עבור לתוכן

איך צורבים סרטים על המחשב שיעלו על ה dvd הביתי באמצעות צורב dvd באיכות סאונד טב

Featured Replies

פורסם

שלום :hi:

לאחרונה רכשתי צורב די וי די ורציתי לדעת כיצד אפשר לצרוב סרטים של divx bin cue.....וכו עם איכות סאונד טובה (ac3)

איזה תוכנת צריבה תוכל להביא לי את התוצאות הכי טובות עם הכי מעט כאב ראש????

תודה

adi

פורסם

הדרך היחידה והכי מסוכבת זה להפריד את הסאונד ובעזרת תוטכנה עיבוד סאונד לקודד אותה מחדש לAC3

פורסם

להמיר סרט divx או SVCD בחזרה לפורמט של DVD זה קצת מגושם

כי אתה לוקח משהו פחות איכותי ופשוט פורס אותו על משטח איכותי אבל הוא לא נהפך ליותר איכותי.

אם זה בא בתור SVCD והמכשיר שלך תומך תצרוב את זה ככה ואם זה divx תמיר לSVCD וסגור עניין.

פורסם

מגושם ? ממש לא. זה די הגיוני למה הוא רוצה להמיר ל DVD , ככה ההוא 1)יוכל לראות בסלון , 2)יוכל לראות על כל DVD ולא להיתפלל לתמיכה 3)יוכל להשתמש בדיסק 1 בלבד,  אם ישתמש ב SVCD - זה כמה דיסקים וזה מעצבן , בייחוד שיש צורב דיוידי בבית ודיסק אפשר להשיג גם בפחות מ 4 ש"ח (לכל מי שזוכר את ימי הלייזר דיסק).  4) וזה שולי - הוא לא יפסיד איכות כמעט בכלל (בחלק מההמרות לSVCD אפשר לאבד קצת איכות) 5)תמיכה בטוחה ב AC3 בלי להיתעסק עם המון דיסקים.

לגבי המלצה על תוכנות - לצערי אין לי , אני צריך להתעדכן בתחום ואין לי צורב דיוידי , בצורה ידנית אפשרי לעשות זאת אבל זה מסובך. אך אני בטוח שיש תוכנה שעושה זאת אוטומטית - לדעתי אפילו נרו אולי מסוגלת לעשות זאת (אין לי מושג אבל יכול להיות שכן כי היא ממירה ווידאו גם כן ותומכת בדיוידי - אז שווה לבדוק) ושווה גם לבדוק כל תוכנת "הוצאה לאור" של DVD - סביר להניח שחלקן ממירות פורמטים.

מה שכן שווה לבדוק זה דבר כזה : אם הסרט הגיע עם פס קול סטיראו (MP3) שווה לבדוק אופצייה להמיר אותו ל AC3 לאחר שעבר פרישה של פרולוגיק 2 - ואז לקבל סאונד שקרוב כמה שיותר ל AC3 גם על רסיבר שאין לו תמיכה בפרולוגיק 2. אין לי מושג אם מישהו חשב על אופצייה כזאת - אבל אם כן זה די חכם.

פורסם

מגושם ? ממש לא. זה די הגיוני למה הוא רוצה להמיר ל DVD , ככה ההוא 1)יוכל לראות בסלון , 2)יוכל לראות על כל DVD ולא להיתפלל לתמיכה 3)יוכל להשתמש בדיסק 1 בלבד,  אם ישתמש ב SVCD - זה כמה דיסקים וזה מעצבן , בייחוד שיש צורב דיוידי בבית ודיסק אפשר להשיג גם בפחות מ 4 ש"ח (לכל מי שזוכר את ימי הלייזר דיסק).  4) וזה שולי - הוא לא יפסיד איכות כמעט בכלל (בחלק מההמרות לSVCD אפשר לאבד קצת איכות) 5)תמיכה בטוחה ב AC3 בלי להיתעסק עם המון דיסקים.

לגבי המלצה על תוכנות - לצערי אין לי , אני צריך להתעדכן בתחום ואין לי צורב דיוידי , בצורה ידנית אפשרי לעשות זאת אבל זה מסובך. אך אני בטוח שיש תוכנה שעושה זאת אוטומטית - לדעתי אפילו נרו אולי מסוגלת לעשות זאת (אין לי מושג אבל יכול להיות שכן כי היא ממירה ווידאו גם כן ותומכת בדיוידי - אז שווה לבדוק) ושווה גם לבדוק כל תוכנת "הוצאה לאור" של DVD - סביר להניח שחלקן ממירות פורמטים.

מה שכן שווה לבדוק זה דבר כזה : אם הסרט הגיע עם פס קול סטיראו (MP3) שווה לבדוק אופצייה להמיר אותו ל AC3 לאחר שעבר פרישה של פרולוגיק 2 - ואז לקבל סאונד שקרוב כמה שיותר ל AC3 גם על רסיבר שאין לו תמיכה בפרולוגיק 2. אין לי מושג אם מישהו חשב על אופצייה כזאת - אבל אם כן זה די חכם.

אם עושים דבר כזה כבר שווה לשים 2 סרטים על הדיסק כלומר לקודד תוידאו בכל אחד מהם גג ל2.8 מגה ביט לשניה תלוי באורך הסרטים

ככה הוא רק ירוויח והאיכות לא תיפגם גם ככה היא לא של DVD...

לגבי האופציה של פריסה של פרולוג'יק 2 חשבתי על זה אבל לא זכור לי תוכנות שעושות את זה, יש תוכנות שעושות סרראונד down mix שזה גם נחמד מה שכן אפשר לחפש סרטים שהAC3 כבר טבוע בהם וזה חוסך המון

פורסם

אם עושים דבר כזה כבר שווה לשים 2 סרטים על הדיסק כלומר לקודד תוידאו בכל אחד מהם גג ל2.8 מגה ביט לשניה תלוי באורך הסרטים

ככה הוא רק ירוויח והאיכות לא תיפגם גם ככה היא לא של DVD...

ממש לא נכון. 2 סרטים על דיסק הביטרייט ייפגם. בהחלט תרגיש את זה.

לגבי האופציה של פריסה של פרולוג'יק 2 חשבתי על זה אבל  לא זכור לי תוכנות שעושות את זה, יש תוכנות שעושות סרראונד down mix שזה גם נחמד מה שכן אפשר לחפש סרטים שהAC3 כבר טבוע בהם וזה חוסך המון

ה"מדריך" שהצעתי לו עושה את זה מצויין בקלות ובפשטות. בשביל AC3 זה יהיה סיוט. הסטריאו נשמע אחלה במיוחד אם יש לך פרולוג'יק במגבר

בנוסף, הוא יכול להשתמש ב RW ואז העלות לסרט תהיה זניחה עם הזמן.

מגושם ? ממש לא. זה די הגיוני למה הוא רוצה להמיר ל DVD , ככה ההוא

יוכל להשתמש בדיסק 1 בלבד,  אם ישתמש ב SVCD - זה כמה דיסקים וזה מעצבן :xyxthumbs:

, בייחוד שיש צורב דיוידי בבית ודיסק אפשר להשיג גם בפחות מ 4 ש"ח (לכל מי שזוכר את ימי הלייזר דיסק). עדיף RW

4) וזה שולי - הוא לא יפסיד איכות כמעט בכלל (בחלק מההמרות לSVCD אפשר לאבד קצת איכות) נכון מאוד

5)תמיכה בטוחה ב AC3 בלי להיתעסק עם המון דיסקים. ממש לא. זה אומר קידוד הרבה יותר מורכב ומסובך...

לגבי המלצה על תוכנות - לצערי אין לי , אני צריך להתעדכן בתחום ואין לי צורב דיוידי , בצורה ידנית אפשרי לעשות זאת אבל זה מסובך. אך אני בטוח שיש תוכנה שעושה זאת אוטומטית בדיוק מה שנתתי לו, חבל שאתה לא קורא

- לדעתי אפילו נרו אולי מסוגלת לעשות זאת (אין לי מושג אבל יכול להיות שכן כי היא ממירה ווידאו גם כן ותומכת בדיוידי - אז שווה לבדוק)

זבל של קידוד בנירו

מה שכן שווה לבדוק זה דבר כזה : אם הסרט הגיע עם פס קול סטיראו (MP3) שווה לבדוק אופצייה להמיר אותו ל AC3 לאחר שעבר פרישה של פרולוגיק 2 - ואז לקבל סאונד שקרוב כמה שיותר ל AC3 גם על רסיבר שאין לו תמיכה בפרולוגיק 2. אין לי מושג אם מישהו חשב על אופצייה כזאת - אבל אם כן זה די חכם. ממש מיותר. מסבך משמעותית את התהליך. במקום ללחוץ על כפתור התעסקות אינסופית

פורסם

לא בדקתי את המדריך שנתת אז לא יודע

בקשר לAC3 סהכ אמרתי שאם הAVI מגיע עם AC3 אפשר להשתמש בו סהכ לנקות את הפילטר של הwav.

לגבי הביטרייט הוא לא יפגם ולא עמיית

גם ככה הביטרייט של המקור לא עולה על 2.8mbit כי זה SVCD/XviD/DivX ככה שאם תקודד את זה ל8mbit או ל2.8mbit תראה אותו הדבר.

אי אפשר לשפר איכות של סרט ע"י הגברת הביטרייט שלו זה לא פתאום יהיה יותר חד.

פורסם

דבר ראשון אני כן קורא - ואם תשים לב בזמן שרשמתי את התגובה שלי אתה רשמת את התגובה שלך  :xyxthumbs:

דבר שני כל מה שאמרתי כמו שצויין היה בתחום התאורייה בלבד , אין לי נסיון בפועל בגיבוי DVD , ואני מדבר מהנסיון שהיה לי עם גיבוי DIVX והדימיון וההגיון שלי :) (שנה בכלל לא היתה לי גישה למחשב).

לגבי AC3 - התכוונתי המרה של סרטים שמגיעים עם AC3 - מרוויחים את פס הקול בדולבי דיגיטל , שזה יתרון עצום - ולאנשים כמונו (אנשי אודיו) זה שווה הרבה יותר מאמץ וחשוב הרבה יותר מלמשל איכות של ווידאו שטובה ב 10 אחוז יותר. אם זה מאוד בעייתי אני לא יודע - אבל לפי הידע שלי - אם יש פס קול AC3 ממש לא צריכה להיות בעייה לשמור עליו ולחבר אותו ל דיוידי הסופי.

לגבי הנרו - אין לי מושג , אני מאמין שכמו שאמרת הדוחס שלהם לא משהו , רק יש לי שאלה - האם התהליך עובד טוטומטית שם ? זאת אומרת אתה מכניס סרט מחכה הרבה זמן ומקבל דיוידי ? (כי אם כן זה יתרון להרבה אנשים שאין להם כוח להיסתבך ולא חשובה להם מאוד האיכות).

לגבי הרעיון עם הפקולוגיק 2 - שוב זה היה רעיון יותר מאשר איך זה עובד היום. מיותר לגמריי זה בטח לא, אם סאונד חשוב לך יותר ויש לך רסיבר עם תמיכה רק בפרולוגיק 1 , אז היתרון גדול. אני מבין שכרגע זה מסובך - אבל זה לא שלא אפשרי להכניס את זה באיזה תוכנה שתעשה את זה אוטומטית.

וזהו - אנחנו די מסכימים בהכל ובכיוון, ככה שאני לא מבקר את התשובות שלך, התגובות היו רק הערות שרציית להעיר  :cool2: ואני מאמין אני יכול ללמוד ממך די הרבה בתחום (היתה לי שנה של הפסקה).

יום טוב..

*ולבחור השני שהספיק להגיב בינתיים - אי אפשר להשוות ביטרייטים של פורמטים שונים. MPEG 4 דוחס הרבה יותר טוב מ MPEG2 של DVD , לכן תצתרך ביטרייט הרבה יותר גבוהה ב MPEG2 כדי להשיג את האיכות ש MPEG4 מייצר (כמו DIVX או XVID).

פורסם

לא בדקתי את המדריך שנתת אז לא יודע

בקשר לAC3 סהכ אמרתי שאם הAVI מגיע עם AC3 אפשר להשתמש בו סהכ לנקות את הפילטר של הwav.

לגבי הביטרייט הוא לא יפגם ולא עמיית

גם ככה הביטרייט של המקור לא עולה על 2.8mbit כי זה SVCD/XviD/DivX ככה שאם תקודד את זה ל8mbit או ל2.8mbit תראה אותו הדבר.

אי אפשר לשפר איכות של סרט ע"י הגברת הביטרייט שלו זה לא פתאום יהיה יותר חד.

תבדוק את המדריך ותריץ ב DVD2SVCD קדוד ב FIXED QUALITY של 40-50 (כשני סרטים לדיסק) לעומת 85-95 (כסרט אחד לדיסק) ותראה את שניהם ואז תגיד לי עמיית או לא עמיית...

לגבי ה AC3, לא מכיר תוכנה שעושה AVI ל DVD ושומרת על ה AC3. אם אתה מכיר - אשמח מאוד ואודה לך .

דבר ראשון אני כן קורא - ואם תשים לב בזמן שרשמתי את התגובה שלי אתה רשמת את התגובה שלך  :xyxthumbs:

:xyxthumbs:

לגבי AC3 - התכוונתי המרה של סרטים שמגיעים עם AC3 - מרוויחים את פס הקול בדולבי דיגיטל , שזה יתרון עצום - ולאנשים כמונו (אנשי אודיו) זה שווה הרבה יותר מאמץ וחשוב הרבה יותר מלמשל איכות של ווידאו שטובה ב 10 אחוז יותר. אם זה מאוד בעייתי אני לא יודע - אבל לפי הידע שלי - אם יש פס קול AC3 ממש לא צריכה להיות בעייה לשמור עליו ולחבר אותו ל דיוידי הסופי.

אפשר לעשות הכל אבל זה די מבאס כי הורג את הפשטות. כמו שאמרתי קודם אני מחפש תוכנה כמו ה DVD2SVCD שתעשה כמעט הכל כולל MP3 בלחיצת כפתור, ואשמח למצוא אחת...

לגבי הנרו - אין לי מושג , אני מאמין שכמו שאמרת הדוחס שלהם לא משהו , רק יש לי שאלה - האם התהליך עובד טוטומטית שם ? זאת אומרת אתה מכניס סרט מחכה הרבה זמן ומקבל דיוידי ? (כי אם כן זה יתרון להרבה אנשים שאין להם כוח להיסתבך ולא חשובה להם מאוד האיכות).

זה בדיוק מה שהDVD2SVCD עושה רק עם TMPGENC או מקודדים מקצועיים אחרים. זה הכיף שבה

לגבי הרעיון עם הפקולוגיק 2 - שוב זה היה רעיון יותר מאשר איך זה עובד היום. מיותר לגמריי זה בטח לא, אם סאונד חשוב לך יותר ויש לך רסיבר עם תמיכה רק בפרולוגיק 1 , אז היתרון גדול. אני מבין שכרגע זה מסובך - אבל זה לא שלא אפשרי להכניס את זה באיזה תוכנה שתעשה את זה אוטומטית.

הכל אפשרי. רק חשוב שיהיה פשוט. אני רוצה שהסרט ישרת אותי ולא להיפך.

וזהו - אנחנו די מסכימים בהכל ובכיוון, ככה שאני לא מבקר את התשובות שלך, התגובות היו רק הערות שרציית להעיר  :cool2: ואני מאמין אני יכול ללמוד ממך די הרבה בתחום (היתה לי שנה של הפסקה).

לא חשבתי שאתה מבקר את התשובות שלי. עניתי לך כי הנקודות שהעלית היו חשובות  :beerchug:

יום טוב..

*ולבחור השני שהספיק להגיב בינתיים - אי אפשר להשוות ביטרייטים של פורמטים שונים. MPEG 4 דוחס הרבה יותר טוב מ MPEG2 של DVD , לכן תצתרך ביטרייט הרבה יותר גבוהה ב MPEG2 כדי להשיג את האיכות ש MPEG4 מייצר (כמו DIVX או XVID).

עריכה: והתוכנה שאני מחפש צריכה להיות כזאת שבאותה לחיצת כפתור גם מכניסה את התרגום המצורף בעברית ושתהיה נוחה להפעלה ובאיכות שה DVD2SVCD בשילוב עם המקודדים המקצועיים נותנת.

פורסם

תבדוק את המדריך ותריץ ב DVD2SVCD קדוד ב FIXED QUALITY של 40-50 (כשני סרטים לדיסק) לעומת 85-95 (כסרט אחד לדיסק) ותראה את שניהם ואז תגיד לי עמיית או לא עמיית...

לגבי ה AC3, לא מכיר תוכנה שעושה AVI ל DVD ושומרת על ה AC3. אם אתה מכיר - אשמח מאוד ואודה לך .

עריכה: והתוכנה שאני מחפש צריכה להיות כזאת שבאותה לחיצת כפתור גם מכניסה את התרגום המצורף בעברית ושתהיה נוחה להפעלה ובאיכות שה DVD2SVCD בשילוב עם המקודדים המקצועיים נותנת.

לגבי הבדיקה שיצא לי אני אריץ אותה... אבל לדעתי אם כבר יש לך דיסק DVD תשים עליו סרט שהוא באמת DVD... ואם לא אז האיכות כבר פחות משנה

ולגבי תוכנה שמתעסקת עם הAC3

אתה ממיר את הוידאו לפורמט של הDVD...

pal - 720X576 25 fps

ntsc - 720X480 29.97 fps

מקודדים לmpeg 2

מכין את הכתובית שהיא בפורמט sup

ולא לשכוח גם את הAC3

ועכשיו אתה משתמש בifoedit שמערבבת את כולם והנה יש לך סרט עם AC3 (אפשר גם לשים עוד שפות - דיבוב), תרגום (גם אפשר כמה) והוידאו שהמרת

פורסם

ולתקן שגיאות ב AC3 ולסנכרן וכו וכו וכו.... זה בדיוק מה שאני לא רוצה. רוצה לשים AVI בצד אחד, ללחוץ על כפתור וזהו.

אבל לדעתי אם כבר יש לך דיסק DVD תשים עליו סרט שהוא באמת DVD... ואם לא אז האיכות כבר פחות משנה

ו

האיכות מאוד משנה. DVD יראה יותר טוב משמעותית מ SVCD.

ברור שעדיף סרט DVD, אבל המציאות אחרת.

אני כעיקרון לסרט שאינו DVD צורב על RW וכאלה שאני רוצה לראות יותר מפעם פעמיים מגבה מקור שמגיע בד"כ הרבה יותר מאוחר.

פורסם

לחברה שמבינים קצת , אני ממליץ לעבור באתר הבא :

http://www.afterdawn.com/guides/archive/convert_avi_to_dvd.cfm

כאן כבר הבאתי לינק למדריך שלהם שכולל המרה ל DVD גם עם AC3 , לחיצה על כפתור זה לא.

פורסם

אם כבר מדריכים אז:

http://www.videohelp.com

www.doom9.org

בכל מקרה זה באמת לחברה שיש להם את הזמן והסבלנות והחשק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים