עבור לתוכן

האם יש אפשרות בadsl שהוא יהיה תמיד מחובר?

Featured Replies

פורסם

הכוונה שאיך שאני מדליק תמשחב כמו בכבלים זה כבר מחובר..

ואין צורך לעשות התקשרות כל פעם שאני נכנס לווינדוס...

פורסם

אתה בעצם הופך את המודם לעבוד בצורת נתב ע"י התקנת firmware חדש או (כמו באלקטל החדש גירסה 4.2.3) מעדכן את קובץ ההגדרות של המודם והמודם הופך להיות נתב.

בכל מקרה,אחרי העידכון המודם/נתב מחייג לספק שלך בעצמו ללא צורך בחיוג ידני שלך ע"י חייגן וככה אתה מחובר תמידית.

פורסם

עם זאת, כמה שזה ישמע קטנוני, זה לא יהיה כמו בכבלים. עדיין, יש חיוג - אמנם זה לא המחשב שלך שמחייג, אלא הנתב אליו אתה מחובר, אבל יש חיוג. רק טכנולוגית הכבלים מאפשרת הקצאת כתובת IP באופן אוטומטי כאשר המודם דלוק.

פורסם

ובכל זאת, זה לא תמיד פיתרון.

קודם כל, השאלה היא אם בכלל יש לו מודם שמתחבר לכרטיס רשת שאפשר לשדרג לנתב, או שיש לו מודם USB, שאיתו אי אפשר לעשות שום דבר כזה.

דבר שני, יש להדגיש שלעשות פעולה כזאת על מודם בהשאלה שהוא רכוש בזק זה לא חוקי. ופעולה כזאת על מודם קנוי שהוא רכושך מבטלת אחריות.

דבר שלישי, יש לומר שאף על פי שאלו הן לא פעולות מסובכות מידי, הן כוללות, כאמור, שדרוג גרסת Firmware על המודם ותמיד יש אחוז כלשהו של סיכון בהריסת המודם.

דבר רביעי, אני לא חושב שבשביל דבר כ"כ פעוט כמו הרצון להיפטר מחייגן על המחשב, צריך לשדרג את המודם לנתב. כי נתב זה לא רק מכשיר שמחייג לאינטרנט במקומך. נתב זה גם NAT, זה רק IP פנימי על המחשב ולא חיצוני, זה להתחיל להתעסק עם פתיחת פורטים בשביל לעבוד נורמלי באינטרנט, זה הרבה יישומי רשת שצריך ידע ומאמץ בשביל שיעבדו, אם בכלל... אי אפשר להתעלם מכל זה.

לדעתי, זה ממש לא שווה לשדרג את המודם לנתב רק בשביל להיפטר מחייגן. להזכירכם, נתב זה מכשיר שנועד בשביל לחבר מספר מחשבים לאינטרנט על חיבור אחד לספקית. אם יש מספר מחשבים, היתרון העצום באפשרות לחבר את כולם לאינטרנט בו זמנית מתעלה לדעתי על החסרונות שהזכרתי מקודם. אבל אם יש רק מחשב אחד, נתב ממש ממש לא נחוץ.

אני לא ממש מבין למה חייגן כ"כ מפריע. מגדירים אותו שיחייג אוטומטית כשהווינדוס עולה ושוכחים שהוא קיים.

בכל מקרה, אם זה ממש ממש ממש ממש ממש מפריע ואי אפשר בשום פנים ואופן להסתדר עם החייגן הזה, ואם יש לך את המודם Alcatel הישן (זה עם ה-5 נורות, Alcatel SpeedTouch Home), יש דרך לשנות את הגדרות המודם ולהעביר את החייגן אל המודם מבלי להפוך אותו לנתב. לדעתי זה הפיתרון הכי טוב בשביל אנשים עם מחשב אחד שאין להם צורך בנתב. זה יכול לחסוך את החסרונות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אמממ..

המודם שלי ..פרטי ..

של חברת בזק..

והוא מחובר בusb אז לא הבנתי ..

יש אפשרות כזאת או לא ?

אם כן שמישהו יםרט לי איך לעשות את זה..

פורסם

עם מודם USB הדבר אינו אפשרי.

פורסם

או שיש לו מודם USB, שאיתו אי אפשר לעשות שום דבר כזה.

פורסם

האלקטל 510 בא בדרך כלל (2/3 מודמים שעבדתי עליהם) עם גרסה 4.2.3 ככה שלא צריך לשדרג כלום

רק להכנס לממשק וואב שלו ולעשות Easy Setup לסמן בVPI/VCI 8.48 לשים את היוזר והסיסמה ווואלה! יש חיבור always-on

עריכה:

ובכל זאת, זה לא תמיד פיתרון.

קודם כל, השאלה היא אם בכלל יש לו מודם שמתחבר לכרטיס רשת שאפשר לשדרג לנתב, או שיש לו מודם USB, שאיתו אי אפשר לעשות שום דבר כזה.

דבר שני, יש להדגיש שלעשות פעולה כזאת על מודם בהשאלה שהוא רכוש בזק זה לא חוקי. ופעולה כזאת על מודם קנוי שהוא רכושך מבטלת אחריות.

דבר שלישי, יש לומר שאף על פי שאלו הן לא פעולות מסובכות מידי, הן כוללות, כאמור, שדרוג גרסת Firmware על המודם ותמיד יש אחוז כלשהו של סיכון בהריסת המודם.

דבר רביעי, אני לא חושב שבשביל דבר כ"כ פעוט כמו הרצון להיפטר מחייגן על המחשב, צריך לשדרג את המודם לנתב. כי נתב זה לא רק מכשיר שמחייג לאינטרנט במקומך. נתב זה גם NAT, זה רק IP פנימי על המחשב ולא חיצוני, זה להתחיל להתעסק עם פתיחת פורטים בשביל לעבוד נורמלי באינטרנט, זה הרבה יישומי רשת שצריך ידע ומאמץ בשביל שיעבדו, אם בכלל... אי אפשר להתעלם מכל זה.

לדעתי, זה ממש לא שווה לשדרג את המודם לנתב רק בשביל להיפטר מחייגן. להזכירכם, נתב זה מכשיר שנועד בשביל לחבר מספר מחשבים לאינטרנט על חיבור אחד לספקית. אם יש מספר מחשבים, היתרון העצום באפשרות לחבר את כולם לאינטרנט בו זמנית מתעלה לדעתי על החסרונות שהזכרתי מקודם. אבל אם יש רק מחשב אחד, נתב ממש ממש לא נחוץ.

אני לא ממש מבין למה חייגן כ"כ מפריע. מגדירים אותו שיחייג אוטומטית כשהווינדוס עולה ושוכחים שהוא קיים.

בכל מקרה, אם זה ממש ממש ממש ממש ממש מפריע ואי אפשר בשום פנים ואופן להסתדר עם החייגן הזה, ואם יש לך את המודם Alcatel הישן (זה עם ה-5 נורות, Alcatel SpeedTouch Home), יש דרך לשנות את הגדרות המודם ולהעביר את החייגן אל המודם מבלי להפוך אותו לנתב. לדעתי זה הפיתרון הכי טוב בשביל אנשים עם מחשב אחד שאין להם צורך בנתב. זה יכול לחסוך את החסרונות הנ"ל.

גם באלקטל 510 אם הוא מחובר ישירות למחשב התהליך שתיארתי למעלה לא הופך אותו לנתב. המחשב ימשיך לקבל IP חיצוני וכל הפורטים יהיו פתוחים

אם אתה מחבר אותו לרשת הוא מייד הופך לנתב. פשוט וקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים