עבור לתוכן

בעיה בהקמת רשת עם מודם LAN

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להקים רשת של 2 מחשבים עם מודם LAN עכשיו אני עושה אתזה דרך האשף של אקס פי. יש קטע שהוא שואל אותי אם אני המחשב הראשי אז סימנתי כן. אחר כך הוא מבקש שאני אסמן את החיבור לאינטרנט שלי ואני לא יודע מה לסמן את הכרטיס רשת או את החיגן ?

ואז יש קטע שהוא מזהה שיש לי 2 כרטיסי רשת אז הוא שואל אותי אם לעשות "גשר" ביניהם מה לעשות?

פורסם

כשהוא שואל על החיבור, סמן לו את החייגן.

לגבי השאלה השנייה, אני לא יודע אבל אתה יכול פשוט לנסות, הגדרות אפשר אחר כך לשנות בכל מקרה.

פורסם

אני מנסה להקים רשת של 2 מחשבים עם מודם LAN עכשיו אני עושה אתזה דרך האשף של אקס פי. יש קטע שהוא שואל אותי אם אני המחשב הראשי אז סימנתי כן. אחר כך הוא מבקש שאני אסמן את החיבור לאינטרנט שלי ואני לא יודע מה לסמן את הכרטיס רשת או את החיגן ?

ואז יש קטע שהוא מזהה שיש לי 2 כרטיסי רשת אז הוא שואל אותי אם לעשות "גשר" ביניהם מה לעשות?

גשר הוא חיבור ברמה 2. זה אומר שכל חבילת מידע שתגיע מכרטיס רשת אחד תשלח דרך הכרטיס השני. זה כאילו switch בתוכנה. מבחינת הרשת אתה תראה את שני המחשבים באותו net (למשל 192.168.1.1 ו- 192.168.1.2) ז"א שאם תריץ פקודת tracert לא תראה ברשימת המחשבים את המעבר דרך הגשר, כי IP זה רמה 3. מבחינת TCP/IP זה כאילו יש לך switch.

בגישור משתמשים בשאתה רוצה לקשר מחשבים בפרוטוקול שאין לך עבורו ראוטר (IPX של נובל למשל) או פרוטוקול שלא ניתן לניתוב (כמו NETBeui שזה הפרוטוקול הישן של Windows).

תכלס אני לא זוכר את האופציות של XP אבל באופן כללי (בלי קשר לאשף) צריכה להיות לך אופציה לגישור או ניתוב. לדעתי במקרה שלך (2 מחשבים בלי SWITCH) גישור יותר פשוט מניתוב.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי הכל סימנתי תחיגן ואז עשיתי גשר בין 2 הכרטיסי רשת לא עזר. סימנתי את החיגן בלי גשר לא עזר. סימנתי הכל אני לא מצליח :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים