עבור לתוכן

מתכנן לשפר את הקירור במארז

Featured Replies

פורסם

יום טוב אנשים, כבר איזה כמה זמן שאני חושב על לשפר את הקירור במארז היפיוף שלי ה ALien A-top....

למי שמכיר את המארז יודע שיש מאורר 120 מאחורה שמוציא ו 2 של 80 מקדימה למטה מול המגירה של ה HDD שאחד מכניס ואחד מוציא..

עכשיו מה שקורה בפועל זה שכמעט ואין אוויר שנכנס למארז או אוויר שעובר על המעבד, הזיכורונת והכרטיס מסך, וכל העסק שם די חם...

חשבתי על שלים עוד מאורר 120 בגג שמכניס אוויר (בדקתי ויש מקום), ועוד מאורר 120/92 מ"מ בדלת שגם יכניס אוויר.

עכשיו בדלת אני לא סגור אם יש מקום כל כך וזה גבולי, ועוד דבר זה שבדלת צריך לקדוח בחלון.

עכשיו מה שחשוב זה כמה דברים: א. שיכניסו כמה שיותר אוויר במינימום רעש

ב. שיהיהו זוהרים (רצוי בצבע כחול כי ככה גם שאר המואררים)

ג. שיעלו כמה שפחות

זה הכל חברים, נא להגיב, תודה :-)

פורסם

דבר ראשון תוריד את הגרילים המובנים במארז

דבר שני, אם אתה עושה 2 מאוררים נוספים צריך לאזן את כמות האוויר הנכנסת והיוצאת לא כדאי ששניהם יכניסו

בדלת מכניס, בגג מוציא - היגיון פשוט כי אוויר חם עולה למעלה ואנחנו רוצים להוציא את האוויר החם

מאוררי לדים בגדלים 80 90 ו-120 בצבע כחול - כמובן הסמארט פאן שמגיע עם ריאובאס לשינוי מהירות (רעש\דחיפת אוויר)

פורסם
  • מחבר

דבר אשון איזה גרילים מובנים ? אין דבר כזה...

דבר יש כבר מאורר אחד מאחורה שמוציא אוויר אז לשים 2 שמוציאים ואחד שמכניס זה עוד יותר גרוע, אם כבר מה שהצאתי בהתחלה ששתים מכניסים ואחד שמוציא.

איפה ניתן למצוא ד"א את חבילת הסמארט פאן הזאת ?

פורסם

הגרילים המובנים הכוונה לחלק מהשילדה, החורים הקטנים שאמורים לחסום כניסה של אבק...

הם לא נותנים למאורר לנצל את כל היכולות שלו..

דבר שני, אתה אמרת:

"חשבתי על שלים עוד מאורר 120 בגג שמכניס אוויר (בדקתי ויש מקום), ועוד מאורר 120/92 מ"מ בדלת שגם יכניס אוויר"

מה שאומר שיהיה 2 מכניסים (בדלת ובגג) וגם מקדימה (3) מול מוציא אוויר אחד (מאחורה...)

מבין ?

וזה לא חבילת סמארטים, זה כל מאורר נמכר בנפרד...

אתה יכול למצוא אותם ב

WWW.PANDAS.CO.IL

WWW.NOACOMP.CO.IL

WWW.ZIGZAG2000.CO.IL

פורסם
  • מחבר

לגבי הגרילים אתה כנראה לא מכיר את המארז הזה אבל במאורר 120 מ"מ שיש מאחורה אין גריל מובנה, יש גריל רגיל...

ולגבי המאוררי 80 יש אחד למטה מול הפאנל שזה לא משנה ממש אם אני יחתוך את הגריל המובנה ולגבי המאורר השני שמוציא אוויר יש לו מאין גריל כזה בדלת של המארז.

אם אתה לא מכיר את המארז לפרטיו תגיד אני ישים תמונות והכל יהיה יותר ברור...

עכשיו בכללי למאורר 80 מ"מ שמכניס אוויר אין השפעה כמעט ואפילו בכלל לא על הקירור של אזור המעבד/ זיכרונות /כרטיס מסך אז ככה שזה מאשיר אותנו עם 2 מאוררים שמכניסים אוויר ואחד שמוציא, זה לא כזה מסובך, מה שכן אפשר לעשות זה המאורר שכבר נמצא מאחורה אז להפוך אותו שיכניס ועוד זה שבדלת ואת המאורר שבגג שיוציא, איך ?

פורסם

באמת עוד לא יצא לי להפגש עם המארז הזה פנים מול פנים (אני קצת פוחד מחייזרים :-[) אבל בתמונות:

http://www.a-top.com/zalien/zalien.html

רואים שבמארז הספציפי שצולם, יש גריל מובנה-שילדה מאחורה, שחוסם הרבה אוויר

מקדימה יותר חשוב להוריד את הגרילים כי המאוררים נאבקים לא רק בגריל, אלה גם בפאנל הקדמי שחוסם קצת כניסה של אוויר... אני מאמין שיש לך שם מאוררים רגילים פלוס מינוס שלא אמורים להתמודד עם מכשולים כאלה, וזה גורם להם להכניס כמות דיי קטנה של אוויר..

בכל מקרה אם במארז שקנית הגרילים פתוחים יותר אז אין בעיה

ולא כל כך כדאי שאחד המאוררים מקדימה יכניס ואחד יוציא, זאת סירקולציה קצת חוסמת האוויר לא יזרום בצורה נורמלית שתוכל לקרר את המארז

עדיף לדבוק ב"קדימה מכניס, מאחורה מוציא, דלת מכניס, גג מוציא"

מקסימום אחרי שתעשה חורים ותסדר הכל תוכל לשחק קצת עם סידור המאוררים לראות אולי תמצא קומבינה מוצלחת יותר

פורסם
  • מחבר

אזיה חברה מוזרה בתמונה דבר אחד במציאות דבר אחד :-)

בכל מקרה במאורר האחורי יש גריל רגיל ולא מובנה כמו שרואים בתמונה, חחחח...

לגבי הדלת יש שם דבר כזה: 1015.jpg

נראה לי חבל לתחוך את זה לא כזה נורא...

לגבי המאורר שמול הפאנל אולי באמת אפשר יהיה לתוך אותו למרות שזה נראה לי מסובך, וד"א אתה ממליץ אז ששתי המאוררים מקדימה יכניסו ?

אז עד כה אפשר לתכנן כזה דבר :

שתיים של 80 מקדימה שמכניסים, מאורר 120 מאחורה שמכניס ועוד אחד בדלת שמכניס ואחד בגג שמוציא ?

פורסם

"שתיים של 80 מקדימה שמכניסים, מאורר 120 מאחורה שמכניס ועוד אחד בדלת שמכניס ואחד בגג שמוציא ?"

איך אתה מצפה שמאורר אחד, יוציא כמות אוויר ש 4.5 מאוררים מכניסים ? זה נשמע לך הגיוני ?

אני יסביר לך דבר אחד חשוב, מאורר מאחורה הכי קרוב למעבד

הוא חייב להיות הכי חזק שמוציא אוויר במהירות

כמו שאמרתי מוציא אוויר! בשביל להעיף את האוויר החם שהסינק של המעבד צובר...

אם הסביבה של הסינק תשאר חמימה הסינק לא ינצל את היכולות שלו

מאורר בגג מוציא את האוויר החם שעולה למעלה, זה לא מספיק בשביל לסמוך עליו שיוציא את כל האוויר

2 מאוררים מקדימה מכניסים, אחד בדלת מכניס

120ממ מאחורה מוציא, ובגג מוציא!

פורסם
  • מחבר

סבבה, צודק מאה אחוז, הגענו לעמק השווה... :-)

כמו כן לגבי מאוררים יש הבדל בביצועים בין מאוררי לד למאוררים רגילים ?

כי אם כן אני חושב שאני יתפשר על מואררים רגילים...

פורסם

תלוי, יש כל מיני חברות שמייצרות מאוררי לדים, וגם ג'נריים זה רק פלוס מינוס לא פרטים טכניים מדוייקים

פה מדובר על 80ממ:

הקולרמאסטר לדים נותן 32CFM (זריקת אוויר) ב 25dba (עוצמת קול)

בזמן שהמאוררים הג'נריים נותנים בערך 25-35CFM תלוי במאורר, ב 25-30dba שוב.. תלוי במאורר

אז המפרט בערך אותו דבר (:

מבחינת סמארט פאן רגיל ולדים גם פה המפרט זהה (מאוררים קצת יקרים עם שליטה על המהירות, במקסימום רועש מאוד אבל נותן ביצועי קירור מדהימים)

פורסם
  • מחבר

חשבתי שדיברנו על מאוררי 120...

פורסם

המאורר לדים 120ממ (כחולים) יחידי שיש זה הסמארט פאן (עולה בסביבות ה110 שקל מגיע עם פאנל אחורי לשליטה)

הוא פשוט אדיר כמו שאמרתי במינימום הוא שקט מאוד, במקסימום הוא מקרר מדהים!

מאוררי 120ממ אדום וירוק יש גם מצויינים שקטים בטירוףףףף וזורקים מספיק אוויר לקרר מארז לא משהו חייתי אבל בהחלט מספיק! (עולים בסביבות ה65 שקל וגם הם של חברת טרמלטק)

פורסם
  • מחבר

ד"א לפי מה שראיתי ה SM לא משהו בכלל מבחינת ביצועים הוא עושה פווול רעש !

יש את ה ThunderBLade שהוא די אחלה נותן 78 CFM ב 21 DB שזה בערך חצי מהרעש שהה SM עושה.

כמו ראיתי מאורר של אנרמקס אומנם בלי לד אבל הוא נותן 93 CFM ב ב 30 DB...אני מדבר על המאורר הזה

VATOS תגיד מה אתה חושב ?

ד"א שמת לב שאת ה ThunderBlade לא מוכרים בפנדה בצבע כחול ? ::)

פורסם

לא תמצא את הTB בצבע כחול, כולם מוכרים אותו באדום וירוק

מה זה לאזעזל SM? אולי התכוונת ל SF ? בכל מקרה זה אחלה מאורר, שים אותו על אמצע המהירות הוא יהיה דיי שקט (לא שקט לגמרי) ויזרוק מספיק אוויר.. כל הקטע שיש לך משחק בזה..

האנרמקס גם מאורר נחמד מאוד אבל לא מתלהב ממנו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים