עבור לתוכן

מה הגודל המצטבר של הרדיסקים שבהם תומך הלוח ABIT IS7

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אני לא חושב שיש ספק שיכול להפעיל יותר מ 20 כוננים קשיחים במקביל.

זה בכלל לא מחייב שיהיו 20 (או בעצם 26) דיסקים פיזיים מותקנים במחשב!! יכול להיות דיסק אחד של 200 ג'יגה שאתה רוצה לחלק אותו ליותר מ26 מחיצות!!

השאלה אם זה אפשרי? ואם כן מה יקרה אז? ומה אחראי למה שיקרה? מערכת ההפעלה? החומרה של המחשב? או אולי שיטת המיפוי של הדיסקים הקשיחים?

באמת מעניין, לא?!

יש למישהו רעיון מה יכולות להיות התשובות לשאלות הללו?

XP יכול לתמוך במחיצות של 2TB.

אם לטענתך WINXP באמת תומך במחיצות של עד 2TB אז סביר להניח שהוא גם תומך בסכום מצטבר של לפחות 2TB!

השאלה שלי אליך אם אתה יכול להפנות אותי למקום שבו קראת את המידע הזה?

למה?! הרד דיסיקם לא לוקחים הרבה מתח בכלל....

שלי WD 80GB 8MB BUFFER לוקח 0.75A על 12V ו 0.8A על 5V כלומר סה"כ 13W.

אז 20 הרד דיסקים זה 260W.

מחשב בלי הרד דיסק פועל בכיף על ספק 300W.

כלומר 300W+260W=560W ואפילו פחות

אז אני בטוח שנגיד ANTEC TRUEPOWER 550W יכול להחזיק 20 הרד דיסקים.....

הבעיה בהרדיסקים היא שברגע שהם מתחילים לעבוד כלומר מתחילים להסתובב הם צורכים הרבה זרם יחסית כי המנוע צריך המון כוח(יחסית) בהתחלה כדי לקחת ולסובב את לוחות מ 0 סל"ד ועד ל 7200סל"ד או יותר. ברגע שהלוחות כבר מסתובבים במהירות המתאימה המנוע גורם להם להישאר במהירות הזו על ידי דחיפות קלות ולכן ברגעים אלו הוא צורך יחסית מעט זרם.

מכאן אם במחשב יהיו מותקנים 20 הרדיסקים, ובהתאם כשתפעיל את המחשב הם כולם יתחילו לעבוד בעת ובעונה אחת ויצרכו זרם אדיר מהספק, זרם שסביר להניח שהוא לא יכול לספק וגם אם כן אז סביר להניח שלא יספיק זרם כדי לתפעל את שאר המערכת(לוח אם, כרטיס מסך וכו'). כך שמה שיקרה הוא ברגע שתפעיל את המחשב אז פשוט תשמע מספר ציפצופים ומסך שחור - המחשב פשוט לא ימשיך לעלות!!

כמובן שאני מדבר על ספק כוח סטנדרטי ושל חברה ידוע וגם על הספק שאתה הצעת(ANTEC TRUEPOWER 550W).

8)

פורסם

http://www.microsoft.com/windowsxp/home/using/productdoc/en/default.asp?url=/windowsxp/home/using/productdoc/en/choosing_between_NTFS_FAT_and_FAT32.asp

הם כותבים שם למעשה ש NTFS יכולה לתמוך בהרבה יותר, הם רק לא כותבים שזה דורש שינויי ידני של גודל הסקטור ושזה מתחיל לאבד מהיעילות בניצול שטח האיחסון.

2TB זו לא בעיה (ואפשר עד 24 מחיצות של 2TB). אם מתעקשים אפשר גם לעבור את המחסום הזה.

פורסם

הבעיה בהרדיסקים היא שברגע שהם מתחילים לעבוד כלומר מתחילים להסתובב הם צורכים הרבה זרם יחסית כי המנוע צריך המון כוח(יחסית) בהתחלה כדי לקחת ולסובב את לוחות מ 0 סל"ד ועד ל 7200סל"ד או יותר. ברגע שהלוחות כבר מסתובבים במהירות המתאימה המנוע גורם להם להישאר במהירות הזו על ידי דחיפות קלות ולכן ברגעים אלו הוא צורך יחסית מעט זרם.

מכאן אם במחשב יהיו מותקנים 20 הרדיסקים, ובהתאם כשתפעיל את המחשב הם כולם יתחילו לעבוד בעת ובעונה אחת ויצרכו זרם אדיר מהספק, זרם שסביר להניח שהוא לא יכול לספק וגם אם כן אז סביר להניח שלא יספיק זרם כדי לתפעל את שאר המערכת(לוח אם, כרטיס מסך וכו'). כך שמה שיקרה הוא ברגע שתפעיל את המחשב אז פשוט תשמע מספר ציפצופים ומסך שחור - המחשב פשוט לא ימשיך לעלות!!

כמובן שאני מדבר על ספק כוח סטנדרטי ושל חברה ידוע וגם על הספק שאתה הצעת(ANTEC TRUEPOWER 550W).

8)

אוקי אבל אני משער שיצרניות ההרד דיסקים לקחו את זה בחשבון כשהם כתבו על ההרד דיסק כמה זרם הוא לוקח.

אם אפילו לרגע אחד הוא צורך 100W אז הן היו צריכות לרשום את זה...

פורסם

זה לא 100W אבל זה בערך פי 2 ממה שהוא לוקח בזמן עבודה שוטפת.

רק בדיסקים רציניים (SCSI) רושמים דברים כאלו בנתונים של הדיסק (צריך למצוא אותם באתר, זה לא רשום בשום מקום על הכונן עצמו).

בקרי RAID מתקדמים שמיועדים למספר גדול של כוננים מבצעים להם איתחול ברצף (כונן אחד אחרי השני) כדי להימנע מבעיות כאלו.

פורסם
  • מחבר

http://www.microsoft.com/windowsxp/home/using/productdoc/en/default.asp?url=/windowsxp/home/using/productdoc/en/choosing_between_NTFS_FAT_and_FAT32.asp

הם כותבים שם למעשה ש NTFS יכולה לתמוך בהרבה יותר, הם רק לא כותבים שזה דורש שינויי ידני של גודל הסקטור ושזה מתחיל לאבד מהיעילות בניצול שטח האיחסון.

2TB זו לא בעיה (ואפשר עד 24 מחיצות של 2TB). אם מתעקשים אפשר גם לעבור את המחסום הזה.

קראתי בלינק שהצעת וגיליתי שם משהו שלא כל כך קשור למה שאנחנו מנסים לברר, אבל זה משהו שלא חשבתי עליו בכלל:

הגודל המקסימלי של קובץ תחת FAT32 הוא 4 ג'יגה לעומת הNTFS ששם רק מקום האיחסון הוא המגבלה.

8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים