עבור לתוכן

עזרה והתיעצות בבחירת לוח אם לaxp

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן בקרות קניה של מחשב שמיועד לאינטרנט אופיס וקצת משחקים ,אני די סגור על המפרט אבל עדיין יש כמה שאלות לגבי בחירת לוח אם והמעבד. אחרי מעקב על המלצות שונות שקראתי בפורום של האתר די ברור שהקניה הבטוחה היא או אפוקס או אביט אבל...

1. עד כמה באמת נחוץ לקנות כונן קשיח מבוסס sata אם בכול מקרה אין שינוי במהירות העבודה ולא מתוכנן שום שדרוג למערכת בעתיד.

2. המעבד יהיה xp 2500 ומתוכננת לו דחיפה קטנה ל3000 האם כדאי לי לי לקנות קרור בנפרד או שהסטוק שמגיע עם המעבד מספיק טוב(מבחינת רעש ויעילות קרור)?

3. איזה מהלוחות מגיעים עם קרור אקטיבי לגשר הצפוני ואם זה משנה בכלל לאוברקלוק "עדין" כמו שאני מתכנן?

4. יש הבדל בין הציפסטים: n2 400, n2 ultra 400 ואם כן עד כמה הוא משמעותי?

5. מי מהלוחות הבאים לדעתכם הכי מתאים לצרכים שלי ללא בזבוז כסף על פיצ'רים מיותרים (ולמי מהם יש ss בכרטיס קול)

epox: +8rda3 , 8rda3i , +8rda

abit: nf7 , nf7-sl

נ.ב. הזיכרון שאני אקנה יהיה kingstone 512 pc3200 (ב 510 ש"ח) האם הוא יהיה יציב באוברקלוק?

מקווה שלא בלבלתי אותכם כי אותי כן הצלחתי ;D

פורסם

1. לא נחוץ, יש שינוי במהירות אבל זה לא מורגש, אם יש לך לדוגמא כבר הארד דיסק ATA תשאר איתו, זה לא בעייה גם אם תרצה לקנות..

2. קירור בנפרד רצוי מאוד, בקש בפורום קירור.

3. רב הלוחות באים עם קירור כלשהו, גם אם הוא פאסיבי וגם אם הוא אקטיבי זה לא משנה בדרך כלל, כי ההבדל בינהם הוא ממש לא משמעותי.

4. לא יודע.

5. היחידי שאני דיי בטוח שיש בו SS זה Abit NF7-SL, בקשר לשאר אני לא יודע.

פורסם

1. שום הבדל, גם הדיסקים של ATA100 לא מנצלים במקסימום את היכולת של ההתקן

2. תעזר בסטיקי (הודעה דביקה בראש הפורום) של אוברקלוקינג וקירור, תשווה מול דפים בחנויות ותראה מה מסתדר למחיר\רעש שאתה רוצה

3. הNFORCE2 לא מתחמם כל כך ויכול להשאר גם בלי קירור בכלל, אתה יכול להגיע איתו לבאסים גבוהים גם עם קירור פסיבי בסיסי

אם אתה לחוץ בתקציב אתה יכול לקנות את ה 8rda3i כי הוא זול ובסיסי

אם אתה רוצה להשקיע כסף תקנה את ה nf7sl

הזכרונות של קינגסטון לא אוברקלוקרים מי-יודע-מה.. לאומת זאת המחיר סבבה לגמרי

לאיזה באס אתה מצפה להגיע איתם? ובאיזה CAS הם באים? (3 או 2.5)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

לגבי הלוח אם די שוכנעתי שכדאי לקנות לוח עם פחות פיצ'רים וכך יהיה לי אפשרות להגדיל את התקציב בחלקים שבאמת ישפיעו על מהירות העבודה הכללית והיציבות של המערכת כמו קרור איכותי למעבד ,זכרון.

לגבי ה ss "הצלחתי לגלות" שרק ערכות שבבים שרשום בהם mcp-t הפיצ'ר הזה קיים בהם

מה שאומר שבלוח הנבחר 8rda3i אין ss אבל התפשרות שאני מוכן לקבל.

את קינגסטון שהציעו לי אני לא אקנה לאחר ההארה שלך. אני ארענן את ההצעת מחיר לזכרון יותר איכותי לפי התקציב שיתפנה לי עם שאיפה לתזמונים נמוכים .

אני מתכנן להגיע לבאס של 200~210 מה שיתן למחשב יכולות כמו xp3200 (לפחות ככה נראה לי)

עוד תגובות יתקבלו בשמחה אם יש דברים שלדעתכם חשוב שאני אדע לפני הקניה

פורסם

קנה קירור טוב

אפשר להסתפק בקירור סטוק על מהירות סטוק (המאורר שמגיע עם המעבד, על מהירות רגילה ללא א"ק)

כמובן שגם אז לא ממש מומלץ להשאר עליו כי הוא לא כל כך בנוי לטמפרטורות ארץ ישראל אבל הוא ישרוד

אם אתה מתכנן אוברקלוקינג בכלל אין מה לדבר, לך על איזה זלמן 7000 אל+קו ( אלומיניום + קופר (נחושת) )

עולה בערך כמו הוולקנו12 (מקביל לפולו) אבל מקרר טוב יותר, והרבה יותר שקט..

פורסם

1. שום הבדל, גם הדיסקים של ATA100 לא מנצלים במקסימום את היכולת של ההתקן

2. תעזר בסטיקי (הודעה דביקה בראש הפורום) של אוברקלוקינג וקירור, תשווה מול דפים בחנויות ותראה מה מסתדר למחיר\רעש שאתה רוצה

3. הNFORCE2 לא מתחמם כל כך ויכול להשאר גם בלי קירור בכלל, אתה יכול להגיע איתו לבאסים גבוהים גם עם קירור פסיבי בסיסי

אם אתה לחוץ בתקציב אתה יכול לקנות את ה  8rda3i כי הוא זול ובסיסי

אם אתה רוצה להשקיע כסף תקנה את ה  nf7sl

הזכרונות של קינגסטון לא אוברקלוקרים מי-יודע-מה.. לאומת זאת המחיר סבבה לגמרי

לאיזה באס אתה מצפה להגיע איתם? ובאיזה CAS הם באים? (3 או 2.5)

רגע,

יש לי לוח אם מבוסס NFORCE 2 ULTRA 400.

אתה בעצם אומר שהוא יותר מתאים לאובקרלוקינג???

פורסם

"שהוא יותר מתאים לאובקרלוקינג"

יותר ממי ? יחסית למה?

ה Nforce2 זה צ'יפסט בין המוצלחים (אם לא המוצלח ביותר) שיש ל AXP

תלוי גם איזה לוח ואיזה דגם יש לך, יש כאלה שמוצלחים יותר ויש כאלה שמוצלחים פחות בא"ק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים