עבור לתוכן

רשת אלחוטית ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי נתב אלחוטי + AP + wireless PCI adapter כולם עובדים בתקן G

אני רוצה להקים רשת ביתית בין שני מחשבים נייחים...במחשב אחד מותקן ה-PCI ובשני הנתב בינהם מפרידים שני קירות בטון בין שני הקירות שמתי AP שהוא עובד נפלא עם הנתב (מחובר בסלון ל-MC500 ) אבל המחשב השני עם ה-PCI לא "מגלה" שום רשת. בדקתי את כל ההגדרות שיניתי כיוני אנטנה וכלום לא עזר

אם יש למישהו רעיונות הצעות או מישהו שנתקל באיזה שהוא מדריך מפורט בבקשה הגיבו

תודה!

פורסם

תסיר את התוכנה, תוציא את הכרטיס, תפעיל מחדש

תתקין דרייברים עדכניים של הכרטיס, תתקין מחדש את הכרטיס

תבדוק שהכל מזוהה בסדר

אם לא עובד תנסה דרייברים מגירסה אחרת

פורסם

לא כל כך ברורה לי הקונפיגורציה שלך.

ממתי AP מדבר עם נתב אלחוטי?

אתה צריך range extender ולא AP.

הייתי מצפה שאם תהיה איזו שהיא בעיה זה דוקא בין ה- AP לנתב.

בנוסף, כשאתה מדבר על MC-500 אני מניח שאתה מתכוון ל- http://www.neuston.com/en/mc500.asp

למה אנחנו חייבים לנחש את זה? אם אתה מבקש עזרה לפחות תן את הפרטים המלאים.

בכל מקרה הקונפיגורציה הזו די מוזרה. הנתב הוא למעשה AP + נתב, ושני AP לא אמורים סתם לדבר אחד עם השני. AP מדבר רק עם כרטיסי רשת.

1. תנסה להזיז את הציוד אחד לשני כדי לוודא שזו לא בעיית קליטה אלא בעיית קונפיגורציה (תמתח חוטי אתרנט של 20 מטר אם צריך, זה רק לצורך הניסוי).

2. שינוי קונפיגורציה:

ה- AP חייב לעבוד כ- Ethernet bridge ולא כ- AP רגיל, ואז הוא עובד כנו כרטיס רשת אלחוטי עם כניסת רשת חוטית (ממיר יציאת רשת חוטים במחשב לאלחוט).

אחרי שזה עובד תנסה להחזיר למקום המקורי ואז:

1. אם עובד, יופי.

2. אם לא עובד, הקירות מפריעים ואז:

2.1 אם אתה שם את הראוטר באמצע (בין שני הקירות) וזה פותר, יופי. (כולם מדברים דרך הנתב ולכן יש בין כל תחנה לנתב קיר אחד בלבד).

2.2 אם לא עובד יכול להיות שהבעיה היא שבגלל שהכרטיס וה- AP לא רואים אחד את השני הם משדרים במקביל והנתב קולט את שניהם בו זמנית. אני לא בטוח אם בקונפיגורציה רגילה (לא AD-HOC) מחייבת קליטה מלאה בין כל התחנות או רק עם הנתב במרכז. אם כן, הפתרון היחיד הוא firmware ל- AP שהופך אותו ל-range extender. זה קיים בחלק מנתבי ה- 54 תלוי איזה מודל.

פרט מה המודלים שברשותך.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

יש לי ROUTER של LINKSYS בתקן G , בלי AP

AP של LINKSYS מדגם WAP54G

וכרטיס PCI מדגם WMP54G

האם מהירות מעבד ו-HARDWARE כמו לוח אם יכולים להשפיע על ביצועים?

פורסם

בכל מקרה הקונפיגורציה הזו די מוזרה. הנתב הוא למעשה AP + נתב, ושני AP לא אמורים סתם לדבר אחד עם השני. AP מדבר רק עם כרטיסי רשת.

שטיות במיץ,אני מפעיל רשת אלחוטית עם חבר שגר כ80 מטר ממני ולו יש AP שמתקשר עם הראוטר אלחוטי שלי כאשר הAP במצב Client יתכן שלא בכל הAP יש את המצב הזה אך אין אומר הדבר שAP מסוגל לתקשר רק עם כרטיס רשת.

בקשר לקירות בטון אני יכול להגיד לך שכמעט 100 אחוז שזאת לא הבעיה חבר שלי גר 80 מטר ממני והראוטר שלי והאקסס פוינט שלו נמצאים בתוך הבית ויש קליטה,

כנראה שהבעיה נמצאת במקום אחר.

כן חומרה יכולה לגרום לצוואר בקבוק בתקשורת בין המחשבים.

אם יש לך מצב Repater בAP תשתמש בו כדי לחזור על האות שמשדר הראוטר וכך אולי הכרטיס PCI יכול לקלוט אבל במצב זה לא תוכל להשתמש בAP כמשדר עצמאי.

פורסם

שטיות במיץ,אני מפעיל רשת אלחוטית עם חבר שגר כ80 מטר ממני ולו יש AP שמתקשר עם הראוטר אלחוטי שלי כאשר הAP במצב Client יתכן שלא בכל הAP יש את המצב הזה אך אין אומר הדבר שAP מסוגל לתקשר רק עם כרטיס רשת.

אם יש לך מצב Repater בAP תשתמש בו כדי לחזור על האות שמשדר הראוטר וכך אולי הכרטיס PCI יכול לקלוט אבל במצב זה לא תוכל להשתמש בAP כמשדר עצמאי.

AP במצב clent זה בדיוק Ethernet bridge וזה מה שכתבתי לו. למיטב ידיעתי זו לא פונקציה בסיסית ולא לכל AP יש אותה.

פורסם

אז ככה:

יש לי ROUTER של LINKSYS בתקן G , בלי AP

AP של LINKSYS מדגם WAP54G

וכרטיס PCI מדגם WMP54G

האם מהירות מעבד ו-HARDWARE כמו לוח אם יכולים להשפיע על ביצועים?

מצוין!

אתה מוזמן לבקר ב- www.sveasoft.com ו- www.linksysinfo.org

היות שה- WRT54G וה- WAP54G מבוססי לינוקס, שוחרר ה- source code מלא שלהם. זה תרם לפיתוח סדרה שלמה של עדכוני FIRMWARE ע"י גופים מחוץ ל- LINKSYS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים