עבור לתוכן

בעיה עם שמות קבצים ארוכים ב Nero

Featured Replies

פורסם

יש דבר כזה מעצבן בצריבות שבטח נתקלתם - שמות קובץ ארוכים.

נרו לא מאפשרת לי לצרוב דיסק עד אשר אני מסדר את כל שמות הקבצים הארוכים ומוחק מהם תווים עד שיהיה בגודל המתאים ורק אז אפשר לצרוב.

נורא חשוב לי ששמות הקבצים ישארו השמות המקוריים כיוון שלרוב אני צורב שירים וחשוב לי שייצרב כל שם הקובץ המלא ולא רק חלק.

האם אפשר איכשהו לאפשר צריבת קבצים ארוכים והאם זה בסדר?

ולמה בכלל אי אפשר לצרוב בדיסקים שמות ארוכים ועל ההארדיסק אפשר שיהיו שמות ארוכים??

פורסם

אני לא מבין בשביל מה לבזבז את הזמן על נרו כשיש תוכנות אחרות שפותרות את הבעיה הזאת בקלות ???

הנה כמה נבחרות:

NTI CD-Maker Professional (ההעדפה שלי)

Click'N Burn, קיימת גם תחת שמות אחרים: Prassi PrimoCD, Sony CD Extreme ועוד...

Padus DiscJuggler

גם תוכנות שעובדות ב-UDF יפתרו לך את הבעיה, אבל אם הנתונים שלך חשובים לך, אני ממליץ להמנע מהן.

Prog.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את NTI CD Maker Pro

אך אני עדיין מעוניין לדעת למה בנרו אי אפשר לצרוב שמות ארוכים וב-NTI CD Maker אפשר...?

פורסם

אני באופן אישי מעדיף את NTI CD-Maker על פני נרו ו-EasyCD Creator.

היא אמינה כמו נרו, נוחה כמו התוכנה של רוקסיו ובנוסף לכך, היא היחידה שמאפשרת צריבה בפורמט רומיאו. פורמט שמהווה את הפתרון הטוב ביותר לבעיות של קבצים עם שמות ארוכים.

שתי התוכנות האחרות עובדות רק עם פורמט ג'ולייט ולכן מוגבלות לקבצים עם שמות של עד 64 תווים, בניגוד לרומיאו של NTI שמאפשר שמות של עד 128 תווים.

עכשיו יותר ברור?

Prog.

פורסם
  • מחבר

אהה רגע, אם אני אצרוב בפורמט רומיאו אז אח"כ אני לא אוכל לנגן את הדיסקים בנגני Mp3 שתומכים רק בג'ולייט. נכון?

כי אם כן, אז כבר עדיף לי לתת מספרים לשירים עם השמות הארוכים ולכתוב על דף את השם המלא של כל אחד מהם ::)

פורסם

אהה רגע, אם אני אצרוב בפורמט ג'ולייט אז אח"כ אני לא אוכל לנגן את הדיסקים בנגני Mp3 שתומכים רק בג'ולייט. נכון?

אני מניח שהתכוונת לרומיאו...

איזה נגן MP3 יש לך? אתה מדבר על תוכנה או על נגון פיזי?

אם מדובר בתוכנה, אז התמיכה ברומיאו או בג'ולייט נמצאת במערכת ההפעלה ולא בנגן.

במקרה של נגן חומרה (למשל דיסקמן), זה תלוי בו (והנתון הזה אמור להופיע בספרון שמגיע איתו).

כדאי לך גם לשקול לעשות את זה בדרך "הנכונה", הווה אומר לא ע"י שמות קבצים ארוכים, אלא בעזרת ID3 Tags (בהנחה שהנגן שלך תומך בהם).

כי אם כן, אז כבר עדיף לי לתת מספרים לשירים עם השמות הארוכים וכתוב על דף את השם המלא של כל אחד מהם ::)

תתייחס לזה כאל מוצא אחרון.

Prog.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לרומיאו, פשוט התבלבלתי... :-X

דיברתי כמובן על נגן פיזי שלא מוזכר שום דבר לגבי רומיאו, אך כתוב שהוא תומך בג'ולייט. אני מניח שהוא לא תומך ברומיאו.

לגבי ID3 Tags, זה לא ממש עוזר לי, כי אם יש לי טראק עם שם ארוך, והורדתי נניח 6-7 רמיקסים שונים שלו, יהיה לי בלאגן בדיסק, הטאגים אולי יהיה מסודרים יפה לפי השמות המקוריים של מי מיקסס וכו', אך מבחינת קבצים יהיה לי בלאגן כי יהיה לי את אותו טראק 7 פעמים וכדי לדעת מי מיקסס אני אצטרך לנגן טראק טראק...

טוב, אז אני מניח שהפתרון היחיד זה להישאר עם ג'ולייט, בנרו ולנסות להסתדר איכשהו... כי לפי מה שאני מבין, אין אפשרות של יותר מ-64 תווים בג'ולייט בשום אופן.

חשבתי שאולי אפשר לשנות איזו הגדרה בתוכנה כדי שיהיה אפשר לצרוב בג'ולייט במעל 64 תווים, אך מסתבר שצריך לשנות את כל פורמט הדיסק...

בכל אופן תודה על התמיכה והעזרה.

פורסם

דיברתי כמובן על נגן פיזי שלא מוזכר שום דבר לגבי רומיאו, אך כתוב שהוא תומך בג'ולייט. אני מניח שהוא לא תומך ברומיאו.

לא יזיק לצרוב איזה CD-RW ולבדוק :smoke:

טוב, אז אני מניח שהפתרון היחיד זה להישאר עם ג'ולייט, בנרו ולנסות להסתדר איכשהו... כי לפי מה שאני מבין, אין אפשרות של יותר מ-64 תווים בג'ולייט בשום אופן.

CDRWIN אמורה לתמוך ב-Joliet עד 110 תווים (לא ברור לי איך... ???). אולי כדאי שתנסה אותה, למרות שאני באופן אישי לא חסיד גדול של התוכנה הזאת.

Prog.

פורסם
  • מחבר

בדקתי כבר, לא קורא :-/

לגבי CDRWIN אני לא סובל את התוכנה הזאת (וגם לא את CloneCD)... עושות לי בעיות.

ואם ג'ויילט אמור להיות עד 64 תווים ואתה אומר שב-CDRWIN אפשר לצרוב בג'ויילט עד 110 תווים ותה עצמך לא יודע איך (וגם אני לא :P ) אז אני מעדיף לא להסתכן (מה גם שאני לא סובל את התוכנה הזאת).

פורסם
  • מחבר

לשמחתי הרבה מסתבר שנגן ה-Mp3 קורא דיסקים בפורמט רומיאו, לא יודע למה הוא לא קרא לי את ה-RW...

שמתי לב שבפורמט רומיאו אפשר גם לכתוב בכותרת הדיסק יותר תווים ממה שאפשר בנרו (ג'ולייט) וזה עוד ייתרון.

סוף סוף הפתרון לבעית שמות קובץ ארוכים :)

רק רציתי לדעת אילו עוד הבדלים יש בין רומיאו לג'ולייט חוץ מאורך התווים שפורמט הדיסק מאפשר.

פורסם

רק רציתי לדעת אילו עוד הבדלים יש בין רומיאו לג'ולייט חוץ מאורך התווים שפורמט הדיסק מאפשר.

ההבדל העיקרי הוא שהפורמט לא נתמך כראוי תחת מערכות הפעלה שונות מחלונות, ושבניגוד לג'ולייט הנפוץ יותר, לא בטוח שמיקרוסופט לא יזנחו אותו בעתיד.

את ה-spec המדוייק שלו לא הצלחתי למצוא, למרות שחיפשתי יותר מפעם אחת, אבל אולי הקטעים הבאים יועילו לך:

Romeo

A file naming option in Easy-CD 95 and Easy-CD Pro 95 (both obsolete and replaced by Easy CD Creator) which allowed you to write files to disc with names up to 128 characters long, including spaces. This was a stopgap solution to the problem that Windows NT 3.5a did not support Joliet. Romeo did not support the Unicode character set nor associated DOS (short) filenames. Romeo filenames can be read on Windows 95 and NT 3.51 systems. Romeo discs can be read on Macintosh systems if the filenames are shorter than 31 characters. For more information.

Roxio Glossary

שים לב לניסוח כמעט זהה מ-NTI, חברה שעדיין מוציאה תוכנה שתומכת ברומיאו:

Romeo

A file naming option in Easy-CD 95 and Easy-CD Pro 95 which allows you to write files to disc with names up to 128 characters long, including spaces. This is not part of the Joliet standard, the Unicode character set is not supported, and there is no provision for associated DOS filenames. Romeo filenames can be read on Windows 95 and NT 3.51 systems. Romeo discs can be read on Macintosh systems if the filenames are shorter than 31 characters. Do not use Romeo if your disc must be read in other conditions.

NewTech Infosystems Tech Terms Glossary

Subject: [3-5-5] Romeo (2001/11/05)

Adaptec's Easy-CD Pro software allowed creation of discs in "Romeo" format. Filenames may be up to 128 characters long, which is very useful for certain types of files. Sadly, this format never really caught on. NTI's CD-Maker software (section (6-1-12)) supports Romeo.

One person reported having trouble reading Romeo-format discs in Win2K, others have had no problems.

Andy McFadden's CD-Recordable FAQ

את ה-spec המלא ל-Joliet אפשר למצוא כאן.

Prog.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אני נשאר עם רומיאו, לא תהיה לי בעיה עם זה לפי מה שקראתי :smoke:

תודה על הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים