עבור לתוכן

האם מעבדי אינטל שבארץ מיוצרים בישראל?

Featured Replies

פורסם

אם לא, אז במה בעצם עוסקים מפעלי אינטל בארץ?

פורסם

חלק מהמעבדים מיוצרים כאן בארץ, נשלחים לחו"ל ולאחר מכן נשלחים לארץ.

פורסם

כח הפיתוח המרכזי של החברה יושב בארץ - בקרית גת .

פורסם

לא נראה לי שמיצרים פה בארץ מעבדים, אלא מפתחים אותם (אני מקווה שאתה מביין את ההבדל)

נראה לי שהיצור עצמו נעשה במזרח (טיוואן, סין וכדומה)

אם זה כל כך עקרוני בשבילך אני יכול לשאול את שכן שלי שעבד באינטל עד לפני חצי שנה ולהגיד לך בדיוק מה עושים פה בארץ.

פורסם

מפתחים בחיפה וירושלים, מייצרים בקרית גת.

בקרית גת רק מעבירים את ה wafers בהתליך הייצור באמצעות UV, הם נשלחים למדינות אחרות אח"כ לחיתוך והרכבה על גבי מנשא הפלסטיק הירוק שרואים.

אין שום אפשרות פשוטה לדעת אם המעבד שקנית הגיע במקורו מישראל או לא.

פורסם

אם לא, אז במה בעצם עוסקים מפעלי אינטל בארץ?

אף מעבד עדכני של אינטל לא מיוצר כיום בישראל.

אינטל היא חברה ענקית עם מפעלי ייצור רבים ושונים שמייצרים

מגוון עצום של רכיבים.

לאינטל בישראל גם מפעלי ייוצר וגם מרכזי פיתוח, את הסנטרינו

פיתחו באינטל חיפה והוא המעבד הטוב ביותר שייש לאינטל כיום

והוא עומד להיות המעבד המרכזי של אינטל בשנים הבאות.

אינטל ישראל ממש מצילה את אינטל העולמית בימים קשים אלה

של היתרסקות הפנטיום 4 מול ה AMD64.

יש מקום לגאווה.

פורסם

סנטרינו זה לא מעבד.. אתה בטח מתכוון לדותן.

פורסם

לא נראה לי שמיצרים פה בארץ מעבדים, אלא מפתחים אותם (אני מקווה שאתה מביין את ההבדל)

[glow=red,2,300]נראה לי שהיצור עצמו נעשה במזרח (טיוואן, סין וכדומה)[/glow]

אם זה כל כך עקרוני בשבילך אני יכול לשאול את שכן שלי שעבד באינטל עד לפני חצי שנה ולהגיד לך בדיוק מה עושים פה בארץ.

במזרח הרחוק מיצרים בדרך כלל רכיבים וטכנולוגיות שבאופן יחסי נמוכות עד נמוכות מאוד מהטכנולוגיה של המעבדים כגון עכברים מיקלדות וכו'. טכנולוגיות מתקדמות כמו מעבדים וכו' מיצרים בארצות מתקדמות כמו יפן ארה"ב ישראל וכו' בכדי למנוע חיקויים לדוגמא היה כתבה על ניסייון של סין להכניס מפעלים מערבים לארצה אבל היא ידוע כמדינה חקיינית עקב שהיא מנצלת את ההכשרה והניסיון של העובדים שעבדו בחברות המערביות לטובתה (כלומר זה אינו הדדי הידע הטכנולוגי עובר מחברות מערביות לסין ולא להפך כמו בארץ )

פורסם

זה קצת יותר מסובך.

אין מדינה בעולם שלא רוצה מפעל של אינטל בתחומה. מדינות מציעות כסף (כן, גם ישראל - גם מענקים, גם הקלות במס) לאינטל תמורת הקמת מפעל בשטחן.

זה גם מגדיל את היצוא, זה גם "חתונה קתולית" - קשה עד בלתי אפשרי ולא משתלם בעליל להעביר מפעל כזה שעולה מיליארדים, וגם מקפיץ את הרמה של הסביבה מחוץ למפעל.

אינטל גם ידועה בתור חברה שתורמת בחזרה לקהילה, כך שזה גם בונוס.

מפעלי אינטל דורשים כוח אדם מיומן ואיכותי, לא פועלים בשכר נמוך - לכן היתרון של מדינה כמו סין הוא שולי, ואכן אין בסין fab של אינטל.

לאינטל יש מפעלים בישראל, בקריית גת ובהר החוצבים בירושלים (תהליך ה0.18 מיקרון התחיל בקריית גת, משם הגיעו הP4 הראשונים, כבוד - עכשיו אני מבין שהם עוברים retooling בשביל טכנולוגיה חדשה, אולי נראה 0.65 מיקרון בארץ?), אירלנד (שניים, אם אני לא טועה), מלזיה, ועוד כמה.

נדמה לי שחוץ ממרכז הפיתוח של אינטל בחיפה, יש להם עוד מרכז פיתוח ביקום איפשהו שעוסק בwireless LAN.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים