עבור לתוכן

Memtest86 vs. Memtest86+ vs. Windows Memory Diagnostic

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח באיזה פורום לפרסם את זה - כאן או בפורום של המעבדים והזכרונות, אבל מכיוון שהתוכנה משמשת לאיבחון הזיכרון (= תקלת חומרה) אני מפרסם את זה בפורום הזה.

זאת אולי נראית שאלה סתמית, אך בכל זאת הייתי מעוניין לקבל תשובה (חיפוש באתר לא העלה שאלה דומה).

הרבה אנשים בפורום הזה ממליצים על התוכנה memtest לבדיקת הזיכרון. כאשר הייתי צריך לבדוק את הזיכרון, חיפוש באינטרנט העלה 2 אתרים:

www.memtest86.com

www.memtest.org

האתר השני טוען שהתוכנה שלו מבוססת על התוכנה מהאתר הראשון. בנוסף, התוכנה באתר השני יותר מעודכנת (מבחינת תאריך יציאת התוכנה).

הייתי רוצה לדעת איזה גירסה מומלצת יותר - של האתר הראשון או של האתר השני?

אני משתמש בתוכנה של האתר השני, אבל הייתי רוצה לדעת האם התוכנה הראשונה עדיפה (ואם כן - למה?).

בנוסף, למיקרוסופט יש תוכנה משלהם לבדיקת הזיכרון בשם Windows Memory Diagnostic (האתר - http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp), האם היא מומלצת?

בקיצור - איזו תוכנה מומלצת מבין ה-3? והאם יש תוכנה טובה יותר משלושתם?

פורסם

התוכנה של מיקרוסופט לא ממש שימושית כי כאשר וינדוס פועל לא כל הזיכרן זמין לבדיקה.

האתר הראשון הוא בבעלות הכותב המקורי שת הלוכנה, אבל הוא אחרי כמה שנים של שיפורים ועידכונים החליט שאין לו כוח לזה.

האתר השני שייך לקבוצת מתכנתים שפועלים במבנה של Open source בהסתמך על קוד המקור המקורי (שגם הוא הרי זמין, הכל חוקי ובהסכמה).

היתרון של השניה הוא שהיא מעודכנת (היא מזהה נכון צ'יפסטים וקאש של מעבדים חדשים, זה לא משמעותי לאמינות הבדיקה אבל מרגיע לראות את הנתונים המדוייקים) והיא בניגוד למקורית פועלת גם על מערכות של 64 ביט (המקורית קופאת).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, מכאן אני מבין שה +memtest86 היא התוכנה המומלצת.

אגב התוכנה של מיקרוסופט לא פועלת ב windows, אלא יוצרת דיסקט איתחול שמריץ בדיקה על הזיכרון בדיוק כמו memtest.

פורסם

אחרי כמה זמן שהתוכנה רצה אפשר להיות בטוח שאין בעיות בזיכרון והכל טוב? כי התוכנה ממשיכה לעבוד בלי סוף ממש דבר מוזר...

ואיזה תוכנה אני אמור להוריד שתעבוד לי מדיסקט שאני מדליק את המחשב?

ויש מצב לסריקה מהירה? נגיד גג חצי שעה בשביל לבדוק זכרונות בכמות גדולה (בחנות יכול להיות טוב לעבוד איתה)

וכמה שגיאות אפשר להגיד שהזיכרון הלך טוטאלוס? או שאחת מספיק בשביל להחליט שהזיכרון הלך.

מצטער על ה4-5 שאלות האלה אבל אתם רואים שהם לא מסובכות פשוט לענות עליהם למי שיודע, תודה.

פורסם

היא בכוונה ממשיכה ככה כדי למצוא את התקלות הכי קטנות...

פורסם
  • מחבר

אחרי כמה זמן שהתוכנה רצה אפשר להיות בטוח שאין בעיות בזיכרון והכל טוב? כי התוכנה ממשיכה לעבוד בלי סוף ממש דבר מוזר...

ואיזה תוכנה אני אמור להוריד שתעבוד לי מדיסקט שאני מדליק את המחשב?

ויש מצב לסריקה מהירה? נגיד גג חצי שעה בשביל לבדוק זכרונות בכמות גדולה (בחנות יכול להיות טוב לעבוד איתה)

וכמה שגיאות אפשר להגיד שהזיכרון הלך טוטאלוס? או שאחת מספיק בשביל להחליט שהזיכרון הלך.

1. שלושת התוכנות הנ"ל מריצות סידרת בדיקות על הזיכרון ואז חוזרות על אותן בדיקות ב loop עד שאתה מפסיק את התוכנה.

2. את שלושתן אתה יכול להוריד, ולכל תוכנה יש תהליך התקנה שיוצר דיסקט איתחול, שבעזרתו אתה מפעיל את המחשב וממנו תוכנה הבדיקה רצה.

3. אם אתה רוצה לבדוק את הזיכרון שלך במהירות, תיתן לתוכנה לרוץ במשך 3-4 סיבובים (loops). אם יש שגיאה כלשהי, סביר להניח שהיא תתגלה כבר בסריקות הראשונות.

4. כדי להיות בטוח לגמרי שהזיכרון תקין, תשאיר את התוכנה רצה 7-8 שעות (מומלץ בלילה, כשאתה ישן).

5. אם אתה מקבל שגיאות, אפילו אחת, סימן שיש בעיה עם הקריאה/כתיבה לזיכרון. בעיה כזו יכולה להיגרם מהזיכרון עצמו או מהלוח. בכל מקרה - משהו לא תקין אם אתה מקבל שגיאה.

פורסם

תשמעו אני לא מומחה בעניין הזה

אבל כשעשיתי את הבדיקה הוא מצא לי EROR בKINGSTON שלי האם אני צריך להחליף?

פורסם

לפעמים זה קורה רק מתיזמונים נמוכים מדי או מתח נמוך מדי, לא מייד מניחים שהזיכרון דפוק.

פורסם

תשמעו אני לא מומחה בעניין הזה

אבל כשעשיתי את הבדיקה הוא מצא לי EROR בKINGSTON שלי האם אני צריך להחליף?

אם אתה לא מרגיש בעבודה עם המחשב בעיה אז כנראה שאין בעיה, או שהיא ממש לא רצינית...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים