עבור לתוכן

למה יש דיסקים "מיוחדים" לצריבה ?

Featured Replies

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי ואולי מישהו יודע:

למה הצורבים הביתיים (CD ו DVD) לא צורבים על דיסקים רגילים עם משטח כסוף כמו אלו שקונים בחנויות מוזיקה ?

הדיסקים הקנויים יותר איכותיים ומחזיקים יותר זמן והרי בסופו של דבר מישהו צרב אותם, נכון ?, אז למה אי אפשר לצרוב על כאלה ?

עכשיו תגידו לי שכדי לצרוב דיסק כזה צריכים צורבים תעשייתיים מיוחדים שעולים המון כסף. ואני עדיין שואל: אז למה אף יצרן לא מייצר צורב ביתי שעובד באותה טכנולוגיה רק בקטן ?

יש למישהו מושג ? ???

פורסם

חבח שאתה לא קורא קצת לפני שאתה שואל. בטרד הראשון זה מוסבר.

דיסקים שאתה קונה אינם צרובים. נראה לך שיצרן DVD ישקיע 14 דקות בצריבה של כל DVD שיוצא מהקו?

דיסקים שאתה קונה מוטבעים בעזרת "תבנית" או STAMPER. בטעות קוראים לזה לפעמים הזרקה.

http://www.cdi.co.il/cdi-heb/production.htm

פורסם

סתם שאלה שעלתה לי ואולי מישהו יודע:

למה הצורבים הביתיים (CD ו DVD) לא צורבים על דיסקים רגילים עם משטח כסוף כמו אלו שקונים בחנויות מוזיקה ?

הדיסקים הקנויים יותר איכותיים ומחזיקים יותר זמן והרי בסופו של דבר מישהו צרב אותם, נכון ?, אז למה אי אפשר לצרוב על כאלה ?

עכשיו תגידו לי שכדי לצרוב דיסק כזה צריכים צורבים תעשייתיים מיוחדים שעולים המון כסף. ואני עדיין שואל: אז למה אף יצרן לא מייצר צורב ביתי שעובד באותה טכנולוגיה רק בקטן ?

יש למישהו מושג ?  ???

אתה שם לב שאתה סותר את עצמך וגם עונה לך על השאלה במה שכתבת?

אם יצרו כזה דבר זה יהיה מאוד יקר...

וזה גם התקן מיוחד זה בטח לא נראה כמו כונן או משהו אלא גדול ובהרבה יותר

אתה שם את הmaster או דיסק האבטיפוס איך שתקראו לזה זה כנראה קורא אותו "זוכר" אותו איפשהו ופשוט משכפל

לא נראה לי שזה קשור למחשב עצמו ומחובר ממש אליו אלא מכונה בפני עצמה...

מה שבטוח הDATA לא יושבת על הארדיסק אלא משוכפלת ישירות מהmaster וגם אי אפשר בשניה להעביר 4.38GB או 700 מגה לדיסק דרך קריאה מהארדיסק

אין קריאה כזאת מהירה מהארדיסקים עדיין בימנו

ככה שכל זה בלתי אפשרי היום

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שאני סותר את עצמי.

אני בטוח שהמכשיר הזה נשלט בצורה זו או אחרת ע"י מחשב (ולא משנה אם המחשב הוא חיצוני או מובנה בתוכו).

נכון, הוא מאד יקר ואני מודע לזה אבל זה מכשיר שאמור להכין דיסקים בכמויות ובמהירות. אני התכוונתי למשהו באותה טכנולוגיה אבל קטן ואיטי יותר.

בקיצור, התשובה של אינטגרל הבהירה לי שהתהליך שונה.

פורסם

תהליך הטבעת הדיסקים הוא מכני ולא אופטי.

הדיסק פשוט נלחץ בכח כלפי תבנית נגטיבית שמטביעה את השקעים על הדיסק, כל הדיסק מוכן באותו הרגע ולא כמו בצריבה שבה הדיסק נכתב בצורה מבוקרת ביט אחרי ביט.

מדפיסים דיסקים כמו שמדפיסים ספרים או כסף, אף אחד לא מצייר ביד את השטרות או מדפיס לך ספרים במדפסת.

הלייזר בכונן בכלל לא מסוגל להשפיע על האלומיניום שמשמש דיסקים מקוריים, לפחות לא בצורה צפויה שתאפשר איזשהו תהליך מבוקר שיאפשר לדעת מה תהיה התוצאה של הפגיעה של הלייזר בדיסק. התוצאה תהיה פשוט רעש אקראי על הדיסק.

דיסקים כתיבים מכילים גבישים מיוחדים שמגיבים בצורה מאוד מדוייקת לאור ואפשר פעם אחרי פעם לקבל תוצאות שניתן לחזות אותן מראש.

אתה מתעלם מהעובדה שצריך לייצר את המאסטר, שזה אומר לקחת את המידע שרוצים שיופיע על הדיסק וצריבתו ע"י ליזר על פני המשטח של המאסטר.

זה יקח הרבה יותר זמן מלצרוב דיסק רגיל, אתה תצטרך ליצור כזה מאסטר בשביל כל דיסק שאתה רוצה לצרוב, ליצור מאסטר כזה עולה כמה מאות דולרים, המאסטר חייב להישמר בתנאים סטריליים כי יש בו חריצים מיקרוסקופיים שכל גרגיר אבק יהרוס.

אין מצב שעושים דבר כזה בשביל פחות מ 1000 דיסקים, אתה בטח לא רוצה כזה בבית שלך.

פורסם

אם נרצה לדייק (אבל עדיין בצורה מופשטת) אז בדיסקים מוטבעים נוצרים "חורים". קרן הלייזר עוברת דרך ה"חורים" ומוחזרת ע"י "מראת האלומיניום" ואיפה שאין חור לא מוחזרת. כך שבעצם נוצר מעין מין מורס משוכלל.

דיסק לצריבה מכיל DYE שזה הצבע שאתה רואה. בזמן הצריבה הקרן שורפת נקודות על הצבע. איפה שאין נקודה זה כאילו "חור" והקרן מוחזרת דרכו שוב ע"י "מראת האלומיניום".

ככה הצריבה מדמה את תהליך ההטבעה.

פורסם

עוד כמה נקודות: מהסיבות שרשומות למעלה, ולא סתם, קוראים לדיסקים הכסופים האלה PRESSED DISCS= דיסקים לחוצים.

דיסק המאסטר עשוי זהב, לעמידות, בגלל זה שמשחק יוצא, אומרים GONE GOLD, או בעברית הזדהב.

מכונות כאלה עולות הרבה מאוד כסף, (אבל אגב, הדיסקים עולים ממש גרושים)

אבל לא צריך כאלה בבית, זה פס ייצור, סרט נע כזה,

אתה לא מפעל.

פורסם

עוד כמה נקודות: מהסיבות שרשומות למעלה, ולא סתם, קוראים לדיסקים הכסופים האלה PRESSED DISCS= דיסקים לחוצים.

דיסק המאסטר עשוי זהב, לעמידות, בגלל זה שמשחק יוצא, אומרים GONE GOLD, או בעברית הזדהב.

מכונות כאלה עולות הרבה מאוד כסף, (אבל אגב, הדיסקים עולים ממש גרושים)

אבל לא צריך כאלה בבית, זה פס ייצור, סרט נע כזה,

אתה לא מפעל.

אתה אומר שהדיסק ממש עשוי מזהב זהב אמיתי?

יעני חומר הגלם שלכולם יש תאוות בצע אליו?

זה שהיה עליו הבהלה לזהב?

אני אשמח לראות תמונה זה די מעניין

פורסם

הפינים של המעבד שלך מצופים בזהב

המגעים של הזיכרון שלך מצופים בזהב

יש זהב גם במחשב שלך, אל תלך כל כך רחוק

פורסם

כמובן שזה רק כמות קטנה מאוד של זהב... בכלל אי אפשר לעבד זהב לבד, הוא חייב להיות עם עוד חומרים בשביל לקבל ברק וקשיחות.

ככה שכן זה זהב אבל זה בטח כמות קטנה מאוד, דיסקים כאלה הם בטח יקרים אבל זה לא איזה מגש זהב שעולה הון.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה לכולם, אני חושב שהבנתי... ;)

בקשר לבהלה לזהב, אז אפילו אם דיסק מאסטר כזה עולה 10,000 שקל או 20,000 שקל (ואני בספק) אז זה כסף די קטן בשביל חברות התקליטים או התוכנה הגדולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים