עבור לתוכן

מה ההבדל בין 2 סוגי הליבות לA64? + שאלות בנוגע לא"ק של A64 2800

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי עד עכשיו מהפורום, יש 2 סוגי ליבות לA64, והם ה NewCastle וה Clawhammmer. (תקנו אותי אם אני טועה.)

רציתי לשאול מה ההבדל בין 2 הליבות ביחס ספציפי אלי - המערכת שאני קונה תשמש בעיקר למשחקים, ללא קידוד וידאו וכאלה. אולי קצת פוטושופ, אבל זה לא העיקר.

המעבד שבניתי עליו הוא A64 2800, עם לוח EPOX EP-8KDA3J.

מתוכנן א"ק, אמנם לא ממש בהתחלה, אבל אני רוצה להשאיר את האפשרות הזאת פתוחה ולכן אני קונה גם קירור TT POLO.

בעצם יש לי 3 שאלות.

א. האם סוג הליבה שאני אקח בכלל משמעותית בשבילי, כלומר האם עלי להתעקש על סוג מסוים, ואם כן - על איזה?

ב. האם יש סיכוי שהמכפלה של ה A64 תגיע פתוחה...? ואם לא, אתם מכירים מקום שיכול לפתוח אותו תמורת סכום סמלי..?

אני פשוט מפחד להרוס את המעבד, אף פעם לא התעסקתי עם הסרה פיזית של המכפלה, אני לא אדע מאיפה להתחיל ולסיים.

ג. אני לוקח זכרונות 512MB PC4000 500MHZ של A-DATA, עד כמה אתם חושבים שאני אוכל לסחוט בא"ק...? אני יודע שבד"כ אתם לא אוהבים ששואלים את זה.. אבל אם יש מישהו שיש לו מערכת דומה וניסה, אני אשמח לשמוע.

תודה מראש!

נדב.

פורסם

לOC אין בכלל ספק שכדאי לקחת Newcastle.

אין מצב שהמכפלה תגיע פתוחה

הזכרונות הללו מיועדים לעבוד ב500mhz - אין מצב שאתה תגיע ל250mhz(x2) עם המעבד הזה (בלי VMOD ללוח) אז הזכרונות לא יושפעו מOC כלל.

אני ממליץ להוסיף קצת ולקחת A64 3000+ בעל ליבת Newcastle

פורסם
  • מחבר

כלומר בלי VMOD לא אוכל להגיע ל500 MHZ, ואם אני מבין אותך נכון, אני יכול לחסוך ולקחת 400 MHZ שיעשו בדיוק את אותה העבודה? כי אני קצת מסתייג מVMOD...

נדב.

פורסם
כלומר בלי VMOD לא אוכל להגיע ל500 MHZ, ואם אני מבין אותך נכון, אני יכול לחסוך ולקחת 400 MHZ שיעשו בדיוק את אותה העבודה? כי אני קצת מסתייג מVMOD

לא תוכל כי חסר למעבד מתחחחח להגיע למהירות כזו - וחוץ מזה זה אחלה של זכרון ואין סיבה שלא תיקח אותו ותקנה 400mhz ג'נרי - ואם תחשוב על OC - אז זה הזכרון עבורך !

פורסם
  • מחבר

השליטה עעל המתח היא פיזית לגמרי, או דווקא תוכנתית..?

אני לא מכיר כל כך את נושא הא"ק, לכן לא מתמצא באמצעים.

ממה שקראתי הבנתי שהVMOD כרוך בשינויי חומרה (פרט לשינוי המתח, כמובן), או אולי רכיב חדש...

וה400 לא חייבים להיות ג'נריים, תמיד אפשר לקחת משהו איכותי PC3200...

נדב.

פורסם

PC3200 = 400mhz

.............................

אם אתה לא בקיא בOC - לא להתעסק - או לקרוא לפני....

ומתחים אתה משנה בביוס - אם יש לך את האפשרות בלוח (בלוח היעודי ששמת יש את האפשרות)

וVMOD זה אכן שינוי פיזי בלוח - שגומר אחריות :<

פורסם
  • מחבר

אז רגע, בוא נפשט את הדברים: אם אני שם את זכרונות ה PC4000 (500MHZ) אז לא יהיה שימוש להם במצב המקורי, מכיוון שהמתח של הלוח לא מאיץ אותם לכאלה רמות. בסדר.

אז אמרנו שצריך להעלות מתחים - כשאמרת עכשיו שבלוח הזה אפשר לעשות את זה דרך הביוס - כלומר אפשרי להעלות את המתחים בשביל ניצול ה 500MHZ?

אם כן, אז פתרנו את הבעיה, כשיגיע הזמן, אוכל להאיץ אותם למקסימום, כמובן אחרי פתיחת מכפלת המעבד.

אם לא, בהתחשב בעובדה שאני כנראה לא אעשה VMOD, לא עדיף לי לקחת זכרונות PC3200, כלומר 400MHZ, מכיוון שלעולם לא אוכל לנצל יותר מזה, בלי הVMOD?

נדב.

פורסם

תקרא קצת לפני שאתה מנסה לפשט את זה גבר 8)

אז רגע, בוא נפשט את הדברים: אם אני שם את זכרונות ה PC4000 (500MHZ) אז לא יהיה שימוש להם במצב המקורי, מכיוון שהמתח של הלוח לא מאיץ אותם לכאלה רמות. בסדר

אתה לא "שם" אותם בשום דבר - המערכת כDefault עובדת על 400mhz - שזה PC3200 .

הזכרונות מיועדים לעבוד בDefault בלי שום VMOD ב500mhz - כדי להגיע לOC למעבד מעל 250mhz - שזה בDDR 500mhz תצטרך VMOD למתחים של הלוח למעבד.

תשכח מפתיחת מכפלת מעבד - זה לא קשור בA64 .

מקווה שעזרתי - לעוד תשובות הדבר מודעה חח :xyxthumbs:

פורסם

לפי מה שהבנתי עד עכשיו מהפורום, יש 2 סוגי ליבות לA64, והם ה NewCastle וה Clawhammmer. (תקנו אותי אם אני טועה.)

רציתי לשאול מה ההבדל בין 2 הליבות ביחס ספציפי אלי - המערכת שאני קונה תשמש בעיקר למשחקים, ללא קידוד וידאו וכאלה. אולי קצת פוטושופ, אבל זה לא העיקר.

המעבד שבניתי עליו הוא A64 2800, עם לוח EPOX EP-8KDA3J.

מתוכנן א"ק, אמנם לא ממש בהתחלה, אבל אני רוצה להשאיר את האפשרות הזאת פתוחה ולכן אני קונה גם קירור TT POLO.

בעצם יש לי 3 שאלות.

א. האם סוג הליבה שאני אקח בכלל משמעותית בשבילי, כלומר האם עלי להתעקש על סוג מסוים, ואם כן - על איזה?

ב. האם יש סיכוי שהמכפלה של ה A64 תגיע פתוחה...? ואם לא, אתם מכירים מקום שיכול לפתוח אותו תמורת סכום סמלי..?

אני פשוט מפחד להרוס את המעבד, אף פעם לא התעסקתי עם הסרה פיזית של המכפלה, אני לא אדע מאיפה להתחיל ולסיים.

ג. אני לוקח זכרונות 512MB PC4000 500MHZ של A-DATA, עד כמה אתם חושבים שאני אוכל לסחוט בא"ק...? אני יודע שבד"כ אתם לא אוהבים ששואלים את זה.. אבל אם יש מישהו שיש לו מערכת דומה וניסה, אני אשמח לשמוע.

תודה מראש!

נדב.

קח לפחות אתלון 64 3000+ רצוי 3200+ (1290 שקל - ראה אשכןול בענין).

קח זכרון טוב רגיל, אין צורך להמהיר, צוואר הבקבוק על הביצועים במשחקים

יהיה כרטיס המסך.

קח את הליבה החדשה, זאת עם החצי מגה זכרון מטמון, כבר יותר נפוצה ועם

בקר זכרון משופר. גרסת CG.

המכפיל נעול, המהרה מתבצעת על ידי בגדלת תדר העבודנה של הזכרונות,

אני ממליץ על המהרה עדינה בלבד אם בכלל - מיותר.

תקנה באריזת BOX עם המאורר המקורי - אין צורך ביותר, מוצר יותר אמין,

סגור ישירות מהיצרן, הפרש מחירם זניח מול גרסת ה OEM.

פורסם
  • מחבר

כרטיס המסך שאני קונה הוא MSI R9800P 128MB 256BIT. בטוח שהוא יהווה צוואר בקבוק...?

בקשר למעבד, אם אני אבקש A64 3200+ CG, ידעו על מה אני מדבר..?

ואני לא רוצה לשלול את האפשרות לבצע א"ק, אבל אולי בינתיים באמת כדאי לוותר על הפולו, להשקיע את ההפרש במעבד, להוסיף קצת ולהגיע ל3200+.

בקשר לזכרונות, תוכלו להמליץ לי על זכרונות PC3200 בעלי תזמונים נמוכים במחיר סביר?

תודה!

נדב.

פורסם

PC3200 = 400mhz

.............................

וVMOD זה אכן שינוי פיזי בלוח - שגומר אחריות :<

לא אם אתה משתמש ב- SMD GRABBERS

.......... ::)

פורסם

מה זה VMOD?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים