עבור לתוכן

הפיכת XVID ל SVCD או DVD

Featured Replies

פורסם

חברה, אני יודע שהנושא כבר נטחן אבל לא מצאתי תשובה חד משמעית... כל הטרדים סוטים לכיוונים אחרים ואני באמת מחפש תשובה חד משמעית

יש לי סרט XVID במחשב וקובץ של התרגום בנפרד

אני רוצה לראות את זה ב DVD בסלון כולל התרגום!

איך אני הופך אותו ל SVCD בצורה הטובה ביותר כולל התרגום?

האם אני יכול לצרף כמה תרגומים ולבחור את התרגום הרצוי כמו בסרט DVD מקורי? הכוונה לא לאחד את התרגום עם הסרט ולהשאיר אותו כקובץ רגיל ולשים כמה כאלה בכמה שפות שונות.

בבקשה תנו לי תוכנה לא אכפת לי כמה היא עולה וגם אם יש אז תוכנה בחינם שאני אוכל לבדוק גם אותה.

ועוד שאלה...

נגיד והסרט של ה XVID הוא דיסק אחד

1. הבנתי ש SVCD יתפוס 2 דיסקים נכון?

2. יפה אם ככה אני יכול לצרוב SVCD על דיסק של DVD ואז אני אצטרך רק דיסק אחד של 4GB במקום 2 של 700MB?

3. אם כן אז אני יכול כבר לשים אולי 4 סרטים שונים בדיסק אחד של DVD?

יניב

פורסם

אפשר לעשות SVCD עם מספר תרגומים שתוכל לבחור בהם במהלך הסרט אבל זה תהליך קצת מסובך מהרגיל ואני בעצמי לא התנסתי בו

יש לך 2 אופציות שהן:

להמיר את הXviD ל2 דיסקים של SVCD

או להמיר אותו לפורמט של DVD רק באיכות ירודה יותר מDVD כדי שתוכל לדחוס על הדיסק 2 סרטים (4 סרטים זה כבר הגזמה וממש לא נראה משהו ואפילו מוריד את רמת הדחיסה היפה של הXviD)

לתהליך ההמרה אתה צריך כמה תוכנות

למעשה 2 באופן הכי שיטחי והכי פשוט אבל אם תסתבך תצרטך עוד אז הנה:

virtual dub

tmpgenc

ואני מניח שנרו יש לך...

אם תסתבך תשאל עוד שאלות

פורסם
  • מחבר

שמע גבר אני לא ממש בכיוון הנכון, אני נורא מבולבל מכל העסק הזה

יש לי את כל התוכנות שלTMPGENC

הבעיה שאף אחת מהן לא מקבלת קבצי DIVX

בקשר ל VIRTUAL DUB השם ישמור אותי מהתוכנה הזאת

הבנתי שהיא בעלת כוחות רבים מה שאני לא מבין זה איך אנשים יודעים להשתמש בתוכנה הזאת

בוא תן לי כיוונים ממוקדים ואני ישמיך לאט לאט...

תודה

יניב

פורסם

או קיי אז קודם תוריד את התוכנה Sub2SSA שהופכת את התרגום ל-פורמט SSA.

פתח את התוכנה וזה מה שתקבל:

299769.jpg

1  שם אתה בוחר את הקובץ של התרגום שיש לך (יכול להיות שאחרי זה יפתח לך פתאום חון אז שם אתה בוחר את הסרט שלך שאתה מוסיף לו תרגום אבל זה לא תמיד קורה)

2  פה אתה בוחר פונט,שים לב שיהיה בעברית,גודל - 26-28 יהיה מצויין.

3  פה אתה בוחר איפה לשמור את התרגום בפורמט החדש.

4  CONVERT TO SSA - תלחץ על זה וזה ימיר את התרגום.

זהו,סיימת עם התוכנה ואתה יכול לסגור אותה.

עכשיו פתח את ה-VIRTUAL DUB ותטען את הסרט ע"י FILE ---> OPEN VIDEO FILE

עכשיו לך ללשונית FILE ואז ל-FILE INFORMATION ותראה למעלה באיזה רזולוציה הסרט (למשל 640X352)

עכשיו לך ללשונית VIDEO ואז ל-FILTERS ותלחץ על ADD ו-OK ולמטה יש אופציה שנקראת RESIZE ואז תקבל את המסך הבא:

490939.jpg

עכשיו למעלה בשני השורות העליונות תרשום את הרזולוציה שראית ממקודם (למשל 640X352),סמן V בריבוע התחתון יותר

ולמטה בשני השורות התחתונות - בראשונה אתה רושם רק את השורה כמו למעלה (את ה-640) ובשנייה אתה מוסיך מספר כלשהו של 120-180 (זה בשביל לשים את התרגום בשוליים השחורים ולא על הסרט) - אח"כ תאשר עד שתגיע למסך ותלחץ שוב על ADD  ושם למטה יש אפשרות שנקראת SUBTITLET ואח"כ יש לך בשורה הראשונה בצד ימין כפתור כזה קטן עם 3 נק' אז אתה לוחץ עליו ובוחר בתרגום שהמרנו לפורמט SSA עם התוכנה הראשונה.

תאשר ואז אתה מגיע שוב למסך הראשון של התוכנה ואז למטה תוכל להריץ את הסרט ותראה איך התרגום יושב,עכשיו אם אתה רוצה לשים את התרגום יותר למעלה או למטה לך שוב ל-VIDEO ותראה במסך את שני האפשרויות שבחרת קודם אז תן דבל קליק על האפשרות הראשונה (זו שבחרנו RESIZE) וזוכר את שני השורות התחתונות? אז בשורה הראשונה תוסיף או תוריד מס' כלשהו ואז שוב תבדוק אם התרגום יושב טוב.

זהו עכשיו שסיימת עם זה ואתה במסך הראשי לך ל-FILE ואז ל-START FRAME SERVER,לחץ על START ותן שם לסרט שלך (זה שיהיה עם התרגום).

עכשיו יפתח לך חלון קטן אל תלחץ על STOP SERVING אלא תקטין את החלון הזה (החלון הזה זה מעין קישור לתוכנה TMPGEnc).

עכשיו פתח את התוכנה TMPGEnc,סגור את החלון הראשון שנפתח לך וזה מה שתקבל:

351280.jpg

עכשיו לחץ על VIDEO SOURCE ושם לך לאיפה ששמרת את הקובץ האחרון עם התוכנה VIRTUAL DUB (שים לב שאתה לא תראה אותו אז תבחר ב-ALL FILES בחלון שנפתח לך ואז תוכל לראות אותו,זה קובץ VDR).

עכשיו לך ל-LOAD ושם תבחר ב-VCD או SVCD (תבחר ב-PAL כי זו השיטת שידור בארץ),תאשר ואז לחץ על START.

זה אמור לקחת כמה שעות (תלוי במחשב ובאיכות שבחרת),שים לב גם שאתה יכול לבחור ב-SETTING ושם יש לך אפשרויות מתקדמות של האיכות.

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות שאל פה.

פורסם

מה שהציע לך חהבוב מעליי

זה קידוד כך שיצא לך 3 דיסקים, יצא לך קובץ סביבות ה2 ג'יגה אבל איכות הסרט לא תרד כמעט.. אתה לא תרגיש שזה SVCD ואל DIVX

מצב שני אם זה כל הTC XVID האלה מליונטוורק הם גם ככה כולם פגומים ומסריחים דיסק לא הייתי מבזבז עליהם

כדי לשלוט בגודל הקובץ המיוצר אתה צריך לעשות את הPROJECT WIZARD

בחלון הסופי, לבחור 128 ביט סאונד, 780 מגה קובץ.

אתה יכול לבדוק שהוא יתאים אם תבחר למטה כזה שיש לך דיסק 80 דקות...

פורסם

כשאתה בוחר איזה סוג של קובץ אתה רוצה שייצא לך תבחר בזה (כפתור ימני ואז SAVE TARGET AS)

ואז תוכל לעשות סרט של עד 120 דק' בדיסק של 80 דק' (SVCD).

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה לכולכם! אני ינסה את כל הדברים האלו יום שלישי בלילה, מקסימום רביעי בבוקר!

רק כמה דברים קטנים... למה אמרת שלא היית משקיע אפילו דיסק בסרטים של LIONETWORK? גם בחיפוש הכללי של התוכנה או רק מהאתר והלינקים "הישראליים" שהם נותנים?

ואני מתאר לעצמי דחיסה של 120 דקות בדיסק אחד בטח תיתן איכות לא משהו.... אבל אני ינסה את זה וזה נשמע לי טוב!

ואם משהו שמבין בכל הפורמטים יכול לעשות פה סדר או רשימה מהפורמט הכי איכותי להכי גרוע מבין...

SVCD

VCD

DIVX

XVID

(AVI, MPEG) שעד היום אני לא מבין מה הם אומרים חחח... לא מבין איך הם קשורים תמיד ל DIVX וכו'... אני יודע שזה בסיסי עד היום לא נפל לי האסימון ;)

תודה לכולם!

יניב

פורסם

האפשרות לדחיסה של עד 120 דק' על דיסק של 80 נותנת איכות סבירה לגמריי,אם אתה ממש רוצה איכות טובה ב-TMPGEnc אל תבחר ב-VCD\SVCD אלא ב-DVD אבל אתה תצטרך דיסק של DVD וזה לא כל כך משתלם כי כמה פעמים כבר תראה את הסרט.

פורסם

כל אחד עושה זאת בדרכו שלו.

אני אישית מעדיף את CINEMACRAFT לקידוד הודיאו וקידוד AUDIO ל AC3 אם צריך.

את הסרט אני מזין ל CINEMACRAFT עם AVISYNTH.

כתוביות אני בודק בעזרת תוכנת SUBTITLE WORKSHOP.

את הכל אני מחבר ביחד ב DVD MAESTRO.

בסוף אני צורב לDVD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים