עבור לתוכן

אינטרנט כבלים ו Mandrakelinux 10

Featured Replies

פורסם

זה קבצי סקריפט אתה צריך לערוך את הקובץ etc/ppp/pap-secrets ולהוסיף בו שורה ככה

"שם משתמש שלך" * "סיסמא"

אחרי זה לשים את 3 הקבצים בתיקיה

להכנס לקונסול ולרשום

CD שם של המקום אליו שמתה את הקבצים

SU

סיסמת המשתמש על שלך(ROOT)

./cstart שםמשתמש eth0

אבל אני ממליץ לך להוריד את אשף ההתחברות של כנרת

פורסם
  • מחבר

אני משתמש לינוקס חדש למדי (רבע שעה שלמה)

הבנתי שצריך לערוך את הקבצים

אתה יכול להסביר טיפה יותר בבירור את השלבים שאחר כך?

פורסם

למה לך לעבור את כל הטירחה הזאת? יש כבר אשף מוכן בשביל אינטרנט למנדרייק 10, שבסך הכל אתה מתקין 4 קבצי RPM, שממש קל להתקין אות, מגדיר משהו קטן (שזה ממש קל לעשות) ומתחבר כרגיל.

כנס לאתר הזה:

http://iwiz.linux-kinneret.org/

תרד לאמצע הדף ותוכל לראות שם טבלה ובה ממוקמים ארבעת הקבצים. תוריד את כל ארבעת הקבצים (את הגירסה הכי חדשה של כל קובץ). כנס ללינוקס, תעביר את 4 הקבצים לתייקת "HOME" בלינוקס (אני די בטוח שיש לך אייקון של התיקייה הזאת על שולחן העבודה).

אחרי זה תפתח את ה-KONSOL (כנס לדפדפן אינטרנט של לינוקס, תלחץ על כלים ותראה שם מסוף או KONSOL).

תרשום ב-KONSOL:

su ואז תלחץ על enter, אחרי זה יבקש ממך לרשום את סיסמת משתמש העל (ADMINISTRATOR), תרשום אותה ותלחץ ENTER.

כך בעצם אתה מתחבר כ-ROOT ב-KONSOL.

אחרי זה כנס לתיקיית ה-HOME שלך, תעתיק את הכתובת של התיקייה (כתובה לך למעלה בשורת הכתובת) ותדביק אותה ב-KONSOL ותלחץ ENTER (אז תופיע לך הודעה שמודיעה לך שתיקיית HOME היא בעצם תיקייה או משהו כזה).

אחרי זה תרשום:

urpmi file1

urpmi file2

urpmi file3

urpmi file4

(כל פעם פקודה אחת, ואחרי שתסתיים תרשום את הפקודה הבאה). FILE1/2/3/4 מסמלים את השמות של 4 הקבצים שאתה צריך להוריד.

ד"א: את הקבצים IWIZ ו-IDIAL (מתוך 4 הקבצים שאתה מוריד) תתקין אחרונים. קודם כל תנסה להתקין אחד משני הקבצים שנשארו, אם יוצאת לך הודעה שגיאה אז תנסה להתקין את הקובץ השני, אחרי זה את הקובץ שלא הצלחת להתקין ואחרי זה את IWIZ ו-IDIAL.

תתקין גם כמה חבילות נוספות ע"י הקשת הפקודות הבאות ב-KONSOL:

urpmi pptp-adsl

urpmi ppp

urpmi pump

אחרי שהתקנת את ארבעת הקבצים הראשונים, ואת שלושת החבילות שהבאתי פקודות התקנה אליהם, תרשום iwiz ב-KONSOL, יופיע לך חלון, שבו תצטרך להגדיר איזה מודם יש לך (יש לך שם רשימת מודמים), לבחור את ספק האינטרנט שלך מתוך רשימת ספקים, לבחור איזה מערכת יש לך (M.... 10) וכו'. אלה הגדרות ממש קלות, ולא תהיה לך בעיה לעשות אותם. אחרי שסיימת לעשות את ההגדרות ולחצת על OK, תרשום שוב ב-KONSOL את הפקודה idial, יופיע לך חלון התחברות, תלחץ על התחבר וזה יתחבר לך.

אם תופיע לך הודעת שגיאה והאינטרנט לא ייתחבר, אז תעתיק לפה את הודעת השגיאה ונגיד לך מה הבעיה.

מקווה שהבנת את מה שכתבתי, אם לא אני אנסה להסביר יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

תודדה רבה לשניכם על העזרה

אוקי, עשיתי את מה שאמרת

(כתוב שזה already installed בגלל שזו הפעם השניה שהתקנתי את זה

[g@localhost g]$ su

[root@localhost g]# urpmi internet-0.3.2-1mdk.src.rpm

[root@localhost g]# urpmi internet_db-0.3.2-1mdk.src.rpm

[root@localhost g]# urpmi idial-0.2-1.src.rpm

[root@localhost g]# urpmi iwiz-0.2-1.src.rpm

[root@localhost g]# pptp-adsl

bash: pptp-adsl: command not found

[root@localhost g]# urpmi pptp-adsl

Everything already installed

[root@localhost g]# urpmi ppp

[root@localhost g]# urpmi pump

[root@localhost g]# iwiz

bash: iwiz: command not found

פורסם

טוב, אז שלושת החבילות מותקנות אצלך (למרות שזה קצת מוזר). אבל את 4 הקבצים אתה לא התקנת בכלל.

לא הופיעה לך שום הודעה אחרי שרשמת:

urpmi internet-0.3.2-1mdk.src.rpm

או

urpmi internet_db-0.3.2-1mdk.src.rpm

או

urpmi idial-0.2-1.src.rpm

או

urpmi iwiz-0.2-1.src.rpm

תנסה שוב להתקין אותם. הפעם תעתיק את השם של הקובץ, לך ל-KONSOL כ-ROOT, ותרשום urpmi file

אם לא עובד לך אני ממליץ לך לקחת את הדיון הזה לאתר www.whatsup.co.il

כי מי שמבינים הרבה יותר ממני בלינוקס נכנסים לפורום הזה רק פעמיים בשבוע, אז תצטרך לחכות הרבה זמן כל פעם שיש לך בעיה בלינוקס (ותאמין לי יהיו לך הרבה בגלל שאתה משתמש מתחיל).

פורסם
  • מחבר

זה מה שעשיתי, עשיתי שם copy וpaste לשמות של הקבצים

והנה שאלה שלא ממש קשורה, איך מתקינים עברית?

פורסם

אחרי שתסיים את ההתקנה של המערכת, אתה צריך להיכנס "ללוח הבקרה" (שם אחר יש לו) של מנדרייק, ושם להוסיף תמיכה בעברית.

פתחת תרד בפורום שהמלצתי לך עליו?

פורסם
  • מחבר

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים