עבור לתוכן

פיצול הארדיסק

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לפצל כונן של 40 ג'יגה ל 5 ו35 ?

ואם כן זה ישפיע על המהירות שלו ?

פורסם

אפשר, תמיד אפשר. ;D

אין לי מושג אם זה ישפיע על המהירות, אבל לא נראה לי.

פורסם
  • מחבר

אז אין בעיה לפצל לחלקים שהם לא שווים ?

פורסם

אין בעיה בכלל, ההרד-דיסק שלי מפוצל ל 5,10,25.

פורסם

כן, רצוי ואף מומלץ. עדיף לפצל את הכונן הפיזי למספר כוננים, ומאוד ממולץ שהם לא יחרגו מ25 ג'גיה כל אחד.

תמיד תדאג שכונן C יהיה הכי קטן, ואז תוכל לפרמט רק אותו בלי לפגוע במידע חשוב שיש לך על שאר הכונן.

פורסם

ככל שמחלקים את הדיסק הקשיח לחלקים (PARTITIONS) קטנים יותר (ב-FAT32 ולא ב-FAT16) כך קטן ביזבוז המקום בדיסק עקב הקטנת ה-CLUSTERS. הדבר אמנם מגדיל קצת את זמן החיפוש בדיסק אבל לא בצורה מאד משמעותית..

פורסם
  • מחבר

35 טוב בשביל מיני דברים כמו קידוד סרטים מDVD או קבצים מקוריים

מקסימום אני אעשה 5 5 30

פורסם

במידה והדיסק בפורמט FAT32 אין כל משמעות לגודל של המחיצות כל עוד הם לא עוברות 32GB (שזה גם

בעצם המגבלה של Win2K) - עד 60GB מערכת הקבצים FAT32 משתמשת בגודל Cluster של 8K שנותן

92.9% ניצול.

היתרון היחיד הוא באפשרות לחלק את הדיסק לשניים - אחד ל System ואחד למידע (Mp3,My Documents etc.)

וברגע שישנה בעיה עם מערכת ההפעלה יש צורך בפירמוט רק לדיסק ה System.

פורסם

יותר עדיף שתחלק ל 10 ו 30 - לא נראה לי ש 5GB יספיק לתוכנות ומערכת ההפעלה...

פורסם

היי!

חמישה ג'יגה יספיקו בהחלט למערכת הפעלה ותוכנות נלוות.

בקשר לשאר שלושים הג'יגה, רק אם אתה בטוח שאתה ממלא אותם במלואם, כדאי לך להשאיר אותם בחתיכה אחרת, כי אחרת, תיצור שם הרבה ספריות ויהיה לך קשה למצוא את הידיים והרגליים אחר כך, גם סרט DVD לא תופס יותר מג'יגה, ממש לא נראה לי שצריך להשאיר את כל שלושים הג'יגה בחתיכה אחת.

:-*

בהצלחה.

פורסם

סליחה ?? סרט DVD לא תופס יותר מ-1 ג'יגה ?? אולי אחרי שדוחסים אותו בפורמט שנקרא DIVX אבל בד"כ צריכים קודם להעתיק את תוכן ה-DVD לדיסק הקשיח תוך כדי ביטול ה-ENCRYPTION וכל ההגנות שיש בו (הגנת איזורים למשל),יש כאלה שגם מוסיפים את כתוביות התרגום.. העתקה של DVD יכולה לתפוס גם 7 ג'יגה ואפילו יותר אם מדובר בסרט ארוך+כל מיני תוספות..

כלומר-מי שעושה דברים כאלה צריך בדיסק הקשיח גם מקום ל-RIPPING של ה-DVD וגם לקובץ שנוצר אחרי הדחיסה..

פורסם

הבנתי, תודה על ההערה.

אז למה לא לחלק את השלושים גיג'ה ל-10 ג'יגה כל פרטישן???

פורסם

למה לחלק לכל כך הרבה חלקים?

פורסם

אפשר לי יש 15, 15 10

פורסם

למה לחלק לכל כך הרבה חלקים?

אולי מהסיבה הפשוטה כדי לעשות סדר בדיסק ? ::)

כל אחד עורך את הדיסק שלו על פי צרכיו

יש שמפרידים בין משחקים/סרטים/תוכנות/מערכת הפעלה/ ועוד ועוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים