עבור לתוכן

חוזרים בשאלה - וYNET קופצים על המציאה

Featured Replies

פורסם

פעם ראשונה שאני רואה דוס חונק... גילי אבא שלך לא במקרה אלי ישי ?

• תגובות 105
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

פעם ראשונה שאני רואה דוס חונק... גילי אבא שלך לא במקרה אלי ישי ?

לא......................................................... אבא שלי דווקא חילוני

ובקשר למה שאמרתי שחילוניים הם אנשים שמלכלכים על דוסים לא אמרתי ברצינות ורוב החברים שלי חילוניים אמרתי את זה כי זה מה שאני יכול להגיד אם אפשר להגיד שהליטאים הם קיצוניים

פורסם

Rule the PC are you a boy or gril?

פורסם
  • מחבר

בן

??!?!?!?!?!

מה השאלה הזאת?!!?

פורסם

coz i never heard a boy with name Gili or they not mean to you sorry man dumb question ;)

פורסם
  • מחבר

גילי זה פאקינג שם של בן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

טוב נו זה גם וגם מה אני אעשה

השם שלי זה גלעד אבל אני רגיל לגילי

פורסם

כל הכבוד על תאורית הקונספירציה הנרחבת. אבל אני חושב שהפכת  שמההר ייצא עכבר...

אני מאוד מצטער שהתגובה שלי צריכה להיות כך - אבל צריך גם , כל ה "ציטוטים" שלך כביכול מלאים בפרשנויות שלך - אתה פשוט לוקח את הטקסט ,מבין אותו כרצונך , ומאשים את ynet בכך שהם כתבו

דוגמאות?

הרשה לי להגיב לפי סדר הציטוטים -

א) האם השימוש במילה חיידרא היא כלגלוג? לא בהכרח . המילה "חיידר" היא פשוט הצורה בה מבטאים את המילה חדר באידיש, המושג הזה נכנס לתרבות הישראלית ככינוי לישיבה (בניגוד לסתם חדר)

אז אולי אין בשימוש במילה הזו הרבה טקט, אבל לא מדובר פה בליגלוג על המושג.

ב) השימוש במילה צביעות על ידי אותו חוזר בשאלה היא ציטוט שלו, אמנם במאמר לא מציינים את הסיבות לכך . אך מציינים שמדובר בציטוט של אותו נער חוזר בשאלה .

מן הסתם מכיוון שהנער חזר בשאלה הוא חושב שהחברה החרדית צבועה. האם יש בכך בעיה?

ג) בעניין הציטוט של התקיפה המינית -שוב עברת מהעיקר לתפל, הכתבה (כחלק כמובן מגישה להפוך את הכל לדרמה אנושית מזעזעת) מציינת את הגורמים לשינוי החשיבה שחל בו כלפי הדת וזו כתוצאה מטראומה כלשהיא. שוב בציטוט הנ"ל אין שום דבר נגד החברה החרדית או השוואה כלשהיא של מצב האלימות שם.

ד) בכתבה מציינים סיבות נוספות מדוע ישנם לתלמידיפם חוזרים בשאלה בעיות של פער בלימודים. חלקן כמובן מהפער הלימודי גרידא, וחלקן מהפער התרבותי חברתי, וכמובן מהקשיים הפסיכולוגיים הנלוווים כתוצאה מריחוק המשפחה וחוסר תמיכתם. חשוב לציין שנקודה זו מהווה דווקא עניין רלוונטי ביותר  לנושא המאמר. ולכן גם כאן אין לי מושג מדוע אתה תוקף אותה.

ה) עניין הקניית מעמד עולה חדש לחרדים הוא דווקא רלוונטי והגיוני למדי . חוזרים בשאלה נאלצים לעבור מסוג אחד של חברה לסוג אחר ולשרוד בה בכוחות עצמם. האם אין זו הגדרה של עולה חדש?  :P

ומדוע אין צורך באותו מעמד לחוזרים בתשובה? מכיוון שהחברה החרדית מאמצת לתוכה את החוזרים בתשובה ומסייעים לה להסתגל לאוחר החיים. (זה אגב דבר חשוב שניתן לומר לזכות החברה החרדית - לרוב מדובר בחברה מאוד מלוכדת)

ו)שוב , אתה נטפל לתפל . החברה החרדית הקיצונית לרוב ממאנת להעניק לחבריה כלים בסיסיים לדוגמת ידע בסיסי באנגלית, מתימטיקה ובמדעים שונים. וכך בעצם מונעת מהם קבלת ידע אקדמאי בסיסי, ומקצוע מערבי מתקדם.

אגב כאן יש להפריד בין זרמים שונים של הדת - שחלקם, למרות היותם אדוקים, משקיעים בחינוך והטמעת ידע בתלמידים, וחלקם עושים בדיוק את ההיפך.

ז) נכון , מערכת החינוך החילונית דפוקה...

ח)האם עניין התגובה מציק ומפריע לך כל כך? אני אמנם בספק שמערכת Ynet ביקשה את תגובתם של החרדים. אבל יש לכך סיבה מאוד טובה - המאמר לא עוסק במערכת החינוך החרדית  !

המאמר עוסק בקשיים של חוזרים בשאלה במערכת החינוך החילונית.

ועכשיו אני רוצה לענות על כמה שאלו ששאלת

איפה הצד של החרדים בכתבה? אין, לבינתיים

איפה הם אומרים שלחלק די גדול מבחורי הישיבה יש בגרות? לא אומרים, וגם זה לא חטא אם לא אמרו. בכל מקרה כפי שאתה בוודאי יודע עדיין לא לכל בחורי הישיבות יש בגרות, ולרובם מדובר ב"בגרות מיוחדת" השונה לחלוטין מבגרות של תלמידים חילוניים.

למה הם לא עושים כתבה על כמה קשה לחזור בתשובה? אולי יעשו... אבל מה זה קושר לעניין זה?

למה הם לא מציעים לעזור לחוזרים בתשובה? כבר אמרתי - הם לרוב מקבלים סיוע מהחברה החרדית עצמה.

אתה צריך להבין שהכתבה לא מתייחסת לכל החינוך החרדי כמקשה אחת , אלא מציגה דוגמה לתלמידים מתוך זרמים יותר בעיתיים (שאתה לא יכול הכחיש את קיומם)

על הקשיים של חזרה בתשובה מחברה חרדית נאורה יותר אתה לא תשמע ב Ynet פשוט מכיוון שכמעט ואין קשיים כאלו.

אז מה למדנו מכך ? שצריך לקרוא את המאמר פעם נוספת ולהבין באמת במה הוא עוסק ועל מה הוא מדבר לפני שממציאים תגובות מעט הזויות.

ושוב סלח על התקוגבה המעט תוקפנית שלי, פשוט מפריע לי שלוקחים מאמר תמים למדי והופכים אותו לפרוטוקולים של זקני ציון.  ::)

פורסם
  • מחבר

דווקא הלוואי כל תגובה הייתה כמו שלך...................................

אני חושב שפשוט לא היה להם כל כך הרבה לכתוב עליו... עלק כתבה ראשונה בסדרה.... סדרה של מה?

אני לא אהבתי איך הם מציגים הכל מצד אחד של כמה המערכת החרדית דפקה אותם וזה למה קשה להם להיכנס למערכת החילונית

אני לא אהבתי שנתנו דוגמא של אחד שעבר התעללות מינית....... סתם קופץ לאנשים ישר לראש.... הוווו זה בטח כל הזמן קורה............ הם יכלו לקחת דוגמא אחרת לא כזאת פרובוקטיבת ולא קשורה לנושא.......

יש כל מיני עקיצות על החברה החרדית..... בזה שהוא כינה אותה צביעות..... אבל למה? שיסביר למה............. בהתעללות..... סתם זורקים משהו לאוויר........

אולי הם יחלו לעשות משהו רציני על הנושא..... אבל פה הם לקחו כתבה חסרת בסיס...... סתם בחרו שני מקורות של בני עשרה....................

הכתב שכתב את הכתבה הוא ברמה ממש ממש ירודה פשוט

פורסם

ובגלל זה לא הבנת את התוכן?

פורסם
  • מחבר

ובגלל זה לא הבנת את התוכן?

הבנתי טוב מאוד את התוכן...... אבל הכתב פשוט לא הציג אותה בצורה הנכונה ונתקע יותר מדי בכמה החברה החרדית דפקה את הילדים..... גם בתגובה בסוף הם טוענים שאי אפשר להוציא בגרות והשכלה מההשכלה של החברה החרדית.......

היה אפשר לעשות מזה כתבה ממש טובה אבל הכתב הרס.................. אני רוצה לראות כתבה של כמה קשה לחזור בתשובה....... וגם זה לא כל כך נכון שהחברה החרדית מקבלת את החזורים בתשובה

הידעת שאדם שחזר בתשובה חייב להתחתן עם חוזרת בתשובה כי זה המנהג..... חוזר בתשובה לחוזרת בתשובה? אתה יודע כמה זה מצמצם את האפשרויות?

יש זרמים קיצוניים שרואים את הכיפות הסרוגות כיותר גרועים מחילוניים.................

החברה החרדית-דתית מקבלת את החוזרים בתשובה

אבל החברה החרדית-קיצונית לא כל כך.......... לא מאשים אותה...... כי לחוזרים בתשובה עדיין יש כל מיני רעיוניות חילוניים......

לכן אני רוצה לראו תכתבה על כמה קשה לחזור בתשובה... אבל שהכתבה לא תהיה כמה חראות הדוסים שהם לא מקבלים את החוזרים בתשובה.............. כי זה לא לגמרי נכון!

פורסם

אז על דבר אחד אנחנו מסוגלים להסכים -

אתה צריך להבין שהכתבה לא מתייחסת לכל החינוך החרדי כמקשה אחת , אלא מציגה דוגמה לתלמידים מתוך זרמים יותר בעיתיים (שאתה לא יכול הכחיש את קיומם)

על הקשיים של חזרה בתשובה מחברה חרדית נאורה יותר אתה לא תשמע ב Ynet פשוט מכיוון שכמעט ואין קשיים כאלו.

הבעיה שאני רואה ששנינו מסכימים איתה היא שניתן להבין מהמאמר שכל מערכת החינות החרדית היא קיצונית (במובן שמצוין כתבה כמובן) , וזאת מכיוון שעל מנת להפוך את הכתבה לקריאה יותר העורכים נתנו לעצמם את הזכות להפוך את "מערכת החינוך של חלק מזרמים החרדיים הקיצונים" ל "מערכת החינוך החרדית"....

אז אולי זה לא בדיוק פוליטיקלי קורקט.. אבל זה לא מטעמים מרושעים במיוחד, אלא מטעמים של קריאות. ובהנהח שהקורא יודע להפריד את הדת לזרמים שונים בעצמו.

כמו כן אל תשכח שהעיתונות הפופולרית צריכה להיות מעניינת, אז לפעמים הם חותכים את מה שלא מעניין במאמר (שהרי אחרת זה היה נראה כמו דוח של משרד החינוך). התוצאה היא לעיתים בעלת משמעויות שונות (לטעמי רק למי שמחפש את מהנ שאין מתחת לפני השטח)

פורסם

יש זרמים קיצוניים שרואים את הכיפות הסרוגות כיותר גרועים מחילוניים.................

כמוך? סיפרתי לך על שהייתי בת"א שבוע שעבר והיה שם כנס של בני-עקיבה והם הזמינו את כולם להצתרף אליהם לארוחת ערב ולנגן ולשיר עם גיטרה וזה והסכמתי אני ועוד חברה ועוד חבר ניגן בשבילם בגיטרה והיה חביב ואני אפילו לא יהודיה. אז אתה  באת ואמרת לי שהם צבועים. לדעתי הם נחמדים ומאד פתוחים. מה רע? הם משלווים חיי מסורת עם סובלנות, עבודה וציונות אמיתית.

פורסם
  • מחבר

אני דווקא לא מסכים בכלל עם החלק האחרון של הציטוט

מאיפה לך שאין קשיים?!

אני חוזר בתשובה ויש הרבה מאוד מאוד קשים

אני מכר המון שחזרו בתשובה שיש להם קשים................................

דבר אחד שאנחנו צריכים להסכיםם

האופן שבה נכתבה הכתבה היא כדי לשמח את הקוראים של YNET ש95% מהם נראה לי חילוניים.... ולא הם לא יעשו כתבה על הקושי לחזור בתשובה..... כי זה לא מעניין את הקוראים! וגם לא נראה לי שכתב ירצה לעשות כזו כתבה

כמוך? סיפרתי לך על שהייתי בת"א שבוע שעבר והיה שם כנס של בני-עקיבה והם הזמינו את כולם להצתרף אליהם לארוחת ערב ולנגן ולשיר עם גיטרה וזה והסכמתי אני ועוד חברה ועוד חבר ניגן בשבילם בגיטרה והיה חביב ואני אפילו לא יהודיה. אז אתה באת ואמרת לי שהם צבועים. לדעתי הם נחמדים ומאד פתוחים. מה רע? הם משלווים חיי מסורת עם סובלנות, עבודה וציונות אמיתית.

אני לא חרדי קיצוני אני כיפה סרוגה...... לא שזה אומר הרבה כיפה סרוגה שחורה או מה לא...........

אולי נחמדים אבל הם בהחלט צבועים.......................

ללכת עם כיפה כשיש לך חברה זה הדבר הכי טיפשי ששמעתי........... אם אתה דתי לא אמורה להיות לך חברה נקודה..............

הקטע הוא שהם לא דתי

הם דתילונים (דתיים-חילונים)

וגם לי אין שום בעיה אישית ואני לא שונא את בני עקביא....... אבל אני לא חושב שהדרך שהם ראוים את הדת נכונה.... הם רואים אותה כעוד משהו בחיים.... אם אתה דתי אז דת זה החיים שלך.........

הזרמים הקיצוניים שאמרתי שרואים את הכיפות הסרוגות יותר גרועים מחילונים........ התכוונתי לאללה ששונאים אותם והם לא יהודים בשבילם......

פורסם

לך יש כיפה ואתה משחק אותה האדמור מלובלין אבל אתה מודה שאתה מפלרטט עם כל מה שזז. ומה כל כך נורא בלהכיר את הבחורה כמה שנים לפני שהולכים תחת לחופה? עדיף להיכנס למיטה עם איזו ג'וחא שההורים הכירו לך דרך השדכנית ואתה לא מכיר אותה בכלל? גם הקטע של החברות זה לא רק סקס (יא שטוף זימה שכמותך), זה חברות, ידידות. קשר עמוק ונאמנות. דההההה.

פורסם
  • מחבר

טוב מה אני אגיד לך את לא יודעת כל כך הרבה......

שידוך הולך ככה

הוא בא מכיר את המשפחה שלה וזה

הם יוצאים למקומות של דוסים חודשיים

מתארסים ואחרי חודשיים חתונה

4 חודשים בין ההיכרות לשידוך.......

את בטח חשבת שהרב בא אומר אתה לה, את לו........ חחחחחחח עשו ככה..... ביתמן לפני 100 שנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים