עבור לתוכן

מה הגודל המצטבר של הרדיסקים שבהם תומך הלוח ABIT IS7

Featured Replies

פורסם

שלום לכם אנשי פורום יקרים!!!

ברשותי מחשב שבו מורכב הלוח אם של ABIT מדגם IS7. בנוסף יש לי כבר דיסק קשיח של WD בנפח של 80 ג'יגה.

אני רוצה להוסיף דיסק קשיח נוסף, אך אני לא יודע בכמה ג'יגות של הרדיסקים הלוח אם שלי תומך! בדקתי בספרון שהגיע עם הלוח אם, וגם באתר הבית של ABIT, ולא מצאתי תשובה לשאלה הזו ולכן אני מפנה אותה אליכם ומקווה שתוכלו לעזור לי!

בנוסף הייתי רוצה לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הרדיסקי SATA והלוח אם הזה (ABIT IS7)?

תודה מראש לכל העונים!!

8)

פורסם

מה זאת אומרת עד כמה הוא תומך ?

לא נראה לי שישנה הגבלה (אלא אם זה לוח ממש ישן  :-*), רק תתקין SP1, שיתן לך יותר מ137GB~

פורסם

לחבר שלי יש את הלוח עם שני הארדיסקים אחד 80GB 8MB של WD על ATA100 , ואחד 120GB 8MB על SATA והכל עובד מצויין...

פורסם
  • מחבר

וואלה!!! זה בידיוק על מה שאני חשבתי!!! אז אתה(stingeR-) אומר שזה עובד בלי שום בעיה?! אני שמח!!

ו - yair_gobani אתה בטוח שאין הגבלה של גודל כולל של הרדיסקים?! חייבת להיות איזה שהיא הגבלה, לא?

תודה רבה לכל המגיבים עזרתם לי מאד ואני אשמח לקרוא תגובות נוספות!!

8)

פורסם

IDE 4 מקומות

SCSI שאתה קונה בקר בנפרד 7

ן

SATA שאין לי מושג איך זה עובד תגידו לי אתם

חוצמזה שאתה יכול לקנות בקר נוסף של IDE לפי מה שהבנתי ויש לך עוד 4

תקנו אותי אם אני טועה ויש לי הרגשה חריפה בהחלט שאני טועה.

פורסם

יש שני חיבורי IDE, לכלכ חיבור אפשר לחבר 2 כוננים - 4 סה"כ. כמובן שבטח יש לך כוננים אופטיים (DVD, CD, CDRW...) שמחוברים לIDE, אז אם אתה רוצה לחבר שני HD ויש לך לא יותר משני כוננים אופטיים אתה בסדר.

יש גם שני חיבורי S-ATA, לכל חיבור אפשר לחבר כונן אחד.

פורסם
  • מחבר

מבחינת כמות הדיסקים אני מבין שבתאוריה ניתן לחבר הרבה יותר מ 4 או 6 דיסקים השאלה היא בכמה זיכרון(כמות) תומכת מערכת ההפעלה(לדוגמא WINXP) ואם זה תלוי רק בה או שאולי איפה שהוא גם הלוח אם משפיע על הנושא?

לדוגמא אולי הצ'יפסט לא מאפשר לחבר לSATA כמות כוללת ומסויימת של זיכרון סתם נגיד 500 ג'יגה השאלה אם באמת יש הגבלה כזאת מבחינת החומרה(לוח האם) או שהכל תלוי במערכת ההפעלה? ואם הכל תלוי במערכת ההפעלה אז עד כמה ג'יגות תומכת הXP?

מצטער אם זה יצא קצת מבלבל למען האמת התכוונתי יותר להסביר את מה שמסקרן אותי!!!

סתם נקודה למחשבה

אם נתקין בדרכים שונות משהו כמו 10 דיסקים שונים ונקרא מהם מידע במקביל הרי זה יצור עומס גדול מאוד על המערכת ויצור המון התנגשויות בזרימת הנתונים ולכן סביר להניח שתיהיה האטה בעבודת המחשב... לא כך?!

אשמח לקרוא את דעתכם על השאלות שהעלתי, ושוב תודה מראש לכל העונים!!!

8)

פורסם

יש שני חיבורי IDE, לכלכ חיבור אפשר לחבר 2 כוננים - 4 סה"כ. כמובן שבטח יש לך כוננים אופטיים (DVD, CD, CDRW...) שמחוברים לIDE, אז אם אתה רוצה לחבר שני HD ויש לך לא יותר משני כוננים אופטיים אתה בסדר.

יש גם שני חיבורי S-ATA, לכל חיבור אפשר לחבר כונן אחד.

לגבי הIDE אני יודע מכיר ומנוסה עם זה כמה שנים

הS-ATA די חדש לי ואין לי ניסיון עם זה ואני לא אלך לפרק מחשב של חבר וגם לקרוא מאמרים לי כוח

אז אתה אומר שזה 2 חיבורים שאפשר לחבר לכל אחד מהם כונן אחד?

יעני סהכ 6.

ולגבי חיבור ה10 כוננים ברור שזה ייצור בלבול אבל הסדר יהיה, פשוט דברים יפעלו במקביל ולאט יותר יכול להיות שהמחשב גם יקרוס חוצמזה צריך ספק כוח ליתר דיוק ספקי כוח בשביל כזה דבר ולגבי התמיכה בלוח אם נראה לי שיש כזה דבר ובכלל כלי קשר לכל דבר בעולם יש הגבלה

עכשיו משהו מעניין יותר בABC יש 26 אותיות נכון? אם מישהו עובר את ה26 כוננים מה אז?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה!!! יש למישהו מושג?

8)

פורסם

אני לא חושב שיש ספק שיכול להפעיל יותר מ 20 כוננים קשיחים במקביל.

פורסם

למה?! הרד דיסיקם לא לוקחים הרבה מתח בכלל....

שלי WD 80GB 8MB BUFFER לוקח 0.75A על 12V ו 0.8A על 5V כלומר סה"כ 13W.

אז 20 הרד דיסקים זה 260W.

מחשב בלי הרד דיסק פועל בכיף על ספק 300W.

כלומר 300W+260W=560W ואפילו פחות

אז אני בטוח שנגיד ANTEC TRUEPOWER 550W יכול להחזיק 20 הרד דיסקים.....

פורסם

הם לא התכוונו ל20 הרד-דיסקים פיזים, אלא ל20 מחיצות.

ונראה לי שיהיה A1, B1...

פורסם

הם לא התכוונו ל20 הרד-דיסקים פיזים, אלא ל20 מחיצות.

האמנם?

אני לא חושב שיש ספק שיכול להפעיל יותר מ 20 כוננים קשיחים במקביל.

פורסם

אבל הוא לא שאל את השאלה, הוא ענה על השאלה- והבין אותה לא נכון.

ואם כבר, אז 26 כוננים קשיחים ;D

פורסם

אין ללוח בעיה עם שום כונן שקיים היום.

XP יכול לתמוך במחיצות של 2TB.

אפשר להגיע לבעיה עם ה 2TB במקרה ויוצרים מערך RAID או שמבצעים SPANNING של כוננים, אבל צריך באמת להתאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים