עבור לתוכן

למה חברות החומרה לא עושות את ה - OC בעצמן?

Featured Replies

פורסם

שאלת תם

למה חברות החומרה לא עושות את ה - OC בעצמן? אין ספק שהם יעשו את זה יותר טוב ממני!

למה להם לספק רכיב במהירות X כשמראש ניתן להפעילו במהירות X*1.5? (סתם כתבתי 1.5)

פורסם

זה די ככה , נגיד אתה קונה 6800GT ב2500 שקל אז יש את הגרסה ה"מואצת" (6800ULTRA) שלו אבל היא יותר יקרה, ככה הם עושים יותר כסף, ונותנים לאנשים לקחת את הסיכון של שריפת הכרטיס ואיבוד האחריות.

פורסם
  • מחבר

אבל אם הם מצליחים (מן הסתם) בעזרת אותו הרכיב לקבל ביצועים למה שכל אחד לא יעשה את זה גם בהצלחה?

למה כש"סתם" אדם עושה את זה אז יש סיכונים?

פורסם

זה שאתה מצליח להגיע למהירות +X על מה שהם הגיעו, לא אומר שאפשר לעשות זאת עם כל השבבים שיוצאים מהמפעל או אפילו באץ' ספציפי... יש הרבה גורמים במשוואה הזו והחברות מחפשות את המכנה המשותף הנמוך ביותר כדי שהכל יפעל כשורה וכמובן עוקבות אחר הוראות יצרן השבב (ה-Reference).

פורסם

תראה, אני לא יודע איך זה הולך עכשיו (כי כבר המון זמן לא התעניינתי) אבל בתקופתו כשחקרתי קצת זה היה ככה:

(רק בנוגע למעבדים)

מי שמייצר את השבבים זה מכונות. למעשה כל המעבדים מאותה סידרה נראים אותו דבר.

אותה כמות קאש, אותה ליבה וכו

המכונה מייצרת את השבבים ואז מתחילים לבדוק אותם. בגלל מגבלות יצור כל מעבד יוצא קצת אחרת ויכול להגיע לתדר עבודה טיפה אחר.

ניקח לדוגמא מעבדי P4C. יש מספר רב של דגמים, 2.4, 2.6, 2.8, 3.0, 3.2 וכו

מעבד א יכול לעבוד בדרישות היצרן (המתח שהיצרן מגדיר כמתח עבודה והטמפ שהיצרן מגדיר כנכונה) במהירות 2750 מגה הרץ

ומעבד ב יכול לעבוד באותם תנאים ב3467 מהצ

אז על הנייר אינטל יכתבו על הראשון 2.6C ועל השני 3.2C או 3.4C

עכשיו נכנסים לאספקט נוסף.... כסף.

נגיד בסידרה מסויימת יצאו שכל המעבדים יכולים לעמוד במהירות של 3.2 גיגה. זה לא כלכלי. אם ככה יסמנו אותם זה יציף את השוק במעבדים יקרים (מה שיוזיל אותם) ויגרום למחסור במעבדים זולים (מה ששוב יוזיל את היקרים כדי שיהיה אפשר למכור אותם ל"עניים") מה שאינטל יעשו זה לסמן כ2.6 ו-2.8 חלק מהמעבדים שיכולים למוד גם ב3.0 ו3.2.... עכשיו נכנס הOC. המשתמשים היותר מתוחכמים יודים איזה מעבדים "טובים" לOC קונים אותם ומפעילים אותם בתדר המקסימאלי של המעבד ולא בתדר שאינטל או AMD קבעו להם......

כמובן שהמשתמש יכול לשנות גם את התנאים של המעבד.... הוא יכול לתת יותר מתח למעבד מה שיתן לו יותר "מיץ" והוא יכול להחליט לשים עליו גוף קירור יותר חזק מה שיוריד את המפ ויאפשר הגעה למהירות יותר גבוהה בטמפ הרגילה.

כשאינטל שמו לב שיש אנשים שמשחקים עם OC (ולמעשה פוגעים לה ברווחים - כי הם קונים ממנה בזול ומפעילים מעבד יקר - כאילו תקנה מזדה3 ולמעשה תיסע במזדה6...) הם החליטו לנסות ל"הילחם" בתופעה. הודיעו שאין אחריות על מעבדים שעברו OC וגם נעלו את המכפלה מה שהגביל את מבצעי הOC. גם AMD החלו בשנה האחרונה לנעול את המכפלה....

מקווה שהחכמת

פורסם

זה שהצלחת לעשות אוברקלוק לא מבטיח אפילו שאותו רכיב עצמו במחשב אחר יעמוד באותו אוברקלות (יש השפעה של הטמפ', ספק הכח ומיליון דברים אחרים). שלא לדבר על רכיבים שונים אפילו מאותה סידרה.

החברות מנסות קודם כל להבטיח פעולה חלקה ואמינה של הציוד. גם אם נראה לך שהמעבד או הכרטיס שעשית להם אוברקלוק יציבים אתה לא יודע אם הם לא ימותו בעוד חצי שנה מהאוברקלוק וזה לא מתקבל על הדעת בשבילם למכור משהו כזה.

יש בכל זאת מספר מאוד מצומצם של רכיבים שמגיעים באוברקלוק, כמו כרטיסי מסך (גאיינווארד למשל) אבל המחיר שמשלמים על התענוג גבוה מאוד כי ההשקעה שהן צריכות להשקיע בהבטחת היציבות ואמינות של הדברים האלו גבוהה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים