עבור לתוכן

מהו הלוח אם הטוב ביותר, ומהם ההיבטים בקניה?

Featured Replies

פורסם

1. כשבוחרים לוח אם, מה צריכים להיות ההיבטים שלי? זאת אומרת למה צריך לשים לב, מה חייב להיות מה כדי שיהייה ככה וככה..

2. מהוא הלוח אם הטוב ביותר למעבדי AMD ATHLON 64? ולמה?

ככה אתה מרוצה?

פורסם

קודם כל תשנה את הכותרת שלך , לכותרת יותר אמפורמטיבית.

פורסם

הלוח אם הכי טוב ל athlon 64 מבחינת ביצועים טהורים בסוקט 754

GA-K8NSNXP

הלוח אם הכי טוב מבחינת יחס ביצועים לפיטצרים ובהתייחסות למחיר זה ה msi

MSI K8N Neo Platinum

ההיבטים שיש להסתכל עליהם בקניה זה בראש ובראשנה במחיר כמה אתה מוכן לשלם וכמה אתה צריך את התכונות של הלוח

הדבר השני שיש לבדוק זה את הציפסאט במקרה של Athlon 64 בסוקט 754

יש את הציפסאט של sis שהוא סביר אבל לא משתמשים בו (לפחות לא ראיתי משהו בארץ)

יש את הציפסאט של via ה k8t800 הרגיל שהוא הכי טוב מבחינת ביצועים נטו אבל לאוברקלוקינג הוא מצריך ידע מפני שאין נעילת AGP/PCI ואז צריך לדעת באיזה fsb לשים כדי שהיחס ישאר על 33/66 או משהו קרוב לזה

יש את הציפסאט המשופר של via ה k8t800 pro שמציג HyperTransport ב 1 ghz לעומת 800 של האחרים דבר שנבדק ולא הציג הבדלים משמעותים וכמובן נעילת AGP/PCI אך הציפסאט הזה יותר מופיע בסוקט 939 ולא ב754

ויש את סדרת ה nfroce 3 ה nforce 3 150 שנחשב לגרוע ולא מוצלח ויש להתרחק ממנו

ואת הnforce 3 250 שנחשב למעולה עם הרבה פיטצרים וכאן הוא לוקח את ה k8t800 pro

והקריטריון הבא זה הפיטצרים

האם אתה זקוק ל firewire או ל S-ata ל dual Raid או אפילו לכרטיס קול איכותי onboard

לכרטיס רשת gigalan וכדומה אם אינך זקוק אז רוב החברות מציאות דגמים בעלי פחות פיטצרים במחיר זול יותר כמובן

והקיטריון האחרון זה החברה שמייצרת האם היא ידועה האם היא מייצרת מוצרים איכותים וכמובן כמה שנות אחריות

בקשר לשאלתך מה כדאי אז אתה צריך לתת עוד נתונים מפני שלכל אדם יש דרישות שונות ואין משהו כללי שמתאים לכולם

פורסם

DFI LANParty NF3 250GB

ומי שבאמת מבין לא יתווכח איתי על זה.

פורסם

אם אני לא טועה, לא מזמן בחדשות האתר נתנו קישור להשוואה בין מספר לוחות שמיועדים ל A64 בסוקט 754. מההשוואה הסתבר שכל הלוחות נתנו ביצועים זהים (הפרש של פחות מאחוז אחד בין הלוחות, אם אני זוכר נכון), וזאת מכיוון שהגורם המשפיע ביותר, בקר הזיכרון, עבר מהלוח למעבד.

מההשוואה הזאת הגעתי למסקנה שפשוט עדיף לקנות את הלוח שנותן הכי הרבה ביחס לשאר הלוחות (וזה כולל פ'יצרים ואחריות) בטווח המחירים הרצוי.

אם אתה קונה לוח למעבד אחר (לא A64), מומלץ שתחפש באינטרנט השוואות/בנצ'מרקים של הלוח ותיראה איפה הוא עומד ביחס ללוחות אחרים. אתה גם יכול לשאול פה בפורום איזה לוח עדיף (מבין 2) או האם לוח מסויים הוא מומלץ או לא והאם ידוע על בעיות בלוח שבו אתה מעוניין.

פורסם

איזה כרטיס מסך יותר טוב מבין שני אל :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_85_288&products_id=6878

או זה :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_195&products_id=6951&advertisor=zap

לאסוס יש סוקט יותר גבוה אבל ל MSI יש צ'יפסט יותר טוב לפי מה שאמרו פה קודם

אני לא יודע מה יותר חשוב כי אני לא מבין

אני גם לא הולך לעשות OC אז אם מי שמבין יוכל להגיד לי מי מבין הלוחות האלה יותר טוב זה יעזור לי מאוד

תודה...

פורסם

עוד כמה זמן יוצא ה NFORCE 4 שווה לי לחכות???

(אני הולך לקנות 6800U של MSI כנראה אם זה קשור ללוח)

פורסם

הNFORCE4 לדעתי לא יהיה סוקט 754, זה פשוט לא הגיוני. בטח סוקט 939 עם PCI EXPRESS, שזה נהדר.

אני קניתי השבוע ABIT KV8PRO, מבוסס K8T800PRO.

העדפתי לוח מבוסס NFORCE250, כמו הEPOX 8KDAJ או משהו כזה, אבל לא היה במלאי ואני בספק אם יהיה בקרוב, יש מחסור בלוחות מבוססי

NFORCE250 כרגע.

הלוח שלי מעולה, ועוד מקבלים איתו את הABIT UGURU שמאפשר אוברקלוקינג בתוכנה דרך הווינדוס, אם באמת משעמם לך ואתה אוהב לרסק את המחשב

בזמן שאתה עובד על דברים חשובים.

בסוף, כמעט כולם מציעים את אותו הדבר; הלוח הזה נהדר, וקיים במלאי בKSP. אני ממליץ עליו, וב620 שקל, המחיר מצויין גם.

אל תשקיע יותר מדי בלוח אם אתה אוהב לשדרג מדי פעם, אף אחד מהצ'יפסטים הנוכחיים לA64 לא נותן PCI EXPRESS וזה כל מה שמשנה בעצם.

קנה לוח טוב במחיר נורמלי כרגע, משהו באיזור 400-600 שקל, ומעבד פשוט יחסית; 2800, 3000. תשדרג עוד שנה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה.

תראו, אני חושב שאני לא ישדרג את המחשב שלי.. אני יקנה אותו והפעם הבאה תהייה שוב מחשב חדש.

לאיזה צרכים המחשב? משחקים כבדים, סרטים ומוזיקה ואינטרנט. זה אמור להשפיע על בחירת הכרטיס?

עכשיו כרטיס מסך 6800 GT ככה שלא צריך לחכות לPCI-E.. ואני גם ככה לא הולך לשדרג.

הייתי גם רוצה כרטיס קול מובנה טוב, כי אני קונה רמקולים טובים ואנלא רוצה לבזבז כסף על כרטיס קול נוסף..

שמעתי גם איפשהו שאביט היא החברה הטובה ביותר ללוחות אם למעבדי AMD לא ככה?

מה אתם אומרים, על איזה כדי לי ללכת?

שוב תודה על התשובות הענייניות.

פורסם

ABIT זו חברה שבדומה לASUS, מוציאה כמעט רק מוצרים טובים, קשה ליפול איתם.

אני מרוצה מהלוח שלי, הוא באמת מציע את כל מה שאני צריך (SATA עם RAID, יציאה וכניסה אופטית לאודיו, מלא USB2.0, כרטיס רשת Gigabit מובנה),

ועוד את התוכנות של Abit שהן באמת דבר נחמד.

הוא קיים במלאי בKSP.

KV8PRO, כאמור.

אני לא רואה סיבה להוציא יותר כסף על לוח, אלא אם יש לו יכולות אוברקלוקינג קסומות או משהו...

פורסם

ABIT היא וASUS הן הכי טובות רק שאביט לפעמים יותר זול מאסוס

לי יש לוח של אסוס (A7N8X) הוא מעולה

אבל עלה הרבה

בקיצור זו החלטה שלך אבל כעיקרון אין מבחר גדול של לוחות כאלו

פורסם

בלוח חשוב מאוד להשקיע כסף שיתן מענה לצרכים שלך,

למשל אפשריות OC מתקדמות.. וביצועיים וניצול מקסימלי כל לוח והיכולות שלו..

דברים כמו RAID שאתה בטוח שלא תשתמש בעתיד לא שווה הוספה של 300 שקל ללוח

כדי שיהיה את האופציה... 8)

פורסם

x0d - אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו שאתה כותב כאן כל הזמן, אבל.. :jump:

NF4 יהיה לכל הסוקטים, גם 754 גם 939 וגם 940, והוא יעבוד עם כולם. הוא יביא SATA3, PCI-E, SLI, SOUNDSTROM וזהו בערך.

מקווה שגם אוברקלוקר יותר טוב.. לפחות מה- 8KDAJ המחורבן שיש לי!

פורסם

איזה כרטיס מסך יותר טוב מבין שני אל :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_85_288&products_id=6878

או זה :

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_84_195&products_id=6951&advertisor=zap

לאסוס יש סוקט יותר גבוה אבל ל MSI יש צ'יפסט יותר טוב לפי מה שאמרו פה קודם

אני לא יודע מה יותר חשוב כי אני לא מבין

אני גם לא הולך לעשות OC אז אם מי שמבין יוכל להגיד לי מי מבין הלוחות האלה יותר טוב זה יעזור לי מאוד

ותגידו מתי יוצא NFORCE 4 שווה לי לחכות לו?

תודה...

פורסם

x0d - אני לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו שאתה כותב כאן כל הזמן, אבל.. :jump:

NF4 יהיה לכל הסוקטים, גם 754 גם 939 וגם 940, והוא יעבוד עם כולם. הוא יביא SATA3, PCI-E, SLI, SOUNDSTROM וזהו בערך.

מקווה שגם אוברקלוקר יותר טוב.. לפחות מה- 8KDAJ המחורבן שיש לי!

אתה אדם טיפש, אדם קטן וטיפש. אין לך זכות להסתובב בפורומים, שלא לומר לכתוב מעל 900 הודעות, בלי שום בקרה ופיקוח מצד מבוגר,

או לפחות מצד אמא שלך.

כל השטויות שאני כותב כאן, biatch?

http://www.theregister.co.uk/2004/07/28/nvidia_sempron_939/

הא לך! אני מקווה שלמדת לקח.

שים לב, הnForce2 ללוחות Socket A, הnForce3 ללוחות 754, והnForce4 ללוחות 939.

אין שום קשר לסוקט 940, פשוט כי הוא שם במקרה, אין שום סיבה שישאר סוקט 940 לdesktop אחרי שהFX יופרד מהאופטרון,

הכל יהיה 939 (למיטב ידיעתי, האופטרון והFX חולקים את אותו הcore, ולכן ה940 בFX).

לא רק זה, גם כתוב שהSempron יהיה 939, לפחות בחלקו, בשביל שיתאים לצ'יפסט.

אני מעביר את העניין לטיפול הווטרינר העירוני שלך.

תודה.

אה כן, וזה לא SATA3 זה SATA2.

:smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים