עבור לתוכן

שאלה חשובה מאוד!!!!

Featured Replies

פורסם

ככה, יש לי במחשב הארדיסק כונן קומבו של ריקו שהוא גם CD רגיל גם DVD וגם צורב, וכונן CD של LG.

עכשיו השאלה היא, איך הכי כדאי לחבר אותם ללוח האם, כלומר מי צריך להיות מחובר לאיזה IDE, מאסטר או סלייב?

אני מאוד אשמח להסבר מפורט, כדי שאני לא רק אדע מה לחבר לאיפה אלא גם למה.

תודה רבה לכל העונים, ושוב, אני מבקש רק מי שבאמת מבין, אני לא רוצה לעשות טעיות שיגרמו לי "נזקים". :hi:

פורסם

אני הייתי ממליץ לך להגדיר את ההרד דיסק כמובן כ-Primery Master ואת ה-cd על slave, ואת הקומבו על ה-Secondery slave.

אני לא ממליץ להתקין את הצורב וה-CD על אותו ערוץ מכיוון שזה יגרום לתקלות בתוכנות מסויימות כאשר תנסה לשכפל דיסק או להעתיק ממנו קבצים...

פורסם
  • מחבר

תודה לך :), יש עוד תגובות חברה? cwm29.gif

פורסם

CD ROM או צורב במקביל לדיסק הקשיח זה רק במקרה ששניהם באותה מהירות ממשק, למשל ATA/66 או ATA/100

אם זה לא כך אז עדיף להשאיר את הדיסק הקשיח לבד על ה- primary master.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך להגדיר את ההרד דיסק כמובן כ-Primery Master  ואת ה-cd על slave, ואת הקומבו על ה-Secondery slave.

אני לא ממליץ להתקין את הצורב וה-CD על אותו ערוץ מכיוון שזה יגרום לתקלות בתוכנות מסויימות כאשר תנסה לשכפל דיסק או להעתיק ממנו קבצים...

Primary

Secondary

פורסם
  • מחבר

אבל אתה מסכים אם מה שהוא אמר, חוץ משגיאות הכתיב?

פורסם

אין לי משהו אישי נגד אף אחד

אבל אני לא הייתי סומך על מישהו עם שגיאות כתיב.

;)

פורסם

אוי באמת חבר'ה...בדיוק קמתי משינה קצרה כך שהייתי קצת מנומנם, אבל מישהו יכול להסביר לי מה לא נכון במה שכתבתי?

פורסם

לא מקובל לחבר התקן עם ממשק איטי כמו צורב או סידי רום במקביל לדיסק קשיח מהיר אלא אם כולם תומכים באותו תקן IDE למשל ATA/33 ATA/66 ATA/100 וכו'.

אם זה נורא קריטי תמיד אפשר להוסיף עוד כרטיס בקר IDE.

פורסם

אם זה נורא קריטי תמיד אפשר להוסיף עוד כרטיס בקר IDE.

יחסית יקר וסתם תופס חריץ PCI...(בקיצור,לא שווה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים