עבור לתוכן

SATA 200GB איזה חברה הכי עדיפה ?

Featured Replies

פורסם

טוב אני מתכנן לקנות ארד דיסק של 200GB לפחות SATA ורציתי לשאול איזה הכי כדאי ?

איזה חברה הכי אמינה ?

איזה חברה נותנת הכי הרבה זמן אחריות ?

איזה חברה הכי שקטה ?

איזה חברה הכוננים שלה עושים פחות בעיות ? (שמעתי על המון בעיות עם SATA)

? ? ?

תודה מראש

נ.ב האם עדיף שני כוננים אחד למערכת הפעלה+ תוכנות והשני לכל הדברים האחרים ... או שמחיצה תעשה את אותה העבודה  ?

אני מתכוון מבחינת מהירות\אמינות\גיבויים

פורסם

לפי דעתי החברה הכי אמינה זה WD אף פעם לא היה לי בעיות עם הכוננים שלהם.

בקשר להכי שקטה אני יודע שהסמסונגים שיש עכשיו מאוד שקטים אבל לא היה לי ניסיון איתם. היה לי ניסיון אם סגייט וההרד דיסקים שלהם מאוד מאוד שקטים.

יש יתרונות ויש חסרונות בלקחת שניי הרד דיסקים כמו שאתה אומר. מבחינת מהירות זה קצת יותר איטי במידה ואתה משתמש בשניהם אז המהירות תרד מכיוון שהם לוקחים רוחב פס אחד לשני (אלה אם אתה מתכוון לשניים של SATA ואז זה לא משנה מהירות).

ומבחינת אמינות וגיבויים עדיף שנים כי אם אחד הולך עדיין לא הכל עבוד. יש עוד קצת מידע על השני

פורסם

שאלת גם לגבי אחריות - סיגייט נותנת 5 שנים, והם גם מאוד שקטים (יש לי את ה-120GB SATA שלהם)

החברה היחידה שנתקלתי בבעיות עם הכוננים שלהם היא Hitachi/IBM (אבל זו היתה סדרה ישנה שידועה כבעיתית)

לגבי שני דיסקים - לדעתי זה כדאי מבחינת גיבויים אם זה חשוב לך - תמיד עדיף לגבות למדיה פיזית אחרת.

גם מבחינת ביצועים זה עוזר (קצת), אם אתה מחלק אותם נכון בהתאם לצרכים. למשל אם אתה מוריד הרבה מהאינטרנט, עדיף שההורדות יהיו בכונן אחר מהמשחקים/תוכנות שלך - כדי שהדיסק לא ישמש בו זמנית לשני דברים שונים.

פורסם
  • מחבר

מבחינת הורדות הemule שלי פתוח 24/7 וכל יום יש תעבורה של גי'גות פנימה והחוצה לכן חשבתי לעשות שני ארד-דיסקים של SATA אחד למערכת הפעלה והתוכנות שמותקנות

והשני לכל הWhatEver מה שיאפשר לי גם לגבות מידע חשוב אחד בשני וגם במקרה של התקנת וינדוס אני פשוט יפרמט את הארד-דיסק של המ"ה ויתקין מחדש כשכל השאר נמצא

בארד-דיסק השני

בקשר לסיגייט 5 שנות אחריות זה אכן יתרון גדול , יש למישהו עוד דעות עלהם ?

פורסם

כן יש לי עוד דעות.

האחריות של סיגייט שווה לתחת שלי (למרות שהוא די שווה ;))

האחריות שלהם היא מאוד מוגבלת ונגיד אחרי 3 שנים שהכונן נהרס הם נותנים לך זיכוי של כמה עשרות אחוזים מהערך שהכונן הקשיח שלך יעלה בעוד 3 שנים.

לדוגמא היום 160 GB עולה 700 שח נגיד

עוד 3 שנים הוא יעלה נגיד 300 שח בלחץ...

אתה תקבל נגיד 30 אחוז מהערך שלו... שזה משהו כמו 90 שח חחחחחח

זה לא אומר שעד ה 3 שנים אתה תקבל חדש... כל הזמן האחוז יורד ואחרי כ 4 שנים זה מגוחך... זה יכול להגיע לזיכוי של 10% מהערך העתידי שלו.

קח WD עם אחריות 3 שנים להתחייבות שתקבל כונן משופץ\מתוקן\ או חדש אם יש לך המון מזל... כמו שכל יבואן\יצרן עושה.

ודיברנו על זה כבר... קח 2 של 120GB או 2 של 160 כי ההבדל הכספי ממש קטן.

תתחדש

יניב

פורסם

בקשר לסיגייט, יש לי 120GB SATA שלהם והוא רועש בטירוף זה בהשוואה לברקודה 4 הישן יותר שלהם שיש לי גם והוא שקט מאוד אבל לא SATA

מבחינת אמינות אין כמו WD, לא היתה לי פאשלה אחת איתם. אם אתה מחפש ביצועים ולא אכפת לך לאבד את כל המידע שלך בתקלה,

אני ממליץ לך לקחת שני 120GB ולעשות RAID 0 ב SATA, נותן ביצועים טובים מאוד אבל אם הולך לך כונן אחד הלך כל המידע.

פורסם

אני בקרוב מקבל 200GB SATA של מאקסטור, אני אוכל להודיע לך על רעש\טמפ'\מהירות. על אמינות לאורך זמן אני לא אוכל להודיע לך...

בעיקרון סיגייט מתחממים, זה הנק' הרעה שלהם, חוץ מזה הם מצויינים.

WD הם גם אחלה למרות שבסקירות מאקסטור בד"כ עוברים אותם במהירויות קריאה\כתיבה אבל לא בהרבה, הם בעיקרון אמינים ולא הייתה לי איתם בעיה.

אומרים שהיטאצ'י וסאמסונג גם טובים, אבל מעולם לא היה לי הארד דיסק שלהם.

עריכה:

וכד"א, זה לא כאילו אתה יכול לטעות, כל חברה מצויינת ולא תציג הרבה יותר מהשאר, ההבדלים בעיקרון מזעריים.

פורסם

מהניסיון האישי שלי:

לדעתי כל החברות טובות (חוץ מהיטאצ'י/IBM שאיתה היו לי הרבה נפילות וגם לחברים) זה שלמישהו הלך המזל נדפק הכונן אחרי שנה זה קורה אבל בדרך כלל הם מחזיקים מעמד ולי אישית נפל ההארדיסק של ה40 של מאקסטור אחרי שנה וחצי של שימוש לא הייתה שום אחריות כי זה מחול ולמזלי נקנה הארדיסק חדש של WD 120 8 mb buffer שהוא אחלה. לא חושב שמאקסטור הם דפוקים וכל זה, עניין של מזל של המשתמש.

לגבי אחריות אני חושב שהיא די תקפה בשנה הראשונה אחרי כן אם ההארדיסק נופל עדיף כבר אחד חדש מכיוון שהמקום לא מספיק לכם לזוז בתוכו. דעה שלי...

פורסם
  • מחבר

יאלה איזה סרטים עכשיו ... אני קורא את הכתבה שהכוננים החדשים של מקסטור עם ה 16 מגה קאש כבר זמינים לקנייה ! אבל עד שהם יגיעו לארץ :-\

ומצד שני היה לי ניסיון רע עם מקסטור ... הלכו לי כבר הרבה כוננים שלהם ויש לי גם עכשיו אחד שלהם 80 ג'יגה גוסס ומשמיע רעשי חירחור סופיים

בכל אופן אני מתכננן לקנות בעוד שבועיים בערך + - כך שאם יגיע המקסטור עם ה16 מגה אני יהמר עליו כי הוא בטח יביא שיפור דיי משמעותי בביצועים (ואחרי הכל במחשבה שנייה

אני דיי התעללתי בכוננים שלי הנ"ל של מקסטור כי היתי לוקח אותם הרבה פעמים לטייולים לחברים כדי להביא כל מיני שטויות דרך הארד-דיסק...)

ואם לא אז אני יקח את ה WD , מה אתם אומרים הסיכוי שהמקסטור החדשים יגיעו תוך שבועיים ?

נ.ב פעם אחת אחד מהם אפילו נפל לי מהאופניים במהירות של 40 קמ"ש והחליק על הכביש כמה עשרות מטרים...והוא אפילו שרד !   ::) מזל שעטפתי אותו במגבת :xyxthumbs:

פורסם

בתור אחד בעל

2X200 SATA

1X120 SATA

1X80 SATA

1X120 IDE

כולם של מקסטור

בעבר המערכת הפעלה הייתה על הארדיסק של ה80 אבל עשה לי קצת כאב ראש כל פעם לפרמט וצריך דיסקטים בלאגנים גם שמעתי שXP לא כל כך אוהב כונני SATA ככוננים עם המערכת הפעלה... אז קניתי 120 IDE שמשמש כדיסק עם מערכת ההפעלה ובינתיים הכל טוב ויפה  :xyxthumbs:

אני מאוד מרוצה  :jump:

דרך אגב... היה לי פעם קצר שנגרם מרשלנות שלי (אל תשאלו) ושרף לי את כל הארדיסקים... כול ה-5 הלכו אז שלחתי תמחשב לספק שלי... והוא הזמין 5 חדשים... ולא עלה על הבעיה ושרף אותם שוב... והזמין עוד 5 חיחיחי עכשיו הכל טוב ויפה... אחלה שירות  :lol:  :-*

פורסם
  • מחבר

פישששששששש אני רואה שאתה רוצח ארד-דיסקים סידרתי אה ? ;)

ובאמת מה עדיף למערכת ההפעלה SATA או רגיל ?

פורסם

טוב למדתי את הלקח שלי: לא לחבר חוטים של מאווררים לחוטים של פאן באס עם איזולירבנד  :lol:

לדעתי כמו שאמרתי IDE פחות בעיות

XP מערכת שנבנתה לתפקד על IDE אני מאמין

ואתה חייב דיסקט מוכן עם הדרוורים של הארדיסק כשאתה עושה בוט מהדיסק או שווינדוס לא מזהה שיש לך את הארדיסקים בSATA

תעשה חיפוש בגוגל: SATA on XP

תבין יותר טוב

פורסם
  • מחבר

מה אין שום סיכוי שאני לא יצטרך כונן פלופי ?!?!?! איזה סרט רע ... :P אני לא רוצה להכניס כונן פלופי בכלל למחשב

אולי אני יקנה 80 ATA למערכת הפעלה וכאשר יצא המקסטור עם ה 16 מגה קאש אני יקנה אותו , מה אתם אומרים ?

וד"א האם מחיצות משפיעות על המהירות באיזה שהיא צורה ?

פורסם

האמת שכן...

הSEEK TIME יותר קצר כשהקבצים של מערכת ההפעלה באיזור החיצוני של הדיסקית.

לינק עם פירוט על יתרונות של חילוק מחיצות נכון:

http://partition.radified.com

פורסם

בתור אחד בעל

2X200 SATA

1X120 SATA

1X80 SATA

1X120 IDE

כולם של מקסטור

בעבר המערכת הפעלה הייתה על הארדיסק של ה80 אבל עשה לי קצת כאב ראש כל פעם לפרמט וצריך דיסקטים בלאגנים גם שמעתי שXP לא כל כך אוהב כונני SATA ככוננים עם המערכת הפעלה... אז קניתי 120 IDE שמשמש כדיסק עם מערכת ההפעלה ובינתיים הכל טוב ויפה  :xyxthumbs:

אני מאוד מרוצה  :jump:

דרך אגב... היה לי פעם קצר שנגרם מרשלנות שלי (אל תשאלו) ושרף לי את כל הארדיסקים... כול ה-5 הלכו אז שלחתי תמחשב לספק שלי... והוא הזמין 5 חדשים... ולא עלה על הבעיה ושרף אותם שוב... והזמין עוד 5 חיחיחי עכשיו הכל טוב ויפה... אחלה שירות  :lol:  :-*

תגיד אתה מודע לכך שיש לך 720 GB? מה אתה שרת? צומת דרכים של מידע? פאק וכל זה על מחשב אחד...? (איך? הSATA יכול יותר מ4?) הרבה רעש והרבה חום והרבה חשמל גם בטח

תהיה בריא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים