עבור לתוכן

האם אפשר להתקין לינוקס במקביל לווינדוס וכיצד?

Featured Replies

פורסם

האם יש אפשרות להתקין לינוקס במקביל לחלונות (כמו האופציה של חלונות לבחור גירסה בתחילת ההפעלה של המחשב)?

אם כן איזה גירסה עדיפה לי אם יש לי AMD 64, שמעתי שיש גירסת לינוקס למעבד זה.? ואיפה אני יכול להוריד אותה.

תודה

פורסם

אכן אפשר להתקין לינוקס ולהריץ במקביל

למערכת וינדוס אחרת (לא באותו זמן,כמובן)

פשוט צריך בזמן ההתקנה של לינוקס להתקין

בוט מנג'ר של לינוקס (LILO או GRUB)

ואז אפשר לבחור האם להעלות וינדוס או לינוקס

בקשר לאיזו גרסא של לינוקס לבחור, זה כבר

מעבר להבנתי (הקטנה במיוחד) בלינוקס

פורסם

אני מבין שאתה מתחיל, אם ככה, נסה את Mandrake יש כבר גרסא 10 אבל יש כאלה שאומרים שהיא לא משהו ומעדיפים את 9.2.

או שאתה יכול לנסות את הFedora Core 2, ההמשך של רד האט, קח בחשבון, שהתגלתה בעייה בגראב (שמותקן בשתי ההפצות אוטומטית) שגורמת לווינדוס לא לעלות, יש כבר פתרון אבל אני לא יודע אם אתה רוצה להסתבך עם זה.

כדאי לך לקרוא את המדריך למתחיל בWhatsup (אני לא אכתוב את כל הכתובת כי אני לא יודע אם מותר אבל תחפש לפי השם הזה) ואתה יכול לשאול שם גם שאלות.

את רב ההפצות ניתן להוריד מlinuxiso

פורסם
  • מחבר

ופשוט מתקינית את הגירסה הזאת כמו שתמתקינים ווינדוס?

אז איזה גירסה מבין אלו אתה ממליץ (רד האט מנדרייק הכל סינית בשבילי)?

האם הלינוקס יתמוך הכל מדרייברים שלי?

תודה

פורסם

מנדרייק 9.2 זאת גירסה טובה, אבל חסרים בה הרבה דרייברים. במנדרייק 10 הוסיפו מלא דרייברים ותמיכה ביותר חומרה, אז אני מציע לך ללכת על MANDRAKE 10 OFFICIAL.

היא קלה לשימוש ומתאימה למתחילים. אני עכשיו עובד איתה, ומבחינת חומרה היא די בסדר, זיהתה לי את כל החומרה, חוץ מהכרטיס מסך שך ATI. אבל אני לא חושב שיש גרסה חינמית של לינוקס שיכולה לזהות כרטיס ATI לבד, אתה צריך לעבור הרבה תסבוכות בדרך על מנת להתקין כרטיס כזה.

ד"א: מבחינת ההתקנה אין לך מה לדאוג, כי ההתקנה של לינוקס (לפחות ההפצה הזאת) היא מאוד מאוד קלה ומהירה. אתה פשוט עושה כמה פעמים NEXT, בוחר איזה חבילות להתקין (מולטימדיה, משרד, רשת וכו').

אחרי ההתקנה אתה מתקין את הינטרנט וזהו.

פורסם

שימו לב שיש לו מעבד 64 ביט, ולכן מומלץ ללכת על גרסת לינוקס המותאמת ל-64 ביט.

יש כבר אחת או שתיים כאלה, לצערי אני לא זוכר את השם המדויק של ההפצה.

בכל אופן נסה להיעזר בפורום www.whatsup.co.il, אני בטוח שתמצא שם את מבוקשך.

פורסם

לגביי ווינדאוס אני יודע שגרסת 64 היא עדיין BETA (אני חושב :-X), זה לא אותו הדבר לגביי לינוקס? מומלץ ללכת על מערכת הפעלה גריסת BETA ???

פורסם

האם יש אפשרות להתקין לינוקס במקביל לחלונות (כמו האופציה של חלונות לבחור גירסה בתחילת ההפעלה של המחשב)?

אם כן איזה גירסה עדיפה לי אם יש לי AMD 64, שמעתי שיש גירסת לינוקס למעבד זה.? ואיפה אני יכול להוריד אותה.

תודה

תקשיבו אני מבין לליבו של הבחור, גם אני מחפש לינוקס 64 (כן, גם לי יש A64 ) עכשיו אני רוצה לעשות נסיון ללינוקס ולא להתחיל להתקין את כול התוכנות שלי מההתחלה! ואם יהיו לי בעיות לא צפויות (כמו למשל עם הכרטיס מסך שהזכירו פה) אז תמיד אוכל למחוק ולחזור לXP בלי בעייה ובלי להתקין את הכול מחדש!

מה שמזכיר לי האים תוכנות שכבר פועלות של הXP, איך הם יפעלו על לינוקס? או שאצתרך להתקין אותם מחדש (לא, אין לי כוח לזה!)

האם אני צריך להקצות מחיצה נפרדת ללינוק? או שהיא תסתדר יופי בזו של ה XP שלי (סתם דוגמא אני משער שהיא לא תסתדר)

אשמח מאוד לקבל את השם של הגירסה של ה64 וגם לינק (כי אני לא מכיר בשיט)

פורסם

אתה יכול להתקין לינוקס וXP על אותו מחשב במקביל

ואם תרצה למחוק אחרי זה את לינוקס זה לא צריך

להיות בעיה לשום דבר על הXP שלך (תוכנות וכו')

אבל כמובן שתוכנות של XP לא יפעלו על לינוקס

(חוץ מאולי מיעוט קטן ביותר) כי זה סוג שונה

לגמרי של מערכת הפעלה,ולכן אי אפשר

ולינוקס חייבת מחיצה משל עצמה, שהרי היא לא

משתמשת באותה מערכת קבצים של לינוקס, ולכן

היא לא יכולה "לחיות" איתה על אותה מחיצה

פורסם

אכן אפשר להתקין לינוקס ולהריץ במקביל

למערכת וינדוס אחרת (לא באותו זמן,כמובן)

פשוט צריך בזמן ההתקנה של לינוקס להתקין

בוט מנג'ר של לינוקס (LILO או GRUB)

ואז אפשר לבחור האם להעלות וינדוס או לינוקס

אפשר באותו זמן ולא חייבים BOOT MANAGER

VMWARE או VIRTUAL PC יכולים לעשות את זה.

פורסם

התוכנות של XP לא יעבדו על לינוקס, אלא אם תשים אמולטור (אל תשאל אותי מאיפה משיגים כי אני לא יודע)  ;D

וכל מערכת הפעלה שאתה מתקין צריכה מחיצה משלה, אפילו אם אתה מתקין פעמיים XP!  8)

פורסם

התוכנות של XP לא יעבדו על לינוקס

נכון אבל לא חסר תוכנות דומות בשביל לינוקס

פורסם

בטח שלא! את כל האופיס לדוגמה אפשר להוריד (לא ווארז, זה אופן אופיס) מפה: www.openoffice.org.il 8)

פורסם

לפני חודשיים - שלושה ראיתי במוסף המחשבים של מעריב כתבה על לינוקס בעברית בגרסת bootable מ- CD והיא איננה מתקינה את עצמה במחשב (אולי למעט ספריית הגדרות חומרה קטנה), כך שכאשר אתה יוצא מהתוכנה ומוציא את הדיסק אז הכל חוזר למצב הקודם (המחשב מפעיל את מערכת ההפעלה הקודמת שלך, ללא זכר ללינוקס).

מישהו מכיר את זה? ואיפה ניתן להשיג את ה- image של זה?

פורסם

יש פה ת'רד על מקומות שאפשר להוריד מהמם לינוקס, חפש שם suse live cd 9.1, ואם זה לא עובד, אתה יכול להוריד דרך האימיול אם תחפש "לינוקס", ואם זה לא עובד תחפש שם live cd

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים