עבור לתוכן

כונן SATA לא עושה BOOT!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה! (במיוחד בעלי כונני SATA)

חיברתי את הכונן הקשיח שלי 160GB WD SATA והוא לא עושה לי BOOT

כלומר:

ה BOOT הראשון הוא כמובן מה CDROM (אני מדבר על ההתקנה של WINDOWS XP SP2)

אחרי RESET הראשון של ההתקנה של WINDOWS הוא לא ממשיך את ההתקנה מהכונן הקשיח כמו שצריך

פשוט אין לי BOOT!!!

הגדרתי ב BIOS את הבקר של SILICON IMAGE

הגדרתי עם הכפתור F6 בתחילת ההתקנה של WINDOWS ובחרתי את הבקר הנכון

ניתקתי למקרה והבעיה היא בכונן הקשיח הישן שלי 80GB WD... ניתקתי אותו למקרה והוא דופק משהו

מממ... יש לי בלי קשר את ה BIOS הכי חדש.

בחרתי ב BIOS שקודם יעשה BOOT מ SATA... ובכלל ניסיתי את רוב הצירופים, כלום לא עובד

קיצור אני רוצה שה SATA יהיה הראשי... ומן הסתם מגיע לי את זה... אני לא בטוח ישאיר את ה 80GB הישנים שלי במחשב הראשי! (כרגע אני כותב ממחשב משני)

חברה בבקשה תעזרו לי!!!

אגב, פיצלתי את הכונן ל 50GB והשני 102GB ופירמטתי את ה 52 על NTFS

ה 102 נשאר בלי פרמוט... כי הוא המשיך את ההתקנה אחרי הפרמוט המלא שעשיתי ל 50GB!

יניב

עריכה ___________________________

יואו איזה מוזר אני לא מאמין!!! ניתקתי כל דבר שקשור ב SATA!!! כל הכבלים כל ההגדרות ב BIOS

שמתי חזרה את ה IDE ה 80GB הישן והמגניב שלי וזה מראה את אותה בעיה... אני בשוק!!!

Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem.

could not read from the selected boot disk. check boot path and disk hardware.

please check the windows documantion about hardware disk configuration and your hardware reference manuals for additional information

זה מה שהוא אומר לי!!!

הקטע המצחיק שה WINDOWS עבד פעם אחת... בפעם הראשונה שהרצתי חזרה מה 80GB

עשיתי RESET ושוב לא עובד!

למה עשיתי RESET? כי היה משהו מאוד מוזר!!!

פתאום הייתה לי בחירה בין WINDOWS XP ל WINDOWS XP כאילו עשיתי התקנה של עוד מערכת הפעלה

במקרה שלי כאילו יש לי פעמיים WINDOWS XP

אבל איך ה 80GB יודע את כל זה אם התקנתי על ה 160GB ואמרתי לו בפירוש FRESH INSTALL!!! למרות שה 80GB היה מחובר וזה נרשם בהערת אגב גם ב80GB!

טוב אני אלך להתחיל הכל מההתחלה בלי ה 80GB ורק עם ה160GB מההתחלה

חברה אם יש לכם פתרון אני אודה לכם מאוד!

עריכה 2 :(

ron26 שלח לינק מהאתר של מיקרוסופט לבעיה

http://support.microsoft.com/?kbid=314477

אפשר להגיד שזה לא פתר לי אותה... ניסיתי 2 פתרונות משם.. חלקם גם אינם ברי ביצוע כי אין לי WINDOWS... אני עוד בהתקנה. אני ימשיך לנסות עוד דברים בכל מקרה

אם לא משהו יש רעיון אז בכיף

עריכה 3 :D:(

טוב ניסיתי לעשות כונן אחד של 160GB. בלי פיצול.

עובד!!!

אבל עדיין הם חרות מנייאקים כי אני לא רוצה כונן של 160GB!!!

זה עוד יהיה סביר אם אני יצליח להפעיל את ה 80GB שלי... תכלס לא אמורה להיות בעייה. עם המזל שלי אני כבר רואה סרטים שחורים על ה 80 הזה... נקווה לטוב!

יאלה אני ממשיך בהתקנה המ@#$% הזאת... לילה טוב ותודה לכולם (לכל אלו שיושנים\מבלים... העיקר לא עושים מה שאני עושה)

יניב

עריכת המודר: לא יענו לא יותר מהר כי רשמת שזה דחוף והוספת עשרה סימני קריאה. הכותרת נערכה למען האסטתיות של הפורום.

פורסם

WOW אני רואה שהיה לך פה דיון עם עצמך... אתה לא צריך אותנו אז אה ? ::)

סתם ;D

אז רציתי להבין משהו קטן היות ואני קונה עוד מעט WD SATA 200G , אמורה להיות לי את אותה הבעיה ? מישהו הצליח לעשות מחיצות ואז בוט ?

ד"א איזה לוח אם יש לך?

פורסם
  • מחבר

שמע אחי זה היה סיוט... יואו אתה לא יודע כמה פעמים עשיתי את החלק הראשון של ההתקנה של XP חחח...

שמע מזל שהיה מהיר בטירוף!!! הרבה יותר מה 80GB הישן. ולא, זה לא סתם הרגשה באמת יש שיפור נראה לעיין.

ממ.. יש לי לוח אם ABIT NF7 SL... ההוא עם ה SATA והיציאה אופטית ו SOUND STORM.

שמע, אני לא בטוח שהלוח אם אשם... נראה לי יותר כמו BUG רציני של מיקרוסופט.

מה שאני עדיין לא מבין למה הפתרון שלהם לא עזר לי כשהיו לי 2 מחיצות!

אני בטוח שזה יכל לעבוד אם הייתי ממשיך לנסות עם הפיצול ולא מאחד חזרה את הכונן ל 160GB שלמים.

(שמעבמחיר של 200GB לא עדיף לך 120X2 ?)

יניב

פורסם

לא אמרת לנו איזה לוח אם יש לך.

ודבר כזה קורה לפעמים שהפרטישן שלך הוא לא אקטיב ( ב Fdisk מופיע A ליד הפרטישן ).

אבל Windows XP אמור לעלות גם בלי זה.

שווה לבדוק.

פורסם

אם... בקשר ל 2 של 120 אני יבדוק את המחירים , ועוד שאלה קטנה עם מה הכי מומלץ לפצל מחיצות ?

פורסם

אני לא יודע איך זה בלוחות אם החדשים שיש היום אבל לי יש לוח אם יחסית די ישן GigaByte 8PE667 Ultra 2 שבא עם בקר Serial ATA של Silicon Image בכל אופן אני לא יכול לחבר  גם דיסק קשיח SATA וגם דיסק קשיח ATA זה פשוט לא עובד.

לגבי התקנת ה WINDOWS XP על דיסק SATA לא היו לי שום בעיות פשוט הכנסתי את הדיסקט עם הדריברים הנכונים בתחילת ההתקנה שצריך ללחוץ F6 כמובן ש ב BIOS קבעתי כי הבקר  SATA יתפקד כ BASE ולא כ RAID, והכל עבד חלק בלי שום בעיות.

לגבי חלוקה למחיצות אפשר לחלק דרך ההתקנה של ה XP אם אינני טועה למרות שאני אישית לא חילקתי אלא פשוט לקחתי את כל ה 120 ג'יגה שלי כמחיצה אחת לי זה יותר נח.

פורסם
  • מחבר

רשמתי איזה לוח אם יש לי

ABIT NF7 SL!

בקשרל ACTIVE אני מכיר את זה... מה FDISK

SATA לא ממש עובד עם FDISK ובדוס...

בכל מקרה ההתקנה של WINDOWS עושה את זה אוטומטית

לי היו בעיות כמו שהבנתם רק שרציתי לפצל את ה 160GB ל 2 חלקים של 80GB

ממש לא נוח לי עם 160 האלה בגוש אחד

טוב נסתדר כבר..

יניב

פורסם

כן אני מעדיף שני כוננים אחד למערכת ההפעלה ושני לכל החרא ... ועוד ארד-דיסק אחר לגיבויים

ככה אם רוצים לרעננן את הווינדוס מפרמטים את המחיצה של המערכת הפעלה ומתקינים שוב בלי בעיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים