עבור לתוכן

כונן קשיח חדש - כיצד להתקין ולחלק למחיצות?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, הזמנתי לאחרונה כונן קשיח חדש:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_78&products_id=5036

טרם קיבלתי אותו אבל עלו במוחי כמה שאלות חשובות (לטעמי לפחות). אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי...

1) מבחינת התקנה, אני פשוט מוציא ישן ומכניס חדש?

2) איך אני מפצל את הכונן לכמה חלקים כך שבמערכת ההפעלה יהיו לי כמה כוננים (C, D, E וכאלה)?

3) יש מצב שאולי עדיף בכלל לא לפצל ולהישאר עם כונן אחד?

4) צאו מנקודת הנחה שמעולם לא התעסקתי בחומרה, איזה עוד דברים קריטיים אני צריך לדעת לפני החלפת הכוננים?

המון תודה מראש, אורי טרטאקובסקי, ערוץ ניקולודיאון (ערוץ 47, רק ב YES).

פורסם

בחירה טובה

א. כן ולפי דעתי אם ההארד הקודם לא הרוס ועדיין אפשר להשתמש בו אז תחבר את ההארד שקנית בנוסף שיהיה SECONDERY

ב. לפי דעתי יש תוכנה עם ממשק מאוד חברותי בשם PARTITION MAGIC 8

ג. לפי הצרכים שלך

ד. גלום חוץ מזה שתקרא את ההוראות אם יש לך עוד הארד אז איך להפוך אותו לPRIMARY או SECONDERY

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון כך שתכיל את תמצית השאלה, משהו כמו "כונן קשיח חדש - כיצד להתקין ולחלק למחיצות?". תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה על היחס...

האם פיצול הכונן מיעל את הגישה של המחשב לקבצים? אם אני אתקין משחקים בכונן מסויים אז הם יעלו טוב יותר מאשר מקרה שבו אני משתמש בכונן אחד ענק?

פורסם

פיצול הכונן לוגית לא משפר ביצועים...

הוא בא לעשות דבר אחד, במידה ואתה רוצה להתקין מחדש את המערכת הפעלה אז אתה לא צריך לעשות גיבויים ואתה פשוט מפרמט את המחיצה של המערכת הפעלה וזהו אתה ישר מתקין מחדש בלי בעיות.

כמו כן מה שכן ישפר לך את הביצועים זה לשים עוד כונן פיזי ולעבוד עם שניהם במקביל...

רצוי לשים על אחד את הזיכרון הווירטואלי ואז זה נותן דחיפה צינית לביצועים במיוחד אם אין לך הרבה RAM.

לגבי מחיצות וכאלה אם עוד אין לך ווינדוס אז אני ממליץ לעשות את זה דווקא דרך Fdisk...

אבל אם אתה לא יודע לעבוד איתה אז תתקין את הווינדוס ותשתמש ב PM 8 שהיא יותר קלה אבל זה יקח קצת יותר זמן לעשות את התהליך עצמו.

יום טוב ובהצלחה... 8)

פורסם
  • מחבר

כמו כן מה שכן ישפר לך את הביצועים זה לשים עוד כונן פיזי ולעבוד עם שניהם במקביל...

רצוי לשים על אחד את הזיכרון הווירטואלי ואז זה נותן דחיפה צינית לביצועים במיוחד אם אין לך הרבה RAM.

באמת שאני לר רוצה להיות נודניק חסר הבנה, אבל איך עושים את זה? איך גורמים ל 2 כוננים פיזיים לעבוד במקביל?

דבר אלי כמו אל מפגר, יש מצב שזה יעזור... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים