עבור לתוכן

יש לי שאלה בנוגע להקמת רשת שבה יש מחשב "לקוח" אחד.

Featured Replies

פורסם

אינטרנט זהב, כבלים, מודם TERAYON TJ715X, חייגן.

אחותי הולכת לקנות מחשב חדש, ואני רוצה שהוא יתחבר לאינטרנט בנוסף למחשב שיש לי בבית עכשיו.

קראתי את המדריך בראש הפורום, והבנתי איך לחבר את המחשב החדש כמחשב "לקוח" לאינטרנט.

אבל הבעיה היא שהמחשב הראשי (זה שיש לי אותו עכשיו) חייב להישאר דלוק כל הזמן כדאי שהמחשב החדש יהיה מחובר לאינטרנט. ואם עושים ריסטרט למחשב הראשי אז האינטרנט במחשב הלקוח לא יעבוד, עד שאני אחבר אינטרנט במחשב הראשי.

רציתי לדעת אם יש דרך אחרת? דרך שבה שני המחשבים לא יהיו תלויים זה בזה כדי להתחבר לאינטרנט. ואפילו אם המחשב הראשי כבוי אז יהיה אפשר לגלוש באינטרנט במחשב הלקוח.

יש דרך כזאת? מה אני צריך לקנות לה? וכמה יהיו העלויות?

פורסם

כן ברור שאפשר,נסה לבצע חיפוש למילים נתב,router,סוויץ',switch

פורסם

אתה צריך נתב (ROUTER) בשביל זה וסוויטץ'

חוץ מזה רק תיקון קטן במונחים: אם השיתוף אינטרנט הוא לא מהמחשב אלא מהנתב אז אין כזה דבר מחשב ראשי ולקוח ברשת הם שניהם שווים מבחינת הרשת (גם אם אחד הוא FX53 והשני הוא P3)

פורסם
  • מחבר

כמה עולה נתב טוב וזול לאינטרנטט כבלים?

וכמה עולה סוויטץ?

ועוד משהו: על מחשב אחד אני רוצה להפעיל אימיול 24/7.

אני אקציב למחשב שיופעל עליו האימיול רוחב פס של 60KBDOWNLOAD/3KBUPLOAD.

רציתי לדעת אם זה יאט לי את מהירות האינטרנט שעל המחשב השני?

אני יודע שאימיול לוקח הרבה רוחב פס, אבל כאן אני מחליט כמה לתת לו ואני נותן לו די מעט, אז אני לא ארגיש האטה נכון?

פורסם

למען האמת הוא רק צריך נתב, כי ברובם יש סוויץ' בנוי. נדמה לי שהוא גם יוכל אפילו לרכוש רק סוויץ' כי מודמי כבלים מסוגלים לנפק כתובות IP נפרדות למחשבים המחוברים אליהם (לפי סוג המודם) אבל אני לא בדיוק יודע איך מתבצע חיוג לספק האינטרנט בכזה מצב כי מנסיוני אפשר לחייג רק פעם אחת ולהתחבר רק פעם אחת.

על כל פנים, רק שימוש בנתב יאפשר הקמת רשת אמיתית עם file sharing ופונקצית NAT. בלי כל קשר, אם מחשב אחד יוריד ב-60, אז השני יגיע במקסימום למהירות השקולה לחבילה כולה פחות 60 ק"ב\שניה. (נניח יש לך 1.5 מגה = 185 ק"ב. 185 פחות 60, יתן לך בסביבות 125 ק"ב)

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

עכשיו, בנוגע למחיר, כמה יעלה לי לרכוש נתב? וסוויטץ'?

אני יכול לבקש אחד מספק האינטר שלי להשאלה?

פורסם

אתה יכול כנראה לרכוש מהם, לא להשאיל. אבל מוטב שתרים טלפון... אם תרכוש מהם תשלם מחיר פרימיום, אבל תהיה ב"ראש שקט" (בערך) לגבי התקנה, תחזוק ותמיכה בסיסית של הרשת. כמובן שהנתב שתקבל יהיה בוודאות מותאם לשיטת העבודה (האידיוטית בעליל, יש לציין) של ספקי האינטרנט עם חייגן תחת תשתית הכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים