עבור לתוכן

האם המהירות של ה-FSB צריכה להיות תואמת למהירות של הזכרונות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה.

האם המהירות של הFSB צריכה להיות תואמת למהירות של הזכרונות?

פורסם

אני לא בטוח אז אני לא רוצה סתם להגיד.

אבל תערוך את הכותר לכותרת יותר עניינית. :)

פורסם

FSB זאת מהירות הבאס הבסיסית של המחשב.

זכרונות יכולים לפעול באותה מהירות של ה FSB(מקרה ה SDRAM) או במהירות כפולה ממהירות ה FSB(כלומר DDR=Double Data Rate).

ניתן להנמיך את מהירות הזכרונות ע"י שינוי קונפיגיורציה בביוסף שנקראת יחס DRAM:FSB.

כלומר אם יש לך באס 200, וזכרונות DDR שמיועדים לעבוד ב 333MHZ(ואתה לא רוצה לעשות להם OC) אתה יכול לשים את יחס הזכרונות:FSB על 6:5 כלומר הזכרונות יעבדו ב 5 חלקי 6 כפול באס 200 כלומר 166מה"ז ובגלל אפקט ה DDR יעבדו ב 333מה"ז אפקטיבית.

עוד שאלה?

פורסם
  • מחבר

כן.

איך זה שיש לי לוח שתומך בדי די אר 266 וFSB 266 אם המהירות של הדי די אר אמורה להיות כפולה מהFSB בלוחות של די די אר?

פורסם

הציעו לך לשנות את הכותרת למשהו עניינית יותר, אני אחזור על ההמלתה הזו כי בפשטות זו דרישה של חוקי הפורום.

לנושא:

דבר ראשון אין שום חוק שמחייב את הבאס של המעבד והזיכרון להיות ותאמים, כל אחד מהם יכול להיות משהו אחר בהתאם ליכולות של הלוח.

דבר שני, גם הבאס של מעבדי AMD וגם DDR מבצעים שתי פעולות למחזור שעון. גם הזיכרון שלך וגם המעבד שלך פועלים ב 133 מה"ז ומבצעים 266 מיליון פעולות לשניה (266MHZ אפקטיביים).

פורסם

כן.

איך זה שיש לי לוח שתומך בדי די אר 266 וFSB 266 אם המהירות של הדי די אר אמורה להיות כפולה מהFSB בלוחות של די די אר?

אין לך 266FSB.

יש לך זכרונות שפועלים אפקטיבית ב 266MHZ, מעבד שפועל אפקטיבית ב 266MHZ, ו 133FSB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים