עבור לתוכן

איך אני מפרמט את המחשב בווינדוס XP?

Featured Replies

פורסם

???

פורסם

תלוי בכונן שאתה רוצה לפרמט

אבל בעקרון,

הדבר המומלץ זה להכין דיסקט הפעלה של DOS

ולעשות בוט מהדיסקט ואז לפרמט ע"י:

format x:

X=הכונן שאתה רוצה לפרמט

פורסם
  • מחבר

סורי על הבורות, אבל דרך איפה אני מכין את הדיסקט הפעלה של הדוס?

פורסם

תעשה boot מדיסק התקנה של XP (אפשר להשתמש גם ב-2000 אם המטרה היא רק פרמוט) ושם יש אפשרויות לנהל את המחיצות שבדיסק, לא צריך להתחיל להתעסק עם דיסקטי אתחול (ב-XP אם אני זוכר נכון צריך 6 דיסקטים בשביל זה)

ובשביל לעשות את זה אתה צריך להיכנס לBIOS ולקבוע שהלוח יחפש קודם בכונן תקליטורים לפני הדיסק הקשיח אם יש דיסק איתחול

פורסם

תכניס דיסק של XP, תפעיל ממנו על ידי כך שתכנס לביוס (כשהמחשב עולה תלחץ כל הזמן על del, לא רצוף אלא "טק טק טק" כזה. שם כנס לadvanced Cmos settings (או משהו דומה) ותגדיר לו להתחיל במקום מההרד-דיסק מה דיסק.

אז בדיסק של הXP, פשוט תקרא על מה לוחצים בשביל לפרמט (נראה לי שF8) ומשם אתה יכול להמשיך לבד :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להכין דיסקט הפעלה של דוס דרך הXP אך שהפעלתי את המחשב עם הדיסקט לא הייתה לי אופציה לעשות פורמט (בדיסקט בכלל אין קובץ פורמט).

פתרונות?

פורסם

תשתמש בזה : http://www.nerdlabs.org/bootdisks/diskimages/wboot98se.exe

ייש בזה format אבל לא ישירות הוא דחוס בקובץ cab יחד אם עוד כמה דברים

מתי שהדיסקט מטעין הוא יוצר ramdrive (כונן וירטואלי מזכרון) ופותח לשם תמה שיש בcab

מתי שהדיסקט מסיים להטעין הוא רושם תאות של הכונן הוירטואלי ,ושם תמצא תמטמון ...

אם למחיצה שאתה רוצה לפרמט יש מערכת קבצים NTFS אז אתה לא יכול לפרמט לפחות לא בשיטה הזאת,אותו דבר לגבי דיסק קשיח SATA (אלא אם מוגדר בביוס שיזוהה כIDE וזה לא קיים בכל לוח)

שיטה יותר נוחה ותומכת sata/ntfs זה הדיסק של וינדוס xp/2k ,תגדיר בביוס בboot שהסידירום/צורב יהיה ראשון ושים תדיסק של הוינדוס בפנים וההתקנה תעלה משם תוכל לפרמט/ליצור/למחוק מחיצות וכמובן להתקין תוינדוס

פורסם
  • מחבר

הטענתי את הדיסקט בקבצים ועכשיו יש בו את הקובץ cab לאן מכאן?

פורסם

אולי פשוט תשאיר תדיסקט בפנים ותפעיל מחדש ???

פורסם

אבל למה לא לעשות את זה דרך דיסק של XP?

פורסם
  • מחבר

אבל למה לא לעשות את זה דרך דיסק של XP?

בגלל שאני רוצה לעבור לווינ 98.

עדיין יש דרך לעשות זאת עם הסידי של הXP?

פורסם

רגע, אתה רוצה לצחוק את המחיצות או לפרמט אותם? אם למחוק אתה יכול למחוק דרך fdisk, בdelete non-dos partition

פורסם
  • מחבר

אם למחוק אתה יכול למחוק דרך fdisk, בdelete non-dos partition

למחוק, איך אני מגיע לfdisk?

פורסם

בדיסקט איתחול של 98:

a:=>fdisk

הוא ישאל אותך משהו, תגיד כן (אם תגיד לא אתה תהיה מוגבל לכוננים של עד שני ג'יגה), תבחר delete partitions (האפשרות השלישית אם אני לא טועה), ואז יהיו לך אפשרויות כאלה:

1.delete primary dos partition

2.delete extended partition partition

3.delete logical dos partition

4.delete non-dos partition

תבחר delete non dos partition

תמחק אותם, תיצור מחדש בFat32 ותתקין win98

אם אין לך דיסקט איתחול עם fdisk, תוריד אותו מפה: http://1gighost.net/dosimg/boot98sc.exe

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים