עבור לתוכן

בעיה דחופה: הגדרה של SATA במחשב חדש, ועליו מותקן כבר Windows 2000

Featured Replies

פורסם

היי,

מצטער שאני מעלה את אותה בעיה בשני פורומים שונים, אבל נראה לי שהיא כבר קצת חרגה מבעיית תוכנה, והעניין באמת נהיה דחוף:

יש לי SATA של WD 80 GB.

את הווינדוס 2000 התקנתי על הארדדיסק ישן 5400 8.5GB של WD. ואז התקנתי את ההארדיסק החדש ועליו התקנתי מחדש את ה-2000.

לא הגדרתי שום דבר בהתקנה לגבי SATA, וב POST הוא מופיע כ ATA 133 אם אני לא טועה.

ההארד דיסק שעליו מותקן כרגע ה-2000 עדיין מוגדר כ F, וזאת למרות שהחלטתי להוציא את ההארדיסק הישן שהיה מוגדר כ C ו D.

1. יכול להיות שחוסר ההגדרה תוקע את הווינדוס או סתם גורם בעיות?

2. עצם העובדה שכרגע אני עובד עם הדיסק ועליו מותקן ה 2000, לא אומרצת שהדיסק כבר זוהה כ SATA?

3. איך אני מתקן את הגדרות בביוס...כך שהדיסק יזוהה כ SATA? הבנתי ממישהו בפורום שאצלו ההארדיסק מזוהה כ SCSI.

4. אני חייב להתקין מחדש את הווינדוס ולהגדיר לו ממש על תחילת ההתקנה (F6) בעזרת דיסקט ההתקנה שטפשר ליצור עם הדיסק של לוח האם?

המון תודה מראש,

שחר

פורסם

פורום תמיכה טכנית.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את פורום התמיכה הטכנית. הדיו שלי שם ננעל, כנראה כי לא הבינו שאני מעביר אותו עצמאית לשם ::)

אני שוב מציין שהעיה דחופה לאללה...ואפילו מחדד אותה קצת:

את העובדה שאני אצטרך להתקין מחדש את ההווינדוס ועל התחלת ההתקנה להכניס את הדיסקט שיצרתי עם הדיסק של לוח האם, כבר עיכלתי.

עכשיו השאלה היא לגבי הביוס...מה אני עושה כדי שההארד דיסק יזוהה כ SATA?

ואם למישהו יש גם לוח אם כמו שלי ויוכל להסביר לי את התליך בדיוק (של יצירת דיסקט הדרייברים ל SATA) ני מאוד אודה

פורסם

הדרך בה אני עברתי מדיסק ATA ישן לדיסק SATA היא כך:

1. עשיתי boot עם הדיסק הישן.

2. התקנתי את הדרייברים של בקר ה- SATA שלי.

3. עשיתי reboot ל- ghost והעתקתי דיסק ה- ATA הישן ל- SATA

4. ניתקתי את הדיסק הישן ועשיתי reboot ל- 2000.

זהו.

שים לב שגם חסכתי התקנת ווינדוס מחדש.

שים לב שאין שום סיכוי שבעולם שה- 2000 יזהה את בקר ה- SATA שלך ללא דרייברים.

ה- BIOS יכול לעשות אמולציה ל- ATA רק לתוכנות16 ביט שעובדות דרך שרותי ה- BIOS כמו DOS.

כל מערכת הפעלה 32 ביט מנצלת את ה- BIOS רק לביצוע ה- BOOT הראשוני. מרגע שהיא עוברת למצב 32 ביט לאחר טעינת הקרנל, אין יותר שימוש בשרותי ה- BIOS.

(נכון גם לווינדוס וגם ללינוקס).

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות המטורפת...אבל לא כ"כ הבנתי את מה שאמרת לגבי ה BIOS.

לפי מה שהבנתי ה SATA אמור להיות מזוהה גם בביוס...או שמה שטענת בעצם זה שלא רלוונטי בתור מה הוא מזוהה...העיקר שהווינדוס יזהה אותו נכון.

איך יכול להיות שהתקנתי את הווינדוס על דיסק SATA כשהוא בעצם לא זוהה ככזה?

איך הווינדוס תופס אותו כרגע, יעני?

ואיך אני עושה את השינוי, אם צריך בביוס?

פורסם

מצטער על הבורות המטורפת...אבל לא כ"כ הבנתי את מה שאמרת לגבי ה BIOS.

לפי מה שהבנתי ה SATA אמור להיות מזוהה גם בביוס...או שמה שטענת בעצם זה שלא רלוונטי בתור מה הוא מזוהה...העיקר שהווינדוס יזהה אותו נכון.

איך יכול להיות שהתקנתי את הווינדוס על דיסק SATA כשהוא בעצם לא זוהה ככזה?

איך הווינדוס תופס אותו כרגע, יעני?

ואיך אני עושה את השינוי, אם צריך בביוס?

לא ברור לי איך הצלחת להתקין את הווינדוס על דיסק SATA בלי דרייברים.

איזה בקר SATA יש לך? יש לי ASUS K8V שכולל בקר SATA מובנה של VIA דרך גשר דרומי 8237, ובנוסף בקר RAID של PROMISE שמספרו 20387 אם אני לא טועה.

מה שאמרתי לגבי ה- BIOS:

כשהמחשב מתחיל לעשות BOOT למערכת ההפעלה, הוא עובד במוד 16 ביט. אם אתה טוען DOS, הוא נשאר ב- 16 ביט. אם אתה טוען מערכת הפעלה כמו WIN 2000 , XP או לינוקס, ישנו LOADER שטוען את הקרנל של מערכת ההפעלה + סט מינימלי של דרייברים נחוצים לזכרון במוד 16 ביט, ורק אז קופץ למוד 32 ביט.

כשאתה במוד 16 ביט, התקשורת עם הדיסק מתבצעת בעזרת INTERFACE סטנדרטי. אתה מכין (באסמבלר) את הפרמטרים שאתה צריך (כתובת הבלוק על הדיסק, כתובת בזכרון, אורך ודגל שאומר קריאה או כתיבה), ואז קופץ לתוך ה-BIOS באמצעות פסיקת תוכנה (הוראת INT). זה מקפיץ אותך לתוך ה- BIOS שם הוא מפרש את הפרמטרים הסטנדרטיים ומבצע את הפעולה שביקשת.

ה- BIOS במחשב תומך באותן פעולות תוכנה דרך INT כמו דיסקי ATA, אבל אם תנסה לגשת ישירות לרגיסטרי החומרה ולתפעל לבד את הבקר, הוא לא תואם לבקר ה- ATA המקורי.

לכן DOS שעובד במוד 16 ביט וניגש לדיסק דרך ה- BIOS יכול לעבוד עם SATA דרך דרייבר, אבל הווינדוס חייב דרייבר כי הוא רץ במוד 32 ביט (הקוד של ה- BIOS לא יכול לרוץ מהרגע שהווינדוס עובד, גם כי הוא לא כתוב במוד 32 ביט אבל גם מסיבות נוספות שאין טעם להכנס אליהם כאן).

פורסם
  • מחבר

בעזרת הדיסק של לוח האם אני יכול ליצור אחד משני דרייברים:

SI3114 RAID BOOT FLOOPY

או NFORCE 3 RAID BOOT FLOOPY FOR WINDOWS 2000

יצרתי את הדרייברים של NFORCE ואז בנסיון להתקין מחדש את הווינדוס בעזרת דיסקטי האתחול, ושם הכנסתי את הדיסקט שיצרתי.

הייתה לי אופציה לבחור כין משהו שקשור ל RAID ומשהו שקשור ל MASS STORAGE.

בחרתי ב MASS STORAGE, אבל קצת החרידה אותי המחשבה שאני אצטרך להתקין מחדש את הווינדוס, אז פשוט אתחלתי את המחשב.

אם אני עושה את השינוי אני אתקין מחדש את הווינדוס, רק ליתר ביטחון.

אבל, באמת שלא ברור לי איך הארד עובד על המחשב בלי דרייברים מתאימים.

יכול להיות שיש לו את האופציה לעבוד כהארד דיסק רגיל?

או סתם תאורית קונספירציה, כשהסתכלתי בפנדה ראיתי שכתוב שם ליד אחד מדיסקי ה SATA שהוא 150 (יעני ATA, אני מתאר לי), לא ג'יגה, המספר התייחס למהירות שלו. יכול להיות שהדיסק שלי הוא סתם בלאי...יעני חיבור SATA בשביל הפוזה, אבל הוא לא נותן שום ערך מוסף?

עדיין לא ברור לי מה אני אמור לעשת אם הביוס.

יש סיכוי כלשהו שהביוס הוא ממש עדכני ולכן מזהה אוטומטית את ה SATA, על אף מה שהסברת לגבי המודולים של 16 ו 32 ביט?

יש למישהו רעיון איך אני יכול לברר מה לעשות לגבי הביוס?

נסיתי גם באתר של WD וגם של EPOX, ובשניהם אין משהו ממש רלוונטי לביוס, רק למערכות ההפעלה.

פורסם

בעזרת הדיסק של לוח האם אני יכול ליצור אחד משני דרייברים:

SI3114 RAID BOOT FLOOPY

או NFORCE 3 RAID BOOT FLOOPY FOR WINDOWS 2000

יצרתי את הדרייברים של NFORCE ואז בנסיון להתקין מחדש את הווינדוס בעזרת דיסקטי האתחול, ושם הכנסתי את הדיסקט שיצרתי.

הייתה לי אופציה לבחור כין משהו שקשור ל RAID ומשהו שקשור ל MASS STORAGE.

בחרתי ב MASS STORAGE, אבל קצת החרידה אותי המחשבה שאני אצטרך להתקין מחדש את הווינדוס, אז פשוט אתחלתי את המחשב.

אם אני עושה את השינוי אני אתקין מחדש את הווינדוס, רק ליתר ביטחון.

אבל, באמת שלא ברור לי איך הארד עובד על המחשב בלי דרייברים מתאימים.

יכול להיות שיש לו את האופציה לעבוד כהארד דיסק רגיל?

אני רוצה להבין - אחרי שקיבלת את הדיסק, הצלחת להתקין ווינדוס בלי דיסקט דרייברים??!!

אם כן, יכול להיות שבקר ה- SATA של ה- NF3 תואם ברמת החומרה ל-ATA כך שכל תוכנה שרצה יכולה לעבוד עם הדרייבר המקורי של ATA. יתכן שזה כך, אבל אני יודע שבשבילהציפסט של VIA כמו שלי יש, צריך דרייבר.

או סתם תאורית קונספירציה, כשהסתכלתי בפנדה ראיתי שכתוב שם ליד אחד מדיסקי ה SATA שהוא 150 (יעני ATA, אני מתאר לי), לא ג'יגה, המספר התייחס למהירות שלו. יכול להיות שהדיסק שלי הוא סתם בלאי...יעני חיבור SATA בשביל הפוזה, אבל הוא לא נותן שום ערך מוסף?

ממש לא. יש לך דיסק SATA רגיל.

עדיין לא ברור לי מה אני אמור לעשת אם הביוס.

יש סיכוי כלשהו שהביוס הוא ממש עדכני ולכן מזהה אוטומטית את ה SATA, על אף מה שהסברת לגבי המודולים של 16 ו 32 ביט?

אני אסביר שנית: כל לוח שמגיע עם SATA על הלוח יזהה את דיסק ה-SATA וכל מערכת הפעלה 16 ביט (DOS ווינדוס 3.1, וכנראה גם ווינדוס 95) יוכלו לעבוד איתו.

הבעיה היא לא בביוס. הבעיה היא שמערכת הפעלה 32 ביט לא יכולה להפעיל התקן חומרה שאין לה דרייבר שלו.

לדיסק ה-SATA התקן חומרה שונה מה- ATA, ושרותי ה- BIOS שגורמים לו להראות כמו דיסק ATA טובים רק למערכות הפעלה 16 ביט.

יש למישהו רעיון איך אני יכול לברר מה לעשות לגבי הביוס?

נסיתי גם באתר של WD וגם של EPOX, ובשניהם אין משהו ממש רלוונטי לביוס, רק למערכות ההפעלה.

ה- BIOS שלך בסדר גמור ואין לך צורך לעשות שום דבר לגביו.

אם הצלחת להתקין ווינדוס, מה בדיוק הבעיה, שהוא נשאר ב- F גם אחרי שניתקת את הדיסק המקורי שהיה C ?

במקרה כזה, חבר על הזמן - שכפל את ההתקנה הישנה שלך ב- GHOST כמו שאמרתי, או שתתקין מחדש ווינדוס כשהדיסק הישן מנותק. במקרה זה, הווינדוס יוכל להשתמש באות C, וכשתחבר את הדיסק הישן לאחר ההתקנה הוא יקבל אות אחרת.

אני לא מכיר דרך טובה לשנות את הכונן של מערכת ההפעלה - ניתן לשנות את מיפוי האות שלו מ-F ל-C (זה ברגיסטרי), אבל יש כל כך הרבה מקומות נוספים ברגיסטרי שכוללים הכוונה ל - F, שאם תעשה את זה כמעט בטוח שמשהו ידפק.

עדכון:

לפחות בחלק מלוחות ה- NF3 לא צריך דרייבר ל- SATA כי ה- BIOS שם אותם במצב תאימות ל- ATA.

תקרא את:

http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=117113&page=1

פורסם
  • מחבר

הנה עדכון מעניין:

בדקתי ב DEVICE MANAGER תחת IDE ATA\ATAPI CONTROLLERS מופיעם שני קונטרולרים שבאו עם הצ'יפסט

NVIDIA nForce 3 250 parallel ATA controller (v2.6) ואותו קונטרולר ל SATA.

נכנסתי למאפיינים של ה SATA ושם כתוב שמחובר אליו הכונן שעליו דיברנו כל הזמן כ MASTER. יש אפשרות לבדוק את מהירות החיבור (החיבור נבחר ע"י ביוס והוא SERIAL ATA DMA) ואלו התוצאות של הבדיקה:

theoretical limit- 150

burst speed 99.0

sustained speed 60.8

הבעיה היא לו שהכונן לא מזוהה כ C.

אלא שאני לא בטוח שהוא מתפקד כ SATA, כי נורא מוזר מה שקורה איתו. העובדה שלא הייתי צריך להתקין אותו היא מוזרה.

והעובדה השנייה היא שהוא מופיע תחת ה TARY של חיבור וניתוק חומרה...שזה קצת פריקי.

הבעיה השנייה היא בביוס. אמר לי מישהו בפורום שאצלו ה SATA מזוהה בביוס כ SCSI. אבל אם הבנתי אותך נכון לא רלוונטי כ"כ איך הוא מזוהה בביוס, כל עוד הוא מזוהה בביוס.

לגבי זה שהביוס של NF3 אולי מאפשר לו להזדהות כ ATA...זה לא פוגע בתפקוד שלו...?

רק לשם הסדר הכרנולוגי אני מצרך את העריכה הזו בסוף, אפילו שהיא ממש חשובה:

בבדיקה ב HCL של מייקרוסופט חיפשתי את השם שתחתיו מופיע הכונן שלי ב DEVICE MANAGER, ושם הוא מופיע ככונן IDE, יעני מה שקורה זה שהכונן מחובר לקונטרולר של SATA, אבל מזוהה כ IDE (אני רק משער)

פורסם

תפסיק להתעסק באיך הכונן שלך מופיע בווינדוס. אם יש לו כבל SATA אני מבטיח לך שהוא SATA.

הדבר היחיד שיכול להיות שאולי אם היית מתקין (או אולי תתקין) דרייבר, הוא יעבוד יותר מהר.

לעניין: (ואני חוזר על זה פעם אחרונה):

הכונן שלך לא הותקן כ- C בגלל שכשהתקנת אותו, הכונן הקודם היה מחובר (והיו לך כנראה גם D, E - כנראה שני כוננים אופטיים או כונן אופטי ומחיצה נוספת).

בכל מקרה, כשהווידוס עושה BOOT הוא מחליט על איזה אות תייצג כל מחיצה על פי הגדרות תוכנה ברגיסטרי.

זה לא קשור ל- SATA

זה לא קשור ל- SATA

זה לא קשור ל- SATA

אני מקווה שהבהרתי את עצמי.

כמו שאמרתי (ואומר בפעם האחרונה - הת'רד הזה כבר מעייף אותי):

לא צריך להפריע לך שהווינדוס החדש מותקן כ- F

אם אתה מתעקש ורוצה אותו כ- C, תעשה אחד משני דברים:

1. תתקין מחדש כשהדיסק הקשיח הישן מנותק מהמחשב.

2. תעתיק את הדיסק הישן לחדש עם GHOST, ואז תבצע BOOT לאחר שניתקת את הכונן הישן.

כמה פעמים אני צריך לחזור על זה?

פורסם

אפשר לשנות את האותיות של הכוננים ב Windows ב Computer Managment.

פורסם
  • מחבר
הבעיה היא לו שהכונן לא מזוהה כ C.

רק כדי שתוכל לנשום עמוק ולהירגע...הנה...ציינתי שזו לא הבעיה שלי...לא?

ציינתי בכל הודעה שכתבתי אפילו.

לא, לא אכפת לי בכלללל באיזו אות הוא מיוצג

אכפת לי שהוא לא מזוהה כ SATA. זו הייתה הבעיה שדיברנו עליה כל הת'רד.

לא. אי אפשר להתקין דרייבר להארדיסק כהווינדוס כבר מותקן עליו. בטח לא ל SATA.

לא, אף אחד עדיין לא התייחס לעניין העיקרי בת'רד הזה...שזה קצת מוזר.

מישהו מוכן להסביר לי איך לעזעאל התקנתי ווינדוס על כונן SATA מבלי שהווינדוס ידע שהוא SATA?????

על כל ההשלכות של הדבר, ובטוח יש לו השלכות

אין שום סיכוי שהכונן עובד במהירות שהוא אמור לעבוד, אם הווינדוס לא יודע באיזו מהירות הוא אמור לעבוד...נכון?

סבבה

אחרי שהבהרנו את זה...אני אציין שוב, לא מפריע לי איך נקרא הכונן.

פורסם

לא. אי אפשר להתקין דרייבר להארדיסק כהווינדוס כבר מותקן עליו. בטח לא ל SATA.

למיטב ידיעתי אתה טועה.

ניתן להתקין איזה דרייבר שאתה רוצה, ההתקן לא חייב להיות מחובר. אם דיסק ה- SATA הופעל במוד ATA והדרייבר לא מזהה שום התקן SATA, הוא יזהה אותו ברגע שתאפשר לו לעבוד במוד SATA (אחרי reboot כמובן).

לא, אף אחד עדיין לא התייחס לעניין העיקרי בת'רד הזה...שזה קצת מוזר.

אם היית נותן קצת יותר פרטים מהרגע הראשון כמו איזה לוח ואיזה דיסק, וכותב בדיוק מה הבעיה, זה היה עוזר קצת.

תודה לך שהזכרת שגלשת לאתר של EPOX ונתת לנו לנחש שזה כנראה לוח שלהם. איזה לוח? אנחנו כנראה אמורים לשחק בבלשים ולמצוא לבד. ניחשנו גם שזה לוח עם NFORCE 3.

בפעם הבאה תכתוב משהו כמו: " שלום, ברשותי לוח X של חברה Y, וניסיתי לחבר דיסק ABC של חברה DEF..."

מישהו מוכן להסביר לי איך לעזעאל התקנתי ווינדוס על כונן SATA מבלי שהווינדוס ידע שהוא SATA?????

פשוט מאד.

כשמערכת ההפעלה ניגשת לדיסק היא עושה זאת דרך דרייבר שמספק ממשק אחיד למערכת ההפעלה, אבל יודע לפנות לכתובות החומרה המגדירות את ההתקן הספציפי לו הוא נועד.

דרייברים שונים יספקו ממשק אחיד למערכת ההפעלה, אבל יפנו לכתובות זכרון ו- I/O שונות היות שההתקנים להם הם נועדו מתנהגים באופן שונה.

התקני SATA נועדו להתנהג כהתקני ATA לכל דבר למעט העובדה שהחיבור המקבילי ברוחב 16 ביט מומר לחיבור טורי מהיר. זה אומר שכל הפקודות המוגדרות בפרוטוקול מתנהגות באותה הצורה למעט העובדה שברמה החשמלית הן מועברות בטור ולא במקביל.

בקרי ה- SATA יכולים לעבוד ב-2 צורות. צורה אחת היא זאת בה הבקר כולל רגיסטרים מיוחדים משלו (כדי לתמוך למשל במודים של RAID ופונקציות נוספות שלא קיימות בבקר ATA סטנדרטי).

בצורה השניה בקר ה- SATA ממופה ביוק כמו דיסק ATA.

אם ההתקן ממופה בצורה השניה, אזי מערכת ההפעלה שתטעין דרייבר של ATA תמצא דיסק SATA באותן כתובות ומבחינתה הוא יהיה דיסק ATA.

על כל ההשלכות של הדבר, ובטוח יש לו השלכות

אין שום סיכוי שהכונן עובד במהירות שהוא אמור לעבוד, אם הווינדוס לא יודע באיזו מהירות הוא אמור לעבוד...נכון?

סבבה

למה ווינדוס צריך לדעת באיזה מהירות הכונן צריך לעבוד? הבקר מקבל פקודה לקרוא סדרת בלוקים מהדיסק. כשהבקר מסיים לעבוד, מערכת ההפעלה מקבלת פסיקה, והדרייבר שולח לבקר את הפקודה הבאה ברשימה. ממש לא אכפת לדרייבר אם זה לקח 100 או 200 מילישניות.

ב- ATA היה קיים רגיסטר שקבע מוד של PIO או DMA. בבקר SATA אני כמעט בטוח שזה חסר משמעות ולכן הוא בבדאי יתעלם מהרגיסטר.

הגיע הזמן שאוריד את הספסיפיקציות של  SATA כדי שאדע את התשובות לשאלות האלה אחת ולתמיד.

עדכון: הצצתי בעותק של התקן ב- www.serialata.org ויש חלק לא קטן שמוקדש לאמולציה של הרגיסטרים של בקרי ה- ATA הישנים, כמו ששיערתי.

לא ברור לי למה ב- VIA זה לא עובד וחייבים דרייבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים