עבור לתוכן

sata - שאלה

Featured Replies

פורסם

שמעתי על מקרים שונים של בעיות עם התקן SATA. בעיות שמתעוררות כאשר רוצים לפרמט וכו'. למישהו יש מושג?

פורסם

כשלא יודעים מה עושים אז כן.

רוב בקרי SATA לא נמצאים בצ'יפסט בינתיים אז צריך להשתמש בהם כמו כרטיסי RAID, ז"א שמערכת ההפעלה לא יכולה לגשת אליהם לפני שמתקינים דרייבר.

לעומת בקרים מובנים שנשלטים בביוס ומערכת ההפעלה יכולה לגשת אליהם בכל מצב.

אם התקנת פעם מערכת הפעלה על מערך RAID (וזה לא משנה אם זה היה SCSI או IDE) אז לא תהיה לך בעיה עם SATA.

פורסם
  • מחבר

כשלא יודעים מה עושים אז כן.

רוב בקרי SATA לא נמצאים בצ'יפסט בינתיים אז צריך להשתמש בהם כמו כרטיסי RAID, ז"א שמערכת ההפעלה לא יכולה לגשת אליהם לפני שמתקינים דרייבר.

לעומת בקרים מובנים שנשלטים בביוס ומערכת ההפעלה יכולה לגשת אליהם בכל מצב.

אם התקנת פעם מערכת הפעלה על מערך RAID (וזה לא משנה אם זה היה SCSI או IDE) אז לא תהיה לך בעיה עם SATA.

קודם כל, תודה.

אממ.. אין לי משמ משוג מה זה מערך רייד, אבל ממה שהבנתי המחשב פונה ראשית אל הIDE ומשהוא לא מוצא שם את הכונן, עליי ללחוץ F6 ולהניכס דרייבר לפלופי, ואז הוא יזהה אותו. האם זה כל הענין? האם עלי לחשוש מקניה של חיבור סאטה, והאם המהירות באמת מואצת משמעותית?

תודה רבה רבה רבה. אלו שאלות שאני שואל טרם קניית משחב והן חשובות מאוד.

THX

פורסם

המהירות לא מואצת משמעותית אבל זה טוב מפני שבעתיד זה יהיה החיבור ולא ה IDE וכמובן

זה חוסך מקום במארז ונותן איורור הרבה יותר טוב.

בקשר לשאלה שלך, אממממ אני פעם פירמטתי ולא זכורה לי בעיה כלשהי.

כל מה שעשיתי זה הכנסתי דיסקט איתחול של 98, אמרתי לו לפרמט וזהו...

חוץ מזה לא זכור לי משהו מיוחד.

אבל אני לא בטוח בקשר לשאלה שלך.

פורסם

כן יש שיפור חביב בביצועים... כמה אחוזים בודדים (אני אומר את זה מנסיון כללי בכונן ולא מתוכנות סינטטיות וכו')

נכון, הכבלים קטנים יותר וחוסכים מקום אם כי החיבור עצמו נורא עדין! תזהר לא לשבור אותו..

היתה לי בעיה ב XP SP2 שהוא לא נתן לי להפעיל את המערכת אם הייתי מפצל את הכונן ל 2 חלקים (חלק אחד וענק היה עובד בלי בעיות)

יש לי 2 כוננים אז זה עוד עוזר לי אבל אם זה היה כונן יחיד כנראה שלא הייתי מוותר לו ומנסה לסדר את זה ואלוהים יודע מתי זה היה עובד.

WD עדיפים

SEAGATE נותנים אחריות ל 5 שנים שלא שווה שום דבר...

לא באמת אחריות 5 שנים טהורה כמו 3 של WD

יניב

פורסם

גם אם לא התקנת בעבר מערכי RAID לא תהיה לך בעייה להתקין את הדרייבר של SATA

מעבר לכך תמיד תעדיף SATA עם פני IDE רגיל

יש לי מקסטור 160 שעובד באופן רגיל ביותר.

פורסם

זה עשה לי בעיות... כשניסיתי להתקין windows על מחשב בלי כונן דיסקטים

(משום מה הוינדוס דורש שזה יהיה רק על כונן דיסקטים, אי אפשר להגיד לו לקחת את זה מ-CD או ממקום אחר)

ניסיתי לשלב את הדרייברים של הSATA chip בתוך ההתקנה (יש איזו דרך לעשות את זה, זה לא פשוט), אבל זה לא ממש עבד (הוא זיהה את הדיסק, אבל אחרי העתקת הקבצים ההתקנה זרקה שגיאה ועפה).

בסוף פירקתי כונן דיסקטים ממחשב אחר, חיברתי אותו ככה באוויר, וזה עבד :)

פורסם

כן הקטע עם הF6 והכונן דיסקטין מעצבן (אני גם הייתי צריך לשדוד ממחשב אחר FLOPPY).

בנוסף על זה, מצאתי ספריה בתוך הדיסק של הלוח אם שמכינה IMAGE של הקבצים הדרושים להתקנה על פלופי, שזה בעצם בקר הרייד. מסתר שזאת הדרך היחידה לWIN לזהות את ההארדיסק, בתור חלק ממערך רייד, ולא בתור הארד דיסק בודד. כנראה שזה קשור לצ'יפסט אבל עדיין זה נראה לי מוזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים