עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית - שאלות רקע

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, בניתי מספר רשתות ביתיות אבל מעולם לא נגעתי בתחום האלחוט.

השאלות שלי הן כאלו:

א. האם ניתן להקים רשת שלא כמו ברשת חוטית פשוט יהיו לי 2 מחשבים שמחוברים לנתב בצורה אלחוטית?

ב. אם התשובה היא כן כיצד הדבר יהיה בנוי?

ג. אני יודע שקיים דבר שנקרא WIRELESS ACCESS POINT האם בעזרתו ניתן לחבר 2 מחשבים לרשת האלחוטית ללא שאחד מהשניים יהיה מחובר מראש ובצורה חוטית לנתב?

תודה.

פורסם

1+2 - כרטיס רשת אלחוטי על כל מחשב + נתב. לא חייבים לחבר מחשב בצורה קווית לנתב

AP זה פשוט מכשיר שמגשר בין הקליינטים האלחוטיים לרשת קווית, זה כמו סוויץ' אלחוטי, שמתפקד גם כמו סוויץ' בין הקליינטים הקוויים לאלחוטיים

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

אז למעשה אני צריך מודם חיצוני שמתחבר לנתב האלחוטי? ואז אמור לקנפג את 2 המחשבים לתדרים או משהו כזה? (מעניינת אותי התצור השל החיבור, את עניין הקינפוג אני אלמד כשיגיע הזמן)

פורסם

מודם חיצוני אתה חייב כדי לחבר את הרשת לאינטרנט, כמו עם רשת קווית - נתב אלחוטי זה סה"כ נתב עם אנטנה

ויש ערוצים קבועים לדברים האלה, אתה פשוט בוחר אחד מהם וכל הרשת עובדת באותו התדר.

פורסם

1+2 - כרטיס רשת אלחוטי על כל מחשב + נתב. לא חייבים לחבר מחשב בצורה קווית לנתב

AP זה פשוט מכשיר שמגשר בין הקליינטים האלחוטיים לרשת קווית, זה כמו סוויץ' אלחוטי, שמתפקד גם כמו סוויץ' בין הקליינטים הקוויים לאלחוטיים

אם רוצים לדייק, רשת אלחוטית היא כמו האב ולא סוויצ'.

ב- HUB, רק מחשב אחד יכול לשדר בו זמנית.

עם switch יכול מחשב א' לדבר עם מחשב ב' בזמן שמחשב ג' מדבר עם מחשב ד'.

פורסם
  • מחבר

אבל האם התצורה של הרשת הזו היא מה שצריך:

מודם חיצוני מחובר מצד אחד לטלפוניה ומצד שני ל HUB האלחוטי.

2 כרטיסי רשת אלחוטיים ב 2 המחשבים קולטים את השידור?

האם ניתן לחבר מחשב אחד בצורה חוטית ל HUB האלחוטי ושהשני יהיה מחובר בצורה אלחוטית?

מה ההגבלות בתוך ממ"ד? אני מבין ככל הנראה שיש בעיות שידור וקליטה איך פותרים בעיות כאלו?

פורסם

ל-AP בד"כ יש יציאת רשת אחת בלבד. אז בשביל לחבר קליינטים קוויים תצטרך גם סוויץ'\האב. אין בו גם נתב, אז בכל מקרה צריך איזשהו נתב בינו ובין המודם. בנתב אלחוטי משולב כמעט תמיד גם סוויץ'\האב קווי ולכן הוא הפתרון האידיאלי לחיבור של רשת חוטית+אלחוטית+אינטרנט

פורסם
  • מחבר

מה בנוגע לשידור וקליטה מתוך ממ"ד - מישהו יכול להסביר לי אם קיימות בדר"כ בעיות ומה מאפיין אותן? מרחק שידור? איכות שידור?

האם הדבר ניתן לפתרון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים