עבור לתוכן

מה זה גדנע שעוים בכיתה יא ? מה עושים שם ? מתי זה יוצא בשנה ?

Featured Replies

פורסם

:-X

שנה הבאה אני עולה ליא ואני ורצה לדעת פרטים..תודה

• תגובות 39
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמו טיול שנתי

פורסם

הביאו לי פעם איזה לינק לקרוא ממש כתבה ארוכה שמסביר לך בידיוק מה יהיה שם, למישהו יש ?

בקצרה 3 חודש אחרי תחילת השנה נראה לי, 5 ימים שתבוא עם תיק גדול וכל השכבה ויש מצב לעוד בת ספר אחרים,

ל"בסיס צבאי" תקבל מדים משומשים אבל מכובסים תלבש אותם תישן באוהל, רצפה יציקת בטון נראה לי מיטות שדה...

תקום כל יום ב 6 שעה של כושר וריצה, נראה לי יש גם ניווטים.

הסבר על  m-16 בורקס ירייה בו מטווח של 25 מטר, ועוד שטויות צבאיות.

כמובן שיש פולללל צחוקים הרי זה עם השכבה... ואם אתה מאלה שבאים ל"טיול" אל תחשוש להביא את ידידתנו הנרגילה

מלא חברים שלי הביאו, 3 נרגילות באוהל אחד אפילו אם לא תרצה גם לא תרוץ בבוקר לפחות לא רציני, ותוכל לעצבן אותם שם מאד בעקרון

לא יעשו לך כלום, אבל אל תשכח שתצטרך להתמודד עם המורות אחר כך.

קיצור תרצה לעשות שכונה יהיה שכונה.

תרצה לשחק בצבא ולהיות חייל טוב תיהיה חייל טוב.

תרצה לשלב ביין השניים תיהיה חייל טוב בשכונה  ;D אל תחשוב שזה כזה רציני...

שכחתי לציין גם אני עולה לי"א והולך לגדנע השנה. 8)

פורסם

השנה הייתי בגדנ"ע והיה ממש ממש שווה!

כל החברים ביחד בחדר, משתכרים, מעשנים נרגילות, כמובן בנות, רק מריצים צחוקים, לא שמים על המדריכות (שאגב היו פצצות), רק עושים מה שבראש שלנו.

לאף אחד לא איכפת שם ממש ואתה יכול לעשות מה שבא לך, למורות לא איכפת וגם לא למדריכות, פשוט אתה "הורס" להן את הקטע.

אני לא אאריך אלא רק אגיד שממש ממש שווה לצאת וזאת חוויה חד פעמית שלא כדאי לפספס (ואולי את אכילת הלוף מאוד כדאי לפספס ;D)

פורסם
  • מחבר

זה 5 ימים 100 אחוז?

פורסם

זה ממש לא ככה

גדנ"ע זה 5 ימים 4 לילות .

אני הייתי בזה השנה וזה היה אדיר .

אנחנו ישנו בקרונים במיטות כפולות . בל יום ב 5 בבוקר הינו קמים למסדר בוקר , אחרי המסדר בוקר אתה הולך לאכול ואחרי זה אלמדים אותך דברים על הצבא , שיעורי מ"ק מורשת קרב , קורסים והסברים על שימוש בנשק M-16 .

המ"קים לא הכי קשוחים אבל גם לא חנונים , אם הם יגידו משהו אתה תעשה את זה .

לא תחרבן במשך כל הזמן שאתה שם .

לעשן אפשר כי אין חוק בצבא נגד עישון אבל לא נרגילות ולא אלכוהול , אצלנו תפסו חברה עם בקבוק והם טסו הביתה.

האוכל סביר ,יש מעדן בכל ארוחה או שוקו כזה , את הלוף אל תאכל בכלל , זה כל כך מגעיל הדבר הזה .

אל תשאיר דברים יקרים בתיק כי זה לא יהיה שם אחרי שתחזור .

יהיו הרבה ריצות וכל מיני כאלה דברים , קפיצות , ריצה עם אלונקה ועוד .

לא יהיו לכם קפיצות באמצע הלילה אז אל תדאג מה שכן אם תיהיו בחדרים אתם יכולים לארגן אילטור ולסגור את הדלת כמו שאנחנו עשינו בעזרת מיטה וחגורה .

קיצר זה אחלה של דבר ואל תחשוב על לא לנסוע , פשוט נהדר , משנה לך את נקודת המבט בקשר לצבא מאד

פורסם

fuck 5 בבוקר? 6 בבוקר? זה חובה? כי אם לא אני לא הולך אני לא קם פשוט בכאלה שעות ועוד בשביל לרוץ שילכו יחפשו.

פורסם

אם אתה לא על הרגליים ב5 בבוקר ישלחו אותך לסמל משמעת והוא לא הבן אדם הכי נחמד , הוא צועק ובלה בלה , ואז רוב הסיכויים שולחים אותך הביתה וחבל .......אתה מפסיד את הכייף של הגדנ"ע , כמובן שתיזהר משטיפת כלים

פורסם

תחשוב על זה כעל קיטנה

אבל עם קצת משמעת

והרבה צחוקים

פורסם

אני עשיתי אבט"ש (אבטחת ישובים) בבסיס של גדנע. בעיקרון אתם תלכו שמה כולה שבוע. אתם תלמדו קצת על נוהלים וסדרים ומשמעת צבאית. מהצד זה דווקא נראה כיף. ואתם תלמדו לירות בנשק.

פורסם

זה מעלה לי זכרונות...

גם אני הייתי שנה שעברה בגדנ"ע... היה אחלה, אבל לא מושלם..

קמים בערך ב 6 או 5:30 תלוי מה סדר היום... בבוקר עושים קצת כושר עם עיניים סגורות ;), אחרי זה עומדים בתור ארוך מאוד לחדר אוכל.... אוכלים ואחרי זה מתחילים את כל הסברים על הצבא שדאות, ודברים כאלה.

המטווח שם זה בערך השיא של הגדנע.

אצלנו הגדנע הייתה באותו הזמן שחיסלו את יאסין, וגם למזלנו הבסיס היה ממש קרוב לגנין, משהו כמו 3 ק"מ משם. אז אחרי שחיסלו אותו הבסיס היה סגור והיה אסור לנו לצאת החוצה להסברים וכאלה, וזה ממש באסה כי משעמם ליהיות תקוע בבסיס כל היום.

ועוד דבר, אחרי הגדנ"ע אתה לומד להעריך את האוכל שיש לך בבית, כי שם האוכל ממש לא טעים, ולפעמים אי אפשר להכניס לפה.

אצלנו גם היה קטע מצחיק שאיזה אחד מהחדר שלי ראה מחלון אנשים מחוץ לבסיס, הוא חשב זה ערבים התחיל לזרוק עליהם אבנים, אחרי זה התברר לו  שזה היה השמירה של הבסיס בגלל המצב, אז הוא קיבל עונש על הבוקר, לרוץ 20 פעמים מסביב לבסיס, אף אחד לא קינא בו כי היה צמוד אליו מפקד על אופניים, וזה היה ב 5:30 בבוקר כולם ישנו בעמידה..

בקיצור הגדנ"ע זה אחלה מקום להכיר קצת את הצבא.

עוד דבר הגדנ"ע גורמת לך להעריך את האוכל שיש לך בבית, כי האוכל שם ממש חרא.

פורסם

הגדנ"א הזאת זה אחד הדברים הכי כפיים שחוויתי בחיים שלי. זה פשוט אתה חי עם החברים הכי טובים שלך במשך כמעט שבוע. כל היום איתם ביחד, יש צחוקים בכמויות שאתה לא חולם, תמיד יש את הטחונים בראש שעושים צרות למדריכות ולמדריכים וכמובן שהם לא באמת יכולים לעשות משהו כדי לעצור את זה אבל הם מנסים וזה מצחיק אחושילינג, כל הלילה צחוקים, כל היום צחוקים, משחקים בנשק. דווקא אצלנו אף אחד לא הביא נרגילה כי המנהל של הבצפר דיי הפחיד אותנו עם זה, אבל זה לא ממש שינה....

בקיצור, אתה צריך לצפות לזה כי אתה רק תהנה שם (וגם תחזור עם איזה 2 קילו פחות לפחות, אם אתה סובל מעודף משקל).

פורסם
  • מחבר

חחח

תודה לכולם קראתי והפנמתי ...אחלה אתם :-*

פורסם

וואי וואי ככול שההודעות מתבספות אני יותר ויותר בטוח שאני לא הילך לזה סבבה יושבים עם חברים שבוע צחוקים בלאגאנים אבל לקום ב5 זה הסיוט שלי ועוד לרוץ זה כמו להרוג אותי פעמיים, בקיצור אני נשאר בבית ואם האוכל שם חרא אז גם אם יתנו לי לישון עוד אני לא הילך.

פורסם

נתנו לך פה את הפתרון איך ללכת...

אתה לא על הרגליים ב5 בבוקר ישלחו אותך לסמל משמעת והוא לא הבן אדם הכי נחמד , הוא צועק ובלה בלה , ואז רוב הסיכויים שולחים אותך הביתה וחבל .......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים