עבור לתוכן

אם אני קונה נתב האם אני צריך SWITCH?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין משהו.

במידה ואני רוצה שני מחשבים או יותר לחבר לאינטרנט באופן עצמאי.(ללא צורך במחשב אחד מרכזי דולק) - אז אני צריך נתב.

מדוע אני צריך SWITCH?

במידה ואני גם ארצה לשתף קבצים בין המחשבים - אז אני צריך SWITCH?

איזה נתבים ממולצים וזולים היום לקניה בארץ?

האם לנתבים יש מגבלות שונות לגבי סוג הרשת אליה מתחברים : אינטרנט בכבלים או ADSL?

האם הנתבים יכולים להסתדר בכל מהירות על ה ADSL או כבלים?

פורסם

הנתבים שנמכרים בחנויות הרגילות באים עם 4 חיבורים למחשבים נוספים

תבדוק את זה כשאתה קונה

הסוויץ' נועד על מנתלחבר מספר מחשבים, כיוון שהנתב שתקנה יהיה כבר עם 4 כניסות, אין לך צורך בסוויץ'.

אצלי בבית מחובר גם נתב וגם סוויץ'

כיוון שהנתב שלי שייך לבזק וקיבלתי אותו ללא תשלום - ואין בו כניסות למחשבים נוספים.

אתה יכול לשתף קבצים גם בלי סוויץ' - אני עושה את זה בעבודה.

אם אתה רוצה שהנתב יתמוך גם בכבלים, וגם בADSL, תקנה אחד שתומך גם בזה וגם בזה.

אמור להיות כתוב על הנתב "ADSL/כבלים"

פורסם

הנתב הנ"ל (ארבעה חיבורים)- בשבילו אתה לא צריך סויטצ', כי יש בתוכו כבר אחד.

אם אתה תקנה נתב עם חיבור אחד (נראה ששמו WAN) אז אתה חייב לקנות גם סויטצ.

;)'

פורסם
  • מחבר

עדיין לא ברור.

רוב הנתבים באים עם 1XWAN ו 4XLAN.

המודם מתחבר ל-WAN ואז יש לי עוד 4 יציאות ל 4 מחשבים אחרים ללא צורך ב SWITCH (בנוסף למה שיש בנתב)?

שאלות נוספות....נתב עם FIREWALL מובנה...-האם הוא מבטל לחלוטין את הצורך בתוכנת FIREWALL?

ה WAN - זה חיבור רשת (לא USB) - ועל כן אני אצטרך מודם ADSL לא USB?

דרך איפה עושים קונפיגורציה לFIREWALL בנתב....דרך אחד המחשבים אליו הוא מחובר?

מה לגבי נתב הכולל אפשרות ל PRINTSERVER....שווה משהו?

פורסם

You indeed need a modem that connects to an RJ45 port for the WAN, perhaps there are USB adapters though I've never seen any. As for the firewall, in most routers the firewall is a NAT based firewall and also options to block ping/port scanning and other DoS attacks.

A NAT based firewall basically closes all of the ports in the computer except those you specifically open (by allowing protocols or by manually forwarding ports/setting virtual servers on your computer), this provides a rather good protection and allows you to keep your computer relatively safe however I still prefer using a software based firewall aswell with my router.

A print server allows you to easily share printers on the network though the router itself it's nothing you can't do by simply connecting the printer to one server which will act as a print server on the local network (very simple to configure in Windows).

פורסם

אם רשום 1XWAN ו 4XLAN. אז זה אומר שהוא כולל בתוכו סויטצ' משמע שאתה לא צריך עוד אחד. (אלא אם יש לך צורך יותר מארבעה חיבורים).

כמובן שאתה צריך מודם שמתחבר בחיבור רשת (כמו האלקטל).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה....

ו 2 שאלות עדיין נשארו אצלי פתוחות:

דרך איפה עושים קונפיגורציה לFIREWALL בנתב....דרך אחד המחשבים אליו הוא מחובר?

איזה נתב היום מומלץ לקנות (EDIMAX, D-LINK,GIGABYTE, ZONNET,?)

מאחר ואני כנראה אצטרך להחליף את מודם ה- ADSL מסוג USB - האם משהו יודע כמה זה עולה בבזק...ואיזה כדאי לבקש?

פורסם

Most routers have an interface you enter using a browser by connecting to the local IP of the router where you configure everything.

I personally have an Edimax router and I'm very pleased, but D-Link/Linksys are also considered as excellent brands.

Don't know which modems bezeq offer these days, usually anything by Alcatal is good.

פורסם

The only problem with that is that bezeq/ISPs don't offer support to users that use none standard gear.

Another downside that if you rent the modem from bezeq if an upgrade becomes necessary they usually comes and replace your modem.

However it's likely this will be cheaper than getting a regular router and a modem from bezeq.

פורסם

רק תשים לב לדבר חשוב. אם יש לך חיבור כבלים, יש סוגי חיבור (כמו אינטרנט זהב, אני לא מכיר עוד דוגמאות) שיוצרים מעין חיבור VPN עם המחשב שלך דרך חייגן L2TP. תוודא 10 פעמים שהנתב שלך תומך בזה (אני יודע D-LINK תומכים בזה כשאתה משדרג את הFIRMWARE שלהם).

בעקרון, עדיף FIREWALL שיהיה כמה שיותר רחוק מהמחשב. כלומר, במקרה שלך, אם הFIREWALL הוא בנתב, אז הנתונים עוד לא מגיעים למחשב שהם נבדקים, וזה הכי בריא. כל עוד הFIREWALL סביר, אין בעיה שתשתמש בFIREWALL של הנתב ולא בתוכנה. היתרון בתוכנה הא שיותר קל להגדיר אותה בדרך כלל, היא יותר ידידותית מהממשק של הנתב (לפחות במקרים שאני נתקלתי בהם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים