עבור לתוכן

התבססות כוננים בעלי 16מ"ב באפר בשוק?

Featured Replies

פורסם

אז יש עכשיו בחדשות האתר שמאקסטור שיחררו את סדרת ה DIAMOND MAX 10 בעלי ממשק SATA ו 16(!!) מ"ב באפר!

לאחר קריאת הידיעה התעוררו כמה שאלות...:

תוך כמה זמן אתם משערים שהוא יגיע לארץ? תוך כמה זמן אתם משערים שמתחרים(SAMSUNG SEAGATE...) יוציאו גם הם כוננים בעלי 16מ"ב באפר ואלה ינחתו בארץ?

אתם חושבים שהמחיר יהיה גבוה משמעותית מכוננים בעלי 8מ"ב באפר? או שזה יהיה הבדל זניח כמו בין ATA100/133 ל SATA?

וההבדל בביצועים יהיה גדול? זה ימנע או לפחות יפחית באופן משמעותי את אפקט צוואר הבקבוק שנוצר ברוב המחשבים הביתיים כיום?

כי בדיוק תכננתי לקנות לי איזה SAMSUNG או SEAGATE חדשים עם 80GB ו 8MB-CACHE ועכשיו אני לא בטוח שזו תהיה קנייה כל כך חכמה...

מה אתם אומרים?

פורסם

נראה לי יהיה מחיר זול יחסית.....

כתוב בכתבה הרי שזה בשביל אנשים שאין להם כסף לHD 15K RPM אתה מבין?

פורסם
  • מחבר

y do have a point but....

WD RAPTOR 10K RPM 73GB עולה ~1300ש"ח

Seagate 80GB 8MB BUFFER 7200RPM עולה ~440 ש"ח

אז המקסטור 80 ג'יגה 16מ"ב באפר יכול לעלות 500 שזה יהיה מחיר סבבה, ויכול לעלות 1000 שזה יהיה מחיר יקר...

פורסם

תעשה ממוצע ותקווה לטוב

פורסם

סביר להניח יעלה 100-150 שקל יותר מהכוננים של ה8 מגה.

מצד שני, הבדל הביצועים יהיה די מורגש לדעתי, שים לב למשל להבדל בין כונני 2 מגה ל8 מגה.

פורסם

הם לא יהיו בעלי 300GB או משהו כזה ? (ואז גם המחיר יהיה בהתאם :silly: )

פורסם
  • מחבר

תודה, אובר :)

הם יהיו במספר גדלים, אם אני זוכר נכון 80,120,160,200,250,300.

בקשר לשאלת הזמן, כמה זמן אתה חושבים ייקח עד שהמתחרות יוציאו גם הן 16MB?

פורסם

אכן, המשפחה החדשה תכסה מגוון רחב של נפחים מה שאומר שיהיו הבדלים במחירים בדיוק כמו שקורה היום עם כוננים של 8MB זכרון ו-2MB זכרון.

לדעתי החדירה וההתבססות של הסדרה החדשה בשוק תלויה בעיקר בתג המחיר ש-Maxtor תצמיד להם. אם הם יעלו 150-200ש"ח יותר מאחיהם בעלי ה-8MB זכרון סביר להניח שדי מהר תראו אותם נמכרים בכמויות נכבדות פה בארץ. מצד שני אם הם יעלו בסביבות ה-1000ש"ח (לכונן הכי קטן כמובן) בערך כמו שעולים כונני 15K RPM ודומיהם לא תראו אותם נמכרים טוב בארץ בכלל.

כמה זמן ייקח למתחרות להוציא כונני 16MB זכרון? אי אפשר לדעת. אף אחת מהן עדיין לא הכריזה על דגמים חדשים אבל אני רק יכול לשער שלפחות כמה מהן כבר שוקדות מזה זמן מה על דגמים של 16MB זכרון. זה עניין של זמן, כעת נותר לחכות למתחרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים