עבור לתוכן

רפורמות בבתי הספר

Featured Replies

פורסם

נראה שזה תלוי בבי"ס, בתיכונים זה הופך מקובל אבל חטיבות ביניים ויסודי עדיין לא וטוב שכך.

• תגובות 108
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אני עולה לי"א וכבר יש לי עבודה שאני יכול לעבוד בה בימי שישי. רק שאני לא יודע אם יהיו לימודים בשישי או לא... אולי כדאי לי לשלוח אי-מייל למשרד החינוך ?

פורסם

אני לא יכול לראות את עצמי מסתדר בתיכון עם כל כמות המקצועות שאני לומד בלי יום חופש (יום שישי).

זה אחלה בשביל תלמידי תיכון להשלים חומר שהפסידו בזמן שישנו באיזשהו שיעור :P

פורסם

אצלנו בתיכון יש גם תלבושת אחידה(Billabong) ;D

פורסם

אצלנו ניסו להכניס את התלבושת האחידה השנה, וזה לא כ"כ הלך להם כי אף אחד לא שם על זה וגם למורים בעצמם נמאס להקפיד על זה, אז גם הם לא שמו על זה.

הם אומרים שהשנה יקפידו על זה יותר, אני בספק. only time can tell.

בכל מקרה, גם כן "תלבושת אחידה בשביל שלא יבואו לבי"ס עם מותגים"... התלבושת האחידה בבי"ס שלנו מיוצרת ע"י H&O, אנחנו קונים אותה בחנות H&O, מן הסתם יש עליה תווית H&O ביחד עם הסמל בי"ס, והכי חשוב: היא עולה בהתאם ל-H&O. ואם כל זה לא מספיק, זאת תלבושת זבל. אני לא ראיתי ילד אחד בבי"ס שהגזרות האלה התאימו לו. צמודות וארוכות (ואני מתכוון שאם רוצים חולצה שלא תהייה צמודה, היא יכולה להגיע עד הברכיים), פשוט זוועה.

בקיצור, "זה רק נראה זול".

פורסם

H&O הם רמאים וחראות והבגדים שלהם הם זוועה. הכי טוב וזול ללכת לאלנבי, קינג ג'ורג' או ת"מ בת"א ויש שם בגדים גם זולים, גם יפים וגם מתאימים לכל אחד והעדפה שלו. ובאמת, הם רק נראים יקרים בעוד שב-H&O גרביי ספורט מסכנות עולות 10 שקל כשאני קונה 4 כאלו במחיר הזה בכל חנות אחרת. שלא לדבר על הגזרות העקומות והאיכות - יורד הצבע אחרי 2 כביסות ויוצאים חוטים.

פורסם

בוא אני אתן לכם את התיאור של הבית ספר שלי

לומדים 5 ימים בשבוע בסבבה (מ 0730 עד 1345)

המורים לא מורים (חוץ מאחוז קטן של מורים נורמליים , האחרים לא יודעים ללמד או פשוט לא מצליחים ללמד)

אין תלבושת אחידה (ניסו - לא הסכמנו)

אין מזוזות (בית ספר קיבוצי - ניסו לשים , לא יצא)

הכל בסבבה

פורסם

לערסים יש תלבושת אחידה ממזמן....

KENVELO

פורסם

זה כול כך נכון שזה כבר עצוב.

פורסם

אל תשכחו FOX...

אני לובשת מה ששום ערס פה ואף אחד בכלל לא ילבש. אני לא חולת מותגים אבל יש אחד שאני מכבדת - Fred Perry

פורסם

Golf ownz ya`l ;D

סתם, סתם...

בכל מקרה, אני כעיקרון חושב שתלבושת אחידה יכול להיות נחמד, אבל חולצה T\ ארוכה עם סמל של בית הספר זה ממש לא לעיניין.

חוץ מזה, תמיד יש מקום לאיזה ג'ינס של דיזל ב800 שקל(made in italy כמובן), חגורה תואמת ב300 שקל, ולאיזה new balance ב550 שקל(ה"classic" שלהם שמיוצרים באנגליה)\ Timberland ב800 שקל\ whatever ואולי עוד איזה משקפי(שמש) ray-ban ב600 שקל לסיום ; כמובן שהחולצה תהרוס את כל המראה הכללי, אבל אם אתה רוצה להראות שיש לך כסף, תוכל לעשות את זה גם עם חולצה של תילבושת אחידה.

רק כדאי שיהיה מובן, אני לא איזה "רן מילשטיין" ( ;D ) או משהו, אני מתלבש(בעיקר) בgolf שיש שם דברים באיכות טובה במחירים סבירים בהחלט...

דרך אגב, הבית ספר שלי הוא דיי יקר- בערך 4700 שקל לשנה(כולל הכל. גם ספרי לימוד). זאת הסיבה העיקרית שאני נגד תלבושת אחידה(לפחות לא תלבושת עלובה כזאת כמו שיצא לי לראות עד עכשיו בבתי ספר שונים)- לפחות בבית ספר כמו שלי.

בקשר לשאר, אני לא ממש יודע... אולי אם כבר מתעקשים, אז אולי לעשות תלבושת אחידה יפה אבל לא יקרה מדי (חוץ מזה, כשאין גיוון, אפשר לקנות פחות)...

פורסם

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

טוב, פרד פרי ממוצעת, חולצת פולו ספורטיבית/מודרן אות'נטיק עולה בסביבות ה-50 יורו או יותר, תלוי איפה. אבל שווה.

פורסם

אין מזוזות (בית ספר קיבוצי - ניסו לשים , לא יצא)

כאילו שאיזה ג'וק על הדלת משנה משהו, מי רואה את זה בכלל ?

לא שאכפת לי אם יהיה או לא יהיה אבל זה גם לא מפריע.

בטח לא כל אחד הבין, אז אני אסביר. התכוונת שהם מעדיפים ללכת בתלבושת אחידה ולו רק שחברים שלהם לא יראו שהם לא לובשים "קרוקר".

בקשר לתלבושת האחידה, מצד אחד, למה לא? שיהיה מותר חולצות בצבעים משוגעים אבל אותה חולצת T עם סמל בי"ס. זה הוגן לכולם ואף אחד לא יוציא עיניים ואף אחד גם לא יצחק על אף אחד - מה לעשות שהנוער שלנו שטחי ומחפש סיבה לצחוק על אחרים? מה שכן, כשאני עליתי לארץ למדתי בבי"ס יסודי מהדור הישן שבו היתה תלבושת אחידה: חולצה צהובה ליום ספורט וכחולה ליום רגיל. לא היה לי כסף אפילו לחולצות האלו באותם ימים, שלא לדבר על מכונת כביסה ומייבש בחורף אז הרבה פעמים הייתי מגיעה בלי והייתי חוטפת על הראש. אבל בסופו של דבר, תלבושת אחידה היא לא הפתרון האולטימטיבי כי זה לא מטפל בשורש הבעיה - השטחיות של בני הנוער והסגידה למותגים. זה כמו שיהיה לך חלילה סרטן במוח, יכאב לך הראש ואתה תיקח דקסמול ותגיד לעצמך שזה פותר אותך מהבעיה. צרייך לחנך ילדים שמותגים זה לא יוצר לא אישיות ולא תדמית. שרק בשביל התווית המחורבנת הזאת הם משלמים עוד 200-400 שקל וזה גם לא תמיד אומר איכות כי הרבה פעמים השעון הפלסטיק היפה הזה של נייק, המנגנון שלו עולה גג 5 שקל בחנות "עשה זאת בעצמך", יציקת הפלסטיק שלו והרצוע - גג עוד 2 שקל, העלות הכללית החומרית היא לערך 2$, מייצרים אותם ילדים קוריאניים בני 8 בבית חרושת באסיה ומקבלים על זה 2$ לשנה. צרייך לחנך אותם שיש דברים יותר חשובים בחיים.

אכן כן :'(

פורסם

רפורמה? LOL. שרת ה"חינוך" בסך הכל מנסה לכבות שרפה אחרי שהמחקר הבינלאומי דירג אותנו אחרי אירן.

הבעיה האמיתית במערכת החינוך היא המחויבות הכל-כך מזויפת שלה "לא להשאיר אף אחד מאחור". הרפורמה הזו קבעה פעם נוספת שלא מעיפים ילדים מבית ספר, לא משנה עד כמה הציונים שלהם מזופתים, ועד כמה ההתנהגות שלהם מחורבנת. במקום להתעסק בשטויות כמו עיצוב מחדש של תעודת הבגרות, או מעבר 5 ימי לימוד, מערכת החינוך צריכה לפנות לערסים ולפרחות ולהגיד: "או שתתחילו ללמוד, או שתלכו לעבוד בשוק ביחד עם אבא שלכם". במילים אחרות מערכת החינוך צריכה להתחיל להעיף תלמידים עוד בכיתה ז'. לא לומדים? מפריעים? להתראות.

תנו למורים ולמנהלים סמכויות אמיתיות, ותראו איך המצב במערכת משתפר משנה לשנה.

אה, כן, והשם מערכת "חינוך" מפריע לי, כי חינוך בבתי ספר אין. צריך לשנות את השם למערכת לימוד, למרות שגם את זה לא עושים.

פורסם

למורים ולמנהלים?הצקחתה אותי,מורים יעיפו חצי מהכיתה בגלל שאין להם כוח ללמד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים