחרת.לפני 20-30 שנה הוכיחו שני מדענים (ברחו לי השמות שלהם) שאם מוסיפים מימד חמישי לתיאוריה ניתן בקלות להוסיף את הגרוויטציה למשוואות הקיימות.החיפוש אחרי מימדים נוספים גדל כשנכנסה "תורת המיתרים" כתחום מחקר לגיטימי.תורת המיתרים מתייחסת אל החלקיק הבסיסי כגוף חד מימדי (מיתר) ולא כגוף נטול מימדים (נקודה) ומאחדת את התאוריות של כל הכוחות.הבעיה הקטנה עם התאוריה הזו היא שהיא דורשת מספר גדול יותר של מימדים 26, 11, או 10 בתאוריות החדשות יותר (תאורית העל מיתרים).לגבי השאלה שלך, היה איזה דיבור של חבורת מדענים שהציעו ניסוי לראות את מימד נוסף... הכל עדיין ברמת התיאוריה אם אני לא טועה.
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים המימד הרביעי הוא הזמן ואפשר לשחק איתו ולנוע בו (זה בטוח) ובעזרת תכנולוגיה מתאימה שמתפחת עכשיו אפשר לתקשר איתו קדימה ואחורה יום יבוא נחכה ונראה מה אתה אומר : ועל סמך מה אתה מבסס את הטענות האלה?
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים ישנן אלפי תאוריות על מימדים נוספיםכל החיפוש הזה של מימדים נוספים נועד כדי לפתור בעיה אחת בפיזיקה התאורטית -העולם מושתת על ארבעה כוחות פיזיקלים בסיסיים - הכח החזק (או כח הצבע) הכח החלש, הכח האלקטרומגנטי וכח הגרוויטציה.בתאוריות הפיזיקליות הקיימות היום לא ניתן לאחד את כל הכוחות למערכת משוואות אחת, כח הגרוויטציה תמיד נשאר "בחוץ", כלומר עובד עם מערכת משוואות אחרת.לפני 20-30 שנה הוכיחו שני מדענים (ברחו לי השמות שלהם) שאם מוסיפים מימד חמישי לתיאוריה ניתן בקלות להוסיף את הגרוויטציה למשוואות הקיימות.החיפוש אחרי מימדים נוספים גדל כשנכנסה "תורת המיתרים" כתחום מחקר לגיטימי.תורת המיתרים מתייחסת אל החלקיק הבסיסי כגוף חד מימדי (מיתר) ולא כגוף נטול מימדים (נקודה) ומאחדת את התאוריות של כל הכוחות.הבעיה הקטנה עם התאוריה הזו היא שהיא דורשת מספר גדול יותר של מימדים 26, 11, או 10 בתאוריות החדשות יותר (תאורית העל מיתרים).לגבי השאלה שלך, היה איזה דיבור של חבורת מדענים שהציעו ניסוי לראות את מימד נוסף... הכל עדיין ברמת התיאוריה אם אני לא טועה.יש חמישה כוחות להיום החמישי לכול הידוע לי זה הקוונטים כוח הכובד העובד על תת אטומים . ויצאו הוכחות חומר 'שחור' ואנרגיה 'שחורה' ששני אלה תופסים כ 90 אחוז מהיקום . ויש טוענים שזה הכוח ההופכי לכוח הגרביטציה , כי שמו לב שאים הכוח הזה יש כמה 'תפעות לוואי ' שמשום מה מקוזזות על ידי כוח מסויים
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים יש חמישה כוחות להיום החמישי לכול הידוע לי זה הקוונטים כוח הכובד העובד על תת אטומים . ויצאו הוכחות חומר 'שחור' ואנרגיה 'שחורה' ששני אלה תופסים כ 90 אחוז מהיקום . ויש טוענים שזה הכוח ההופכי לכוח הגרביטציה , כי שמו לב שאים הכוח הזה יש כמה 'תפעות לוואי ' שמשום מה מקוזזות על ידי כוח מסוייםהכח החזק = כח הצבע = הכח בין הקווארקיםיש ארבעה כוחות נקודה.
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים הכח החזק = כח הצבע = הכח בין הקווארקיםיש ארבעה כוחות נקודה.תשאל את הפיזיקיים כולם יודעים שמשתובבת תאוריה על כוח חמישי יגידו לך אפילו שאלברט חשב על זה על פי שני סימוכין 1 שאמר ש ה' לא משחק בקוביות שזה הקוואקים 2 ובשיחה אם סטודנט האלה השערה לכוח מנוגד להגרוויטציה ושלל את זה
פורסם 2004 בספטמבר 1421 שנים תשאל את הפיזיקיים כולם יודעים שמשתובבת תאוריה על כוח חמישי יגידו לך אפילו שאלברט חשב על זה על פי שני סימוכין 1 שאמר ש ה' לא משחק בקוביות שזה הקוואקים 2 ובשיחה אם סטודנט האלה השערה לכוח מנוגד להגרוויטציה ושלל את זהמה הקשר?1. אלברט איינשטיין התנגד לתורת הקוואנטים כי הוא היה דטרמניסט = האמין שעם הנתונים המתאימים ניתן לחשב כל דבר קדימה. תורת הקוואנטים היא תורה הסתברותית, כלומר ניתן לחשב את הההסתברות בה ארוע כלשהו יתרחש אבל לא ניתן לחשב שום דבר בצורה מוחלטת ואיינשטיין לא היה מוכן להסכים עם זה.2. הכח המנוגד הזה שאתה מדבר עליו הוא לא כח אלא ה"קבוע הקוסמי" תיקון מתמטי שאיינשטיין הכניס למשוואות שלו כדי שיתאימו לניבויים של התאוריה.איינשטיין מאוחר יותר הודה שהקבוע היה טעות. היום דרך אגב יש סברה שאותו קבוע, או מספר דומה הוא אולי כן נחוץ כדי לאזן את המשוואות.ודרך אגב, אם ישנו כח שהוא מנוגד בדיוק לכח אחר, אז בעצם מדובר באותו כח אבל שלילי... כך שעדיין נשארנו עם ארבעה כוחות יסוד.
פורסם 2004 בספטמבר 1521 שנים לפני 20-30 שנה הוכיחו שני מדענים (ברחו לי השמות שלהם) שאם מוסיפים מימד חמישי לתיאוריה ניתן בקלות להוסיף את הגרוויטציה למשוואות הקיימות.שני החבר'ה הם Kaluza ו- Klein. התיאוריה שלהם הוצעה במקור ב- 1919 כדי לאחד בצורה אלגנטית את היחסות הכללית של איינשטיין עם האלקטרומגנטיות של מקסוול (קלאסית, לא קוונטית).2. הכח המנוגד הזה שאתה מדבר עליו הוא לא כח אלא ה"קבוע הקוסמי" תיקון מתמטי שאיינשטיין הכניס למשוואות שלו כדי שיתאימו לניבויים של התאוריה.איינשטיין מאוחר יותר הודה שהקבוע היה טעות. היום דרך אגב יש סברה שאותו קבוע, או מספר דומה הוא אולי כן נחוץ כדי לאזן את המשוואות.ב- 1999 גילו בעקבות תצפיות על סופרנובות מרוחקות ביותר כי התפשטות היקום מואצת ולא מאטה, כפי שהניחו שיקרה בשל הכבידה. לצורך כך מדברים שוב על הקבוע הקוסמולוגי של איינשטיין, אשר מוסיף למשוואה אנרגיית דחייה של הואקום, הגורמת להתפשטות המואצת. לא נהוג להתייחס לאנרגיה זו ככוח חמישי.דרך אגב, נסיונות לחישוב האנרגיה הזו באמצעות תורת השדות הקוונטיים הובילה לתוצאה הגדולה פי 120^10 (!!!) מזו הנצפית. זוהי האי-התאמה הגדולה ביותר בפיסיקה כיום, והיא גורמת למבוכה רבה בקרב הפיסיקאים...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.