עבור לתוכן

Passive PFC

Featured Replies

פורסם

PFC = מייצב מתח

יש פסיבי ויש אקטיבי

האקטיבי אמור לפעול מהר יותר ולתת "ביצועי יצוב מתח" או איך שתקרא לזה.. טובים יותר

ההפרש בתחלס לא גדול עד כמה שהבנתי מאסף (amiram)

כדרך אגב אם האופציה של מאורר 120ממ והסליבינג לא מעניינים אותך, באותו מחיר יש לך את ה 420W עם מייצב אקטיבי

פורסם

אני אסף (amiram לשעבר).

בזמן האחרון נתקלתי בהסבר לגבי PFC שמה שהוא מתקן זה את הנצילות (Power Factor) בצד של המתח הגבוה (220V) ולא בצד הנמוך (12, 5, 3.3).

ז"א שאם פעם לספק ממוצע היתה נצילות של 60-70% (ספק שמספק 300W צורך מהשקע 500W וכו') אז עם PFC הם יכולים להגיע לנצילות של 98% שזה טוב לחשבון החשמל שלנו.

אז יש לי עכשיו שני הסברים שנשמעים משכנעים לגבי ה PFC ושום מקור חד שממעי בנידון.

אני אנסה למצוא משהו יותר קונקרטי.

\עריכה\

הנה מה שמצאתי

Q.What is PFC?

A. Power factor is the ratio of true power (watts) divided by apparent power (volts x amps or VA). A standard power supply has a power factor of 0.70-0.75, while a power supply with active power factor correction (PFC) has a power factor of 0.95-0.99. A power supply with power factor correction is better able to convert the current into power. This results in lower peak current and lower harmonic current, putting less stress on wiring, circuit breakers, and transformers.

http://www.pcpowerandcooling.com/support/faqs.htm

אז כנראה שההסבר השני נכון (בהנחה שחברה שמייצרת ספקים יודעת מה זה PFC ;) )

פורסם

קצת הרבה טועה בהבנת הכתוב

לדבריך ספק עם APFC מגיע לנצילות של קרוב ל- 100% ולכן כל ההספק המושקע הינו גם זה המופק.

אך לא הוא.

PFC אינו נצילות !!!

וכל עוד הספק כח מייצר חום לדוגמא, משמע, חלק מהאנרגיה המושקעת הופך לחום ומכאן שהספק המוצא הינו חיסור של ההספק המושקע פחות אנרגיית החום.

כשתמצא ספק כח שלא מייצר חום אסכים איתך על נצילות של 100%.

PFC בא לתקן את היסט המופע (פאזה) שבין המתח לזרם הנגרם בגלל הקבלים והסלילים שמותקנים בדרגת הכניסה של ספק הכח לשם סינון רעשים ונחשולי מתח על קווי הזינה.

בארצות אירופה זהו תקן מחייב וכן כל הציוד החשמלי מעל הפק מסויים הנכנס לאיחוד האירופי חייב לעמוד בו, לעומת זה שאר העולם אין תקינה מחייבת לזה.

יצרני ספקי כח אשר מתח הכיסה שלהם רחב (90-264V) כי יש לקוחות אשר מתרכיבים את הספקים במערכות אשר משווקות בכל העולם, מחוויבים לכן ב APFC אשר מכסה את כל התחום, בעוד שיש כאלה המתקינים PPFC רק כאשר בורר המתח נמצא על 220V שהוא המתח הנצרך באירופה בעוד שעבור מתח 110V אין מעגל פיצוי, ובכך הם מוזילים את עלויות היצור.

למשתמש אין הדבר משנה דבר, לא בחיסכון בחשמל ולא בנצילות.

למי זה טוב? ליצרניות החשמל אשר סטיית המופע גורמת לסטיות במעגלי ההשנאה שלהם לצרכנים.

פורסם

לפי מה שאני מבין ממך..אסור למכור בחול ספקים בלי PFC בכלל..

ואני רוצה להביא מאמריקה ספק של TT 410W בלי PFC.... ובדיוק רציתי לשאול אם זה משנה כל הקטע הזה...

אז מה אתם אומרים שווה לקנות את הדיל הזה?-

http://www.newegg.com/app/viewProductDesc.asp?description=17-153-016&depa=0

פורסם

מה המשמעות של ספק כוח עם המושג הנ"ל?

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=138_295&products_id=2276

אני רוצה לקנות את הספק הזה אבל לא מעניינים אותי איזה פיצ'רים מיוחדים.

קח את הספק הזה.

יש לי אותו והוא פשוט מעולה.( תודות ל VATOS LATOS על ההמלצה )

שקט מאוד ויפה.(צבע שחור וסליבים)

מתחים יציבים גם בOC מ2.8 ל3.6 קבוע.

פורסם

אבל הוא לא בא בדיל טוב כמו זה ששמתי לינק שלו....

והמאוורר שלו לא מואר וזה שאני רוצה כן...

ואני לא עושה OC... אז ררק רציתי לדעת מה זה נותן הPFC....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים