עבור לתוכן

במה מתבטאת איכות הספקים ?

Featured Replies

פורסם

במה מתבטאת איכות הספקים ? מה ההבדל בין ספק antec 350true power לבין ספק עכגעגחיגכיג 350truepower ?

האם רק בזמן שיחזיקו או בעוד דברים ?

תודה

פורסם

ריילים יותר טובים, מתחים יותר טובים ואם הם ישרפו הם לא יקחו את כל המחשב איתם...

פורסם
  • מחבר

ריילים יותר טובים, מתחים יותר טובים ואם הם ישרפו הם לא יקחו את כל המחשב איתם...

ובמילים פשוטות ?

פשוט רבסתי עם אח שלי והוא אמר לי שכל ספק של אותו כמות חשמל יהיה שווה לאחר והענין של האיכות יתבטא רק בזמן שהם יחזיקו.

הוא אמר שזה כמו כבל שרק מעביר חשמל למחשב ...

איך אני יכול להסביר לו בפשטות את ההבדלים ?

תודה.

פורסם

ספק שדךחכךלשחדכ (ג'נרי מה שנקרא) שכתוב עליו למשל 480W

מספק במקרה הטוב איזה 300,לא 480

שנית,

יש להם נטייה למות ולקחת את שאר המחשב איתם (במיוחד הארד

דיסקים שהם רכיבים שנוטים למות משום מה)

שלישית,

הם מן הסתם יחזיקו פחות זמן

בוא נגיד ככה,

אחרי שהוא יקנה ג'נרי ויישרף לו ההארד דיסק עם

כל הסרטים הכחולים הוא יצטער שהוא לא השקיע 200 ש"ח

בשביל ספק איכותי...

פורסם
  • מחבר

שנית,

שלישית,

בוא נגיד ככה,

אחרי שהוא יקנה ג'נרי ויישרף לו ההארד דיסק עם

כל הסרטים הכחולים הוא יצטער שהוא לא השקיע 200 ש"ח

בשביל ספק איכותי...

כן את הקטע של הwatts המזויף הבנתי הוא לא מקשיב לזה בכל מקרה

אני צריך איזה לינק או משהו שיוכיח שיש הבדל בין האיכות של שני ספקים אחד ג'נרי ואחד איכותי ושיוכיח שספק זה לא רק "מעביר חשמל למחשב"

פורסם

שנית,

שלישית,

לא כ"כ מדוייק.

רוב הספקים הג'נריים, אם רשום עליהם 450W אז הם יספקו סביבות ה400 מקסימום, אבל אם תאמץ אותם לאורך הרבה זמן זה ייקצר את חייו.

כעיקרון אף אחד לא ממש צריך יותר מ300W ולכן לרוב האנשים ספק ג'נרי יספיק.

מה שכן, ספקים ג'נריים כמובן מחזיקים פחות זמן ואם הם נשרפים (לא קורה הרבה, יחסית*) אז הם נוטים לשרוף עוד חלקים במחשב, פחות אמינים, לא מומלץ לאנשים המשאירים את המחשב שלהם דלוק המון זמן ברציפות.

* ספקים ג'נריים לא נשרפים הרבה! הכל יחסית. ל90% (בערך) מישראל יש ספקים ג'נריים ולפי השערתי 65%-70% מהם (בערך) מחזיקים לפחות 4 שנים מבלי להשרף. (אל תתווכחו איתי על זה!!)

** כמובן שאם קונים מחשב חדש מומלץ ליתר ביטחון לקנות ספק נורמאלי, במיוחד לאלו העוסקים בOC ומשאירים ת'מחשב שלהם דלוק 24/7.

לפותח התראד, בכל זאת חברך טועה.

איכות הספקים הממותגים מתבטאת במתחים יציבים יותר, חיים ארוכים יותר ויותר אמינות.

וזה בגלל שספק ממותג יש בו הרבה יותר חלקים (וגם חלקים איכותיים יותר) המגינים על המחשב במקרה של תקלה וגם מספקים לו את כל היתרונות הנ"ל.

ההוכחה לכך היא שאם תיקח ספק ג'נרי אתה תראה שהוא שוקל הרבה פחות מספק ממותג, בפעם הראשונה שקניתי ספק ממותג התפלאתי מהמשקל שלו, כי הוא כבד פי 2 לפחות מכל ספק ג'נרי.

פורסם

טוב אולי לא דייקתי לחלוטין,

אבל עדיין

ואנשים עם 6800U למשל כן

צריכים יותר מ300W...

אישית המחשב שלי לא דלוק כל

הזמן ואני לא עושה OC

(קבלו תיקון,לשון עבר)

אבל היום אין מחשב (והארד דיסק...)

בגלל הספק

אישית אני לא אקנה ספק ג'נרי למחשב

שלי שוב אף פעם,

זאת לא השקעה גדולה וזה שווה את זה

פורסם
  • מחבר

לא כ"כ מדוייק.

רוב הספקים הג'נריים, אם רשום עליהם 450W אז הם יספקו סביבות ה400 מקסימום, אבל אם תאמץ אותם לאורך הרבה זמן זה ייקצר את חייו.

כעיקרון אף אחד לא ממש צריך יותר מ300W ולכן לרוב האנשים ספק ג'נרי יספיק.

מה שכן, ספקים ג'נריים כמובן מחזיקים פחות זמן ואם הם נשרפים (לא קורה הרבה, יחסית*) אז הם נוטים לשרוף עוד חלקים במחשב, פחות אמינים, לא מומלץ לאנשים המשאירים את המחשב שלהם דלוק המון זמן ברציפות.

* ספקים ג'נריים לא נשרפים הרבה! הכל יחסית. ל90% (בערך) מישראל יש ספקים ג'נריים ולפי השערתי 65%-70% מהם (בערך) מחזיקים לפחות 4 שנים מבלי להשרף. (אל תתווכחו איתי על זה!!)

** כמובן שאם קונים מחשב חדש מומלץ ליתר ביטחון לקנות ספק נורמאלי, במיוחד לאלו העוסקים בOC ומשאירים ת'מחשב שלהם דלוק 24/7.

לפותח התראד, בכל זאת חברך טועה.

איכות הספקים הממותגים מתבטאת במתחים יציבים יותר, חיים ארוכים יותר ויותר אמינות.

וזה בגלל שספק ממותג יש בו הרבה יותר חלקים (וגם חלקים איכותיים יותר) המגינים על המחשב במקרה של תקלה וגם מספקים לו את כל היתרונות הנ"ל.

ההוכחה לכך היא שאם תיקח ספק ג'נרי אתה תראה שהוא שוקל הרבה פחות מספק ממותג, בפעם הראשונה שקניתי ספק ממותג התפלאתי מהמשקל שלו, כי הוא כבד פי 2 לפחות מכל ספק ג'נרי.

פשששש תודה רבה זה מה שציפיתי ...

פורסם

ספק כבד לא בהכרח אומר שהוא טוב, אבל ספק קליל לעולם לא יהיה טוב.

בכלאופן, הדבר החשוב ביותר לדעתי בספק כח טוב, שהוא לא יקח איתו את כל המחשב ברגע שהוא מת (שלא לדבר על זה שהוא לא נופח את נשמתו בגלל כל שטות, ואלוהים יודע שלפעמים אני עושה שטויות :))

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה אני חושב שזה יספיק לי כדי לשכנע אותו (שונא שהוא מזין לי את השכל ומנסה לצחוק עלי במה שהוא לא מבין \: )

פורסם

כל כך הרבה להגיב...

דבר ראשון אל תשתמשו במושג "ספק ממותג" בדי לציין ההפך מ- "ספק ג'נרי".

ספק ממותג הוא ביטוי שמציין את סוג הספק (באנגלית switched mode power supply) והשימוש בו כההפך מספק ג'נרי סתם מבלבל.

אפשר לכתוב "ספק של מותג" או "ספק עם שם" או כל דבר אחר, רק לא "ספק ממותג".

ספק לא ממותג משתמש בשנאי כדי להוריד 220V למתח נמוך ואז משתמש בגשר דיודות וקבלים לבצע יישור ראשוני + מייצב מתח לתוצאה הסופית.

הבעייה של הספקים האלה היא ששנאים להספקים כאלה שוקלים כמה קילו ויקרים מאד. הם גם בעלי נצילות נמוכה, כלומר חלק לא קטן מההספק מתבזבז על חום.

ספקים ממותגים (כל ספקי ה- PC הם ממותגים) עובדים אחרת.

http://en.wikipedia.org/wiki/Switched-mode_power_supply

לעניינינו, ספק עם שם:

1. יוציא מתחים יותר יציבים תחת עומס (ז"א כאשר הוא צריך לספק יותר זרם).

2. יהיה יותר יעיל (יתחמם פחות). אם היה לנו בתאוריה ספק בעל יעילות 100% הוא היה קר, כי לא היתה מתבזבזת אנרגיה בצורה של חום. בפועל ספקים טובים יכולים להגיע ל- 80% עד 90% לספקים מעולים.

צריך לזכור גם שספק לא ניתן להגדרה על ידי ההספק בלבד.

ההספק הוא סכום של מכפלות הזרם המקסימלי במתח בכל אחת מהיציאות, לדוגמא:

5V ב- 20A

12V ב- 1A

-12V ב- 1A

3.3V ב- 10A

סה"כ: 157.3W

זה אומר שיכול להיות ספק בעל הספק זהה, אבל בחלוקת עומסים שונה על המתחים. אם אחד מהמתחים לא מסוגל לספק את הזרם הדרו/ למחשב תהיה בעיה.

בד"כ החלוקה כתובה באותיות קטנות על הספק.

ספק טוב גם ירעיש פחות - גם כי הקרור שלו מתוכנן טוב יותר וגם כי הוא יהיה יעיל יותר וייצר פחות חום.

לגבי משקל:

אין שום סיבה תאורטית שספק טוב יהיה כבד.

ספק עם נצילות 100% לא יצטרך בכלל גופי קרור ולכן יהיה קל.

ספק לא יעיל חייב גופי קרור כבדים.

בפועל, אף ספק לא מתקרב ל- 100% וכולם צריכים גופי קרור, ולכן ספקים טובים ישימו גופי קרור גדולים גם אם הם יעילים כדי שהמאווררים יוכלו לפעול בשקט יחסי.

פורסם

כמובן שספק בעל נצילות של 100% לא ידרוש קירור כלל ויהיה קל יחסית.

אני נוטה יחסית להזניח את נושא היעילות כשאני בוחן ספק, כנראה בגלל שהספקים הטובים יותר שעוברים דרכי הם בעלי יעילות לא גבוהה (70 עד 80 אחוז).

פורסם

PC POWER & COOLING TURBO-COOL 510W ATX-DELUXE נחשב הספק הכי טוב כיום.

זה סותר כמה דברים ש- UDIF אמר, אבל בעיקרון יש כמה דברים נכונים. ההספק המקסימלי שלו הוא 650W.

הנה הדירוגים שלו:

+5V @ 40A

+12V @ 34A, 38A pk

+3.3V @ 30A

זה דירוגים מדהימים, ו- PC P+C ידועה בתור אחת שלא נותנת דירוגים נכונים.. לא גבוהים יותר, אלא נמוכים יותר, אתם קולטים??! :cool2:

יש שמועות שאומרות שהספק הזה בא עם 12.1V / 5.1V / 3.4V ישר מהקופסא! לא שזה משנה כ''כ, מכיוון שיש פנציומטרים שניתן לכוונן את את המתחים באופן ידני ללא מודים ומניעת אחריות! יש גם פנציומטרים לכיוונון ה- OVP והמאוורר... הוא בא גם עם PFC וסליבים.. הוא גם יפה. בקיצור - חלומו של כל אוברקלוק !!

חסרונות.. אומרים שהוא נורא רועש בהספק מלא, ושהוא שוקל המון (10 פאונד!!), שמראה על בנייה איכותית מאין כמוה.. !! וזה קצת סותר את מה ש- udif אמר אבל לא משנה.

הוא גם עולה 200 דולר \: אבל זה לא מנע ממני להחליף ת- powerstream שלי בו.. הוא בדרך!! :jump:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

סליחה שאני מעלב באוב ת'רד ישן, אבל לא הייתי בסביבה.

PC POWER & COOLING TURBO-COOL 510W ATX-DELUXE נחשב הספק הכי טוב כיום.

זה סותר כמה דברים ש- UDIF אמר, אבל בעיקרון יש כמה דברים נכונים. ההספק המקסימלי שלו הוא 650W.

הכי טוב? לפי מה? הכי חזק? הכי שקט? הכי יעיל?

הנה הדירוגים שלו:

+5V @ 40A

+12V @ 34A, 38A pk

+3.3V @ 30A

זה דירוגים מדהימים, ו- PC P+C ידועה בתור אחת שלא נותנת דירוגים נכונים.. לא גבוהים יותר, אלא נמוכים יותר, אתם קולטים??! :cool2:

יש שמועות שאומרות שהספק הזה בא עם 12.1V / 5.1V / 3.4V ישר מהקופסא! לא שזה משנה כ''כ, מכיוון שיש פנציומטרים שניתן לכוונן את את המתחים באופן ידני ללא מודים ומניעת אחריות! יש גם פנציומטרים לכיוונון ה- OVP והמאוורר... הוא בא גם עם PFC וסליבים.. הוא גם יפה. בקיצור - חלומו של כל אוברקלוק !!

מה כל כך טוב בספק שמזייף מתחים?

המעבד בכל מקרה עובד בין 1 ל-2 וולט, אז יש מייצב מתח על הלוח שמוריד את ה- 5V או ה- 3.3V למתח הדרוש. אם תתן לו 5.1V הדבר היחיד שתגרום זה לעוד 0.1V כפול כמה עשרות אמפר (כלומר כמה ווטים טובים) שהספק על לוח האם צריך לפזר בצורת חום. ממש אחלה דבר, ה- 5.1V שלך.

אותו דבר לגבי הזכרון. המתח הדרוש להפעלה מיוצר על הלוח.

הדברים היחידים שצריכים 5V ו- 12V זה כוננים, שממש לא צריכים overclock וכרטיסי הרחבה (כנ"ל). כרטיסי וידאו גם כן מייצרים את המתח הפנימי לבד ומתח גבוה יותר רק עושה צרות.

חסרונות.. אומרים שהוא נורא רועש בהספק מלא, ושהוא שוקל המון (10 פאונד!!), שמראה על בנייה איכותית מאין כמוה.. !! וזה קצת סותר את מה ש- udif אמר אבל לא משנה.

לא אמרתי שספק כבד זה דבר גרוע.

ספק קל יכול לנבוע משתי סיבות: תכנון סופר-יעיל שלא מצריך גוף קרור מסיבי או תכנון רגיל וספק מצ'וקמק שמכיל גוף קרור קטן שלא יאפשר לו לעמוד בעומס רב.

הספק הקל הממוצע נופל כמעק תמיד לקטגוריה השניה.

עוד לא נולד ספק ה- PC שיהיה מספיק יעיל בשביל להיות בעל הספק גבוה עם גוף קרור קטן. זה כרגע ברמת התאוריה. אפילו ספק בנצילות 90% שצריך לספק 400W יוציא 40W כחום.

מתי ראיתם בפעם האחרונה מעבד עם 40W שמקורר עם גוף קרור ללא מאוורר? אותו דבר תופס גם לגבי ספקים.

מעבר לזה אמרתי שספק ממותג הרבה יותר קל מספק רגיל עם שנאי, אבל מכיון שכל ספקי ה-PC הם ספקים ממותגים, מה שאמרתי לא משנה כאן כי אנחנו לא משווים ספק ממותג קל מול ספק כבד עם שנאי, אלא משווים ביןן ספקים ממותגים שונים.

הוא גם עולה 200 דולר \: אבל זה לא מנע ממני להחליף ת- powerstream שלי בו.. הוא בדרך!! :jump:

תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים