עבור לתוכן

רפורמות בבתי הספר

Featured Replies

פורסם

שמעתי על זה וחשבתי סתם בדיחה, כל אידיוט גומר תיכון, אני לא הייתי באה כמעט לשיעורים או סתם לא עושה כלום כשהייתי באה ועשיתי בגרות מלאה ו-י"ג ועם ציונים טובים והסתומה הזאת נשרה ועוד היא שרת חינוך?? זה אבסורד לגמרי. לדעתי, צרייך לחוקק חוק בו נאמר שאדם שאינו מגיע לרמת איי קיו מסויימת אינו יכול להיות ח"כ. איך דוגמא מובהקת של בורות יכולה לשמש כשרת חינוך?!

• תגובות 108
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש לי שאלה בקשר לבתי הספר האקסטרניים

אתם אומרים שאין שם ערסים וכולם משקיעים

לי זה מוזר כי פה בחיפה באקסטרנים זה הכי הרבה ערסים

כי העיפו אותם מהרגילים

ובאקסטרי מקבלים כל אחד (שיש לו כסף כמובן)

אז שמישהו יסביר לי בבקשה מה הולך שם

פורסם
  • מחבר

LOL

אני בקושי משלם כל שנה תשלומי בית ספר ::) ::)

פורסם

יש גם אקסטרנים כמעט בחינם לכאלה שנושרים... אני לא מדבר על בתי הספר האלה ולא בגלל שהם זולים אלא בגלל שהם ממש לא ברמה וגם מי שלומד שם לא ברמה, רוב האנשים שם הם ערסים שבאמת כמו שאמרת עפו מהבית ספר וההורים שלהם בטח תקעו אותם איפשהו במקום שיקבלו אותם ויהיה זול.

פורסם

אז מישהו יכול לספר לי על ביצפר כזה בחיפה

שאין ערסים

ולומדים בצורה מאוד רצינית?

כי נמאס לי מהביצפר המגעיל שלי

מורה למחשבים שלא יודעת מהחיים שלה... אה וגם בקושי יודעת עברית

ומורה לפיזיקה נאצית מגעילה

ושאר המורים שלא מבינים מהחיים שלהם

פורסם

חפש בלוח של Y-net או וואלה תחת "לימודים" ויש שם הרבה מכללות, אוניברסיטאות (קח מכינה מקסימום, גם מועיל ולא חובה בגרות בשביל זה בחלק מהמקומות) וגם בתי ספר אקסטרניים. מה שכן, בבתי ספר אקסטרניים עם רמה, אין הרבה שמתפרעים, רק בזולים שלשם שולחים את הערסים.

יש גם בתי ספר פרטיים מהדור הישן אם כי אני לא מכירה הרבה כאלו. למדתי ביסודי מהדור הישן יחסית בכיתות ב' עד ד' וחשבתי שהרמה שם נמוכה לי קצת (לפחות במטמתיקה) אבל כשעברתי לבי"ס רגיל עם כל הרפורמות הדפוקות שהיו אז בחינוך (ומיום ליום זה רק הפך גרוע יותר) הבנתי שעדיף בי"ס מיושן. מה כן, בבי"ס ה-2 היתה מעבדה ישנה ומורה בן קרוב ל-70 שהחליט שמדעים מלמדים כמו תמיד והוא שם קצוץ על מה שרי החינוך אומרים. המעבדה היתה עשירה בציוד, אפילו גולגלות ושלדים של חיות, מיקרוסקופים ושאר דברים שהייתם מוצאים אולי רק בבי"ס עם מגמת ביו-כימיה והמורה היה מדגים כל מיני ניסויים שלא עשו באף בי"ס, לא שינה כלום בתוכנית הלימודים כבר למעלה מ-30 שנה שהוא לימד שם (או יותר) ולמרות שהוא היה סבא, הוא היה אחלה וידע לדבר עם התלמידים, גם הערסים הקטנים היו מכבדים אותו ואם לא היו מקשיבים אז לפחות לא הפריעו.

חבל שמורים כאלו הולכים ונעלמים. אם לא מהגיל אז מפטרים אותם בגלל המדיניות ה"חסכונית" של האוצר ומשרד החינוך שמתרצים את זה שצרייך לתת הזדמנות למורים הצעירים. המורים הצעירים במערכת החינוך הם דיי דפוקים ברובם, חוץ מאלו אולי שבאו עם חזון לחנך וללמד ולתת ערכים לנוער אבל אין הרבה כאלו. הרוב אלו סתם מכשפות ממורמרות עם משכורת דפוקה (הן חושבות שזאת דפוקה, שיסתכלו על זאת של אמא שלי!) שכל שנה מחליטות להאריך את החופשה שלהן ומחליטות לשבות כאילו זה עוזר במשהו. הן לא תמיד בקיאות בחומר ולרוב הן רצות איתו מבלי לעצור להסביר ולהעמיק, סתם, מחריכות לשנן כמו תוכים. זה כל כך דפוק שזה הורג אותי... מזל שכבר סיימתי.

פורסם

אפרופו ביצפר - זה מתחיל ב1 בספט' או שתהיה שביתה? :D

פורסם

תגידו, מישהו פה יכול להסביר לי איך כל העיניין של בית הספר האקסטרני עובד?

כאילו אני לומד(במהירות שלי, בלי להיתקע שנים עם כולם) ואז כשאני מוכן, אני פשוט עושה בגרות? ???

פורסם

יש לזה מועדים כמו לפנימיים

רק שאין לך מגנים וציוני מגן מה שאתה מוציא בבגרות זה הציון הסופי

פורסם

זה טוב בעיקר לילדים יהירים או מוכים

כי היהירים תמיד מקבלים מגן 70 כי הם חושבים שהן יותר טובים מככל העולם יחד והמורה שונא אותו

מוכים כי הם מוכים בבית צפר רגיל

פורסם

ולמי אתה משתייך? :)

פורסם

ממש אין קשר :)

יש אקסטרני לילדים שבאמת באים אליהם ערסים ודופקים להם מכות 24\7 והם חוזרים הבייתה וקובעים חופשי חודשי לפסיכולוג הקרוב, ובלי קשר ליהירות אני פשוט לא רוצה לבזבז זמן בבית ספר במסגרת של כלא עם כל מיני חוקים מפגרים כשאני בא ולומד כמו באוניברסיטה עם יחס מתאים, מורים פי 10 יותר טובים, אין מגן... אפשר לעשות עוד בגרות או קורס חינם אם לא הצלחת ולא הברזת מהשיעורים, אפשר לעשות פסיכומטרי חינם + קורס... מה רע ?

לומדים בערב, יום שלישי ורביעי אני בכלל לא בבית ספר !

תחשבו, לקום בבוקר... ללכת לבריכה, ללכת לעשות ספורט, סתם להסתלבט בבית... ללכת לעבוד...

ללמוד בפחות זמן, לגמור עם ציונים גבוהים יותר, להיות פחות זמן בבית ספר ולא לקום בבוקר עצבניים כשאתם מתארגנים בלחץ ורצים לאוטובוס, ברגל או טסים באופניים/אופנוע, זה לא אדיאלי ?

פורסם

אבא של חבר שלי למד עם לימור לבנת בשכבה, היא נשרה בכיתה י' זאת אמת... תמיד ידעתי שאסור לתת לה להיות שרת החינוך

פורסם

ממש אין קשר :)

יש אקסטרני לילדים שבאמת באים אליהם ערסים ודופקים להם מכות 24\7 והם חוזרים הבייתה וקובעים חופשי חודשי לפסיכולוג הקרוב, ובלי קשר ליהירות אני פשוט לא רוצה לבזבז זמן בבית ספר במסגרת של כלא עם כל מיני חוקים מפגרים כשאני בא ולומד כמו באוניברסיטה עם יחס מתאים, מורים פי 10 יותר טובים, אין מגן... אפשר לעשות עוד בגרות או קורס חינם אם לא הצלחת ולא הברזת מהשיעורים, אפשר לעשות פסיכומטרי חינם + קורס... מה רע ?

לומדים בערב, יום שלישי ורביעי אני בכלל לא בבית ספר !

תחשבו, לקום בבוקר... ללכת לבריכה, ללכת לעשות ספורט, סתם להסתלבט בבית... ללכת לעבוד...

ללמוד בפחות זמן, לגמור עם ציונים גבוהים יותר, להיות פחות זמן בבית ספר ולא לקום בבוקר עצבניים כשאתם מתארגנים בלחץ ורצים לאוטובוס, ברגל או טסים באופניים/אופנוע,  זה לא אדיאלי ?

נשמע מאוד מפתע...

אתה יכול לפרט קצת?

-איפה יש בתי ספר כאלה(שמות)?

-מאיזה כיתה אפשר "לפרוש"\לעבור מבית ספר רגיל לכזה בית ספר?

-יש איזה "שנות לימוד"\תוכניות לימוד? או שאני לומד בקצב שלי ואז לא משנה באיזה גיל אני, אני יכול לעשות בגרות אחרי שאני סיימתי לילמוד את החומר לבגרות?

-בסביבות כמה זה עולה(בבית ספר טוב)?

פורסם

ולמי אתה משתייך? :)

אני משתייך לקבוצה שלומדים בבית צפר רגלים מתרחקים מערסים ומנסים להיות פסדר עם המורה

אם הוא ידפוק אותך תדפוק אותו בחזרה.... אבל עד גבול מסוים כי יש לו סמכות יותר גבוה....

ואוף אני שונא ילדים שחושבים שהם מבינים יותר מכולם וכל המורים שלהם חראות כי לא כולם הביאו להם מגן 100

אני קיבלתי מגן 95 במדעי המחשב אחרי שקבילתי 100 במתכונת (או 93 לא זוכר) ו100 ברבעון ד' ולא התלוננתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים