עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית עזרה נוספת

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי מספר בעיות לפני שאני מתחיל להקים את הרשת האלחוטית שלי.

יש לי מחשב נייד ושני מחשבים שולחניים.

אני מעוניין להקים רשת ביתית שתתמוך ב2 חיבורים חוטיים למחשבים השולחנים וחיבור אלחוטי לנייד.

הבעיה שלי היא שהמודם שלי כרגע הוא PCI (פנימי בתוך אחד המחשבים) והחיבור בניהם הוא בסך הכל עם כבל מוצלב..

איך אני אמור לחבר את הרשת הזו? אין לי בעיה שמחשב אחד יצטרך לעבוד כל הזמן שארצה שיהיה חיבור לאינטרנט לשאר המחשבים אבל אני לא מעוניין להחליף מודם.

האם בכל נתב אלחוטי יש גם חיבורים חוטיים? האם הנתב צריך להיות מחובר למחשב השולחני שאצלו המודם הפנימי ומשם יציאה למחשב השולחני והנייד?

איך בעצם האלחוט יוכל לשדר אם המודם הוא בתוך המחשב והראוטר מחובר לשם?? בקיצור צריך עזרה בבקשה !

פורסם

נקודת גישה משמשת להרחבת רשת חוטית על ידי הוספת אפשרות להתחברות של תחנות אלחוטיות לאותה רשת.

נתב אלחוטי בנוי מנקודת גישה שכוללת בתוכה נתב חוטי, ומחוברת לפורט ה- LAN של הנתב.

מקובל היום בשוק שנתב אלחוטי כולל גם סוויצ' של 4 פורטים.

מה שאתה צריך זו נקודת גישה שמתחברת לסוויצ'. 2 המחשבים הנותרים יתחברו גם הם לסוויצ'.

החיבור לאינטרנט ישאר כמו שהוא היום. ההבדל היחיד יהיה שהמחשב האלחוטי גם הוא יוכל לגלוש דרך המחשב עם המודם.

שיפורים/שינויים:

אם אתה ממש לחוץ בכסף, תוותר על סוויצ' ותוסיף כרטיס רשת נוסף במחשב הראשי של המודם. את הכרטיס תחבר לנקודת הגישה.

אני לא ממליץ כי התצורה יותר מסובכת, ומעמיסה יותר את המחשב.

מצד שני, הבדלי המחיר בין נקודת גישה לנתב אלחוטי די קטנים היום ויכול להיות שנתב אלחוטי שכולל סוויצ' פנימי לא יהיה יקר בהרבה מנקודת גישה או אולי אפילו באותו מחיר כמו נקודת גישה + כרטיס רשת.

במקרה כזה, חבר את כל המחשבים לחיבורי ה- LAN שאלו החיבורים של הסוויצ' הפנימי ותתעלם מיציאת ה- WAN שזה המוצא של הראוטר.

בזאפ ניתן לראות נקודות גישה החל מ- 312 ש"ח (לא כולל סוויצ') וראוטרים החל מ- 332 ש"ח (כולל סוויצ') כך שברור שההמלצה שלי היא לקנות נתב אלחוטי.

היתרון הוא שאם תחליט פעם לעבור ממודם לכבלים/ADSL, יש לך כבר נתב (כן אני יודע שכמעט כל מודמים ל- ADSL ניתנים להפיכה לנתבים, אבל אני לא יודע מה המצב בכבלים).

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ברור לי שאני קונה נתב אלחוטי (ותודה רבה על התשובה המקיפה) אבל מבחינת החיבורים, אם מחשב אחד הוא זה שמספק את האינטרנט אז בעצם כמו שאמרת אני פשוט מתעלם מיציאת ה WAN ויש לי 3 יציאות למחשבים וזהו? להגדיר את ההגדרות שנחוצות בשאר המחשבים וזהו? בגלל שלמעשה הנתב הוא רק SWITCH וזהו?

פורסם

אוקי אז ברור לי שאני קונה נתב אלחוטי (ותודה רבה על התשובה המקיפה) אבל מבחינת החיבורים, אם מחשב אחד הוא זה שמספק את האינטרנט אז בעצם כמו שאמרת אני פשוט מתעלם מיציאת ה WAN ויש לי 3 יציאות למחשבים וזהו? להגדיר את ההגדרות שנחוצות בשאר המחשבים וזהו? בגלל שלמעשה הנתב הוא רק SWITCH וזהו?

הבנת את הענין נכון - יהיו לך 4 יציאות למחשבים, מתוכם אחד שמספק את האינטרנט.

עכשיו כשאני חושב על זה, ישנו דבר אחד שאתה צריך לעשות:

לבטל בכל המחשבים את הגדרת ה- IP הקבוע ולתת לנתב להפעיל DHCP (זה יותר גמיש ונוח)

או לחלופין לבטל DHCP בנתב (כשתקנה, תבדוק בהוראות שלו איך - לרוב אתה נכנס עם האקספלורר לכתובת ה- IP של הנתב, שם ישנו דף פנימי דרכו שולטים עליו.)

פורסם
  • מחבר

יש לך כוח או למישהו להסביר לי למה צריך לעבוד עם DHCP ? ובכלל יש סיבה לי (בדגש על לי) סיבה לא לבחור ראוטר הכי פשוט שפשוט וללכת על משהו יותר יקר?

פורסם
  • מחבר

אני מנסה להתקין רשת אלחוטית בין מחשב שבו יש מודם ADSL פנימי - PCI לבין מחשב אלחוטי.

יש לי ראוטר של EDIMAX 6104W וכרגע היציאה מכרטיס הרשת במחשב שלי (למרות שיש פשוט מודם PCI) היא לתוך יציאת LAN של ראוטר...

האם חיברתי בסדר? איזה סוג של חיבור אני אמור לעשות AP? אפשר טיפים?

פורסם
  • מחבר

בעיה חדשה, הצלחתי שהמחשב הנייד יזהה את החיבור האלחוטי אבל אני לא מצליח להעלות שום אתר כלומר אני מקבל את האתר כמו שמקבלים כשרין אינטרנט בכלל במחשב

פורסם

יש לך כוח או למישהו להסביר לי למה צריך לעבוד עם DHCP ? ובכלל יש סיבה לי (בדגש על לי) סיבה לא לבחור ראוטר הכי פשוט שפשוט וללכת על משהו יותר יקר?

לדעתי אין לך סיבה לא לבחור ראוטר הכי פשוט, בעיקר כי אתה לא הולך להשתמש בכלל בראוטר כראוטר אלא רק בחלק ה- AP שלו.

למה לעבוד עם DHCP?

כדי שתוכל לחבר מחשב חדש לרשת ולא לקנפג ידנית כתובות IP (ולזכור איזה כתובת פנויה ואיזה לא).

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לעזור לי עם הבעיה שתיארתי בתארד הקודם?

הנייד מזהה את החיבור האלחוטי אבל אני לא יכול לגלוש ...

*** לאור העובדה שיש במחשב מודם PCI פנימי אני אמור בכלל להגיד ספק אינטרנט?? הרי הוא לא מתקשר לספק הוא בעצם רק AP... אז מה אני עושה מה אני אמור להגדיר שם?? יש לזה משמעות???

אולי הבעיה היא בהגרות האבטחה שהסיבה שאני לא יכול לגלוש?? גם כשביטלתי אותן עדיין היתה אותה תוצאה

פורסם
  • מחבר

אוקי עליתי על הבעיה למה אין לי גישה לאינטרנט דרך האלחוט במחשב הנייד אבל אני לא יודע איך לתקן את זה.

הכל נראה תקין מבחינת IP וכאלו שהוא מקבל מראוטר אבל ככל הנראה הראוטר לא יודע לגשת לחיבור לאינטרנט שלי ושוב זה כנראה בגלל הכרטיס PCI..

או שאולי פשוט משהו שהראוטר עושה בתור AP הוא אל עושה טוב.. כלומר אולי לא הגדרתי את הראוטר כמו AP כמו שצריך.. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?!?!

עכשיו מסתבר שזה כנראה לא בעיה בצד האלחוטי של הראוטר אלא סתם במשהו אחר.. כי חיברתי מחשב אחר רגיל בצורה חוית רגילה ליציאת LAN והוא עושה בדיוק אותה בעיה שלא מצליח לגשת לאינטרנט!!!! יש לי פינג משני המחשבים שמחוברים לראוטר לראוטר לעצמו אבל אין לי פינג החוצה !!!

בבקשה עזרו לי!!!!

פורסם

1. תדפיס מכל מחשב IPCONFIG /ALL ותשים פה.

2. לדעתי אם תעשה פינג ממחשב אחד לשני (לא לאינטרנט) תראה שזה עובד לך, מה שאומר שיש לך כנראה בעיה בהגדרת שיתוף האינטרנט במחשב עם המודם.

איך המחשבים מקבלים IP? יש DHCP מוגדר?

פורסם
  • מחבר

יש אבל אחרי שהתייעצתי עם כמה אנשים רצתי וקניתי מודם מבזק (130 ש"ח) ומסתבר שהם נתנו לי מודם ראוטר של ECI 270PR בכל מקרה עכשיו אני צריך לדעת איך אני מחבר את כל הבלאגן הזה!! ועכשיו כבר כולי מלא בחוטים פה וטובע בבוץ!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים