עבור לתוכן

האם על כל חיבלה שנשלחת צריך לשלוח אחת שתאשר את הקבלה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

לאחרונה נזכרתי בדבריו של ליאו מטק טי וי:

לנו למשל (טק טי וי) יש T1 על משהו כמו 1500 מחשבים,ואנחנו גולשים ממש מהר.

זה בגלל שרוחב הפס הוא גדול מאוד.

הבעיה היחידה היא מהירות השליחה.

על כל חבילה שהמחשב מקבל המחשב צריך לשלוח עוד חבילה שתאשר שהוא קיבל אותה.

אז אני שואל:

א.האם מה שזכור לי מדבריו הוא הסבר מדויק למצב.

ב.מהו T1

ג.אז בשביל מה אני צריך מהירות קבלה גבוהה אם מהירות שליחה היא הכרחית?

תודה

פורסם

א. כן על כל מידע שהמחשב מקבל המחשב שולח מידע כדי לאשר שהמידע אכן הגיע אליו

ב. טי 1 הוא חיבור מהיר ביותר זהו חיבור ישיר לבזק או לכבלים של המחשב/שרת

ג. מהירות השליה לא מקבילה את ההורדה אחד לאחד שכן נגיד על כל מגה ביית שהמחשב מקבל הוא שולח ביית כדי לאשר שזה הגיע

פורסם

וכדי להוסיף על מה שאמרו לפני- אתה לא צריך מהירות קבלה גבוהה כי בתור משתמש אישי אתה עוסק בעיקר בהורדות וקבלת נתונים.

אבל לשרתי הורדות או שרתים שמחזיקים אתרים וכו' מהירות השליחה חשובה יותר מהקבלה.

בכל מקרה האישור שליחה/קבלה על כל פאקט הוא לא מה שיגרום לך לגלישה איטית יותר או משהו בסגנון, זה מגיע לרמת בעיה רק כאשר מדובר במספר מחשבים גדול מאוד שנמצאים על אותה רשת או מדברים עם אותו שרת.

בתור משתמש רגיל אני לא חושב שבגלישה רגילה,הורדה או משחק ברשת אתה תגיע קרוב למהירות השליחה המקסימלית שלך. מהירות שליחה תגביל אותך רק כשאתה מנסה להעלות משהו לשרת (ובכל מקרה השרתים עצמם מגבילים את מהירות התקשורת איתך ברוב החבילות הרשמה בחינם או במחירים נמוכים) או כשאתה מנסה לשלוח קובץ למישהו.

וכמו שאמרתי- מתוך תקשורת הנתונים בשליחה ההודעות אישור האלה תופסות נתח קטן ביותר.

פורסם

א. כן על כל מידע שהמחשב מקבל המחשב שולח מידע כדי לאשר שהמידע אכן הגיע אלי

זו תשובה מעט לא מדוייקת.

פרוטוקול IP לא משתמש באישור קבלה בכלל.

כאשר משתמשים בפרוטוקול TCP מעל IP (מרבית אפליקציות הרשת אך לא כולם), צריך לשלוח אישור קבלה אחד על כל מסר ברמת ה-TCP.

דוגמא: נשלח מסר של TCP בגודל של 14,000 בתים ברשת מקומית (Ethernet). המסר מפורק לעשר חבילות IP הנשלחות ברצף (גודל חבילת IP מקסימלי ברשת כזו הוא 1460 בתים למיטב ידיעתי). הצד השני מחזיר חבילת IP בודדת של אישור קבלה למסר ה-TCP השלם (עשר החבילות).

...

בפועל, אם מדובר באפליקצית רשת רגילה (TCP/IP) ובעלת מנות קטנות, אז אכן על כל חבילה יחזור אישור קבלה.

מקווה שזה עוזר...

אופיר

פורסם
  • מחבר

אבל מה בנוגע לשירותים מתקדמים יותר כמו משחקי רשת,האם שם מהירות ההעלאה היא חשובה יותר?

ותקנו אותי אם אני טועה,אבל אם לשם מה אני צריך מהירות קבלה גבוהה כמו 1.5 מגה בייט (בספירה האומללה של בזק) אם לא לשם שיתוף קבצים והורדות?

אם מהירות שליחה גבוהה חשובה לשיתוף קבצים ושירותים מתקדמים אחרים,אז לשם מה אני צריך מהירות קבלה טובה?

כמו כן אני חייב לציין פרט מעצבן במיוחד: בטק טי וי האתרים מארצות הברית עולים תוך שניה או פחות,בארץ האתרים מארצות הברית צריכים שבועות כדי להגיע בשלמותם למסך שלנו.

ועוד שאלה:

אתם אומרים שאני לא משתמש במהירות השליחה המקסימלית שלי בשירותים פשוטים יותר,האם יש תוכנה חינמית שבעזרתה אוכל לבדוק זאת בעצמי?

ועוד שאלה אחרונה: אני מעונין לחבר בין שני המחשבים שלי,זאת אומרת לשתף את חיבור האינטרנט שלי עם המחשב השני,האם אז כאשר מהירות ההעלאה שלי תתפצל לשניים אני אחוש בהאטה?

ועוד שאלה אחרונה חביבה: אם T1 הוא חיבור לרשת בלי מרכזיות,מהו T3 ?

פורסם

אם אני לא טועה, אותו דבר, רק מהיר יותר חח

ד"א חיבור ללא מרכזיות יש לו שם, קוראים לו נל"ן חח

פורסם

אבל מה בנוגע לשירותים מתקדמים יותר כמו משחקי רשת,האם שם מהירות ההעלאה היא חשובה יותר?

ותקנו אותי אם אני טועה,אבל אם לשם מה אני צריך מהירות קבלה גבוהה כמו 1.5 מגה בייט (בספירה האומללה של בזק) אם לא לשם שיתוף קבצים והורדות?

אם מהירות שליחה גבוהה חשובה לשיתוף קבצים ושירותים מתקדמים אחרים,אז לשם מה אני צריך מהירות קבלה טובה?

כמו כן אני חייב לציין פרט מעצבן במיוחד: בטק טי וי האתרים מארצות הברית עולים תוך שניה או פחות,בארץ האתרים מארצות הברית צריכים שבועות כדי להגיע בשלמותם למסך שלנו.

ועוד שאלה:

אתם אומרים שאני לא משתמש במהירות השליחה המקסימלית שלי בשירותים פשוטים יותר,האם יש תוכנה חינמית שבעזרתה אוכל לבדוק זאת בעצמי?

ועוד שאלה אחרונה: אני מעונין לחבר בין שני המחשבים שלי,זאת אומרת לשתף את חיבור האינטרנט שלי עם המחשב השני,האם אז כאשר מהירות ההעלאה שלי תתפצל לשניים אני אחוש בהאטה?

ועוד שאלה אחרונה חביבה: אם T1 הוא חיבור לרשת בלי מרכזיות,מהו T3 ?

א. למשחקי רשת מהירות ההעלאה חשובה, אבל גם ההורדה, וההורדה יותר. (ד"א משחקי רשת זה לא ממש שירותים מתקדמים, אלא אם כן אתה שרת מוקדש או משהו)

ב. זה 1.5 מגה ביט לא מגה בייט

ג. מה עלוב בספירה של בזק? ???

ד. אני לא זוכר פעם אחת שראיתי שמהירות השליחה שלי למישהו- בין אם בשיתוף קבצים ע"י תוכנה, בין אם בשליחה אישית (למשל ב ICQ) או בין אם בהעלאה לשרת אירוח הגיעה קרוב אפילו למהירות ההעלאה המקסימלית שלי.

ה. מה הכוונה בשביל מה אתה צריך מהירות קבלה גבוהה? אתה לא רוצה למשל לקבל קבצים מהר (תזכור שבתוכנות שיתוף למשל אתה מקבל קבצים ממספר מקורות, כלומר מספר מקורות העלאה>מקור הורדה אחד. אתה

ו. יש לך T1 בבית? אז איך אתה מצפה שתהיה לך מהירות גלישה כמו להם? (וד"א גם יש לא מעט פעמים שגם להם אתרים מסוימים לא עולים או עולים לאט- וזה תלוי לא פחות באתר עצמו מאשר בגולש. וגם לפעמים הם יודעים לאן הם רוצים לגלוש ופותחים את העמוד מראש ואז פשוט מגדילים אותו). חוץ מזה שלחבילת נתונים לוקח זמן להגיע לצד השני של העולם, שאולי הוא אפסי במידות שלנו, אבל בהשוואה לזמן שייקח לו להגיע לעיר אחרת בארץ למשל זה ארוך מאוד.

ז. מספר שבועות? בוא לא נגזים. אם השרת לא עמוס באופן קריטי אין לי שום בעיה לגלוש גם באתרים עמוסי תמונות וגראפיקה גם בחיבור 500 או 750 קילוביט. יותר גרוע זה כשיש אתר עם קוד גרוע שמכביד על הנתונים.

ח. תוכנה לבדוק את מהירות השליחה? אני לא חושב, עוד לא מצאתי תוכנה שבודקת באופן נכון ומדויק את מהיר ההורדה.

ט. המהירות תתפצל בין המחשבים לפי הדרישות של מה שרץ בכל מחשב.

י. אין לי מושג מה ההבדל בין T1 ל T3.

וסתם הערה- מההודעות שלך אני מבין שנתפסת ממש יותר מדי למהירות ההעלאה, זה ממש לא חשוב בזמן גלישה והפעלת יישומים רגילים, בטח שלא דבר שבזכותו קונים או לא חיבור זה או אחר. אתה הרבה יותר צריך לדאוג לגבי מהירות ההורדה שכן כל המידע שאתה רואה במחשב מגיע דרכה, בעוד שבהעלאה אתה שולח מעט מאוד מידע.

פורסם

אין לי כח להקליד הרבה אז הנה תגובה קצרה ומרוכזת:

1. ב- IP אין צורך בשליחת אישור בכלל.

ב- UDP שמבוסס על IP (ומוסיף מנגנון של פורטים ל- IP) ג"כ אין צורך באישור.

ב- TCP שמוסיף ל- IP פורטים ואמינות יש צורך באישור בסופו של דבר. מותר לשלוח חבילות ב- TCP ללא אישור עד גודל מסוים שנקרא גודל החלון, והוא נמדד בבייטים. ז"א לדוגמא אם גודל החלון 10KB אפשר לשלוח חבילות שאורכן הכולל הוא 10KB לפני שצריך לחכות לאישור. אם לא מגיע אישור ויש TIMEOUT, שולחים מחדש, וחותכים את גודל החלון פי 2.

T1 זה 1.544 מגה-ביט לשניה אבל זה סימטרי. T1 הוא חיבור TDM טלפוני שיכול לסחוב 24 קווי טלפון דיגיטליים של 64 קילו-ביט לשניה.

T3 זה 44.746 מגה ביט לשניה והוא מכיל 28 קווי T1.

OC3 זה שלשה T3 (בערך 155 מגה-ביט לשניה) ויש מכפלות OC עד OC768 שזה 40 גיגה-ביט לשניה.

תבדקו בGOOGLE עם המשפט "WHAT IS T1"

פורסם
  • מחבר

תודה udif ולכל האחרים.

אני חושב שנתפסתי למהירות העלאה בגלל שליאו אמר שכאשר מחברים שני מחשבים לרשת אחת הם בעצם נלחמים אחד עם השני מי ישלח את החבילות ראשון ככה שיש התנגשויות ברשתות גדולות.

העניין הוא שאני זוכר שהייתה עצומה לפני כמה חודשים למען העברת טכנולוגית ADSL לפח ויצירת רשת DSL במקומה בה (תקנו אותי אם אני טועה) שבה מהירות ההעלאה היא שווה למהירות ההורדה.כך שמשחקי הרשת יהפכו לאפשריים יותר לציבור הישראלי,ששיתוף הקבצים יגביר את מהירותו ושעלית האתרים מחו"ל תשתפר.

אז כמה ממה שהובטח בעצומה הוא נכון?

ואם אני אשתף את חיבור האינטרנט שלי לעוד מחשב,האם אני אסבול מירידה במהירות?

פורסם

DSL זאת הטכנולוגיה. הרבה פעמים מכנים אותה גם xDSL, מכיוון שיש סוגים שונים של DSL. ה-x הוא מעין משתנה שאפשר להחליף באות אחרת בכל אחת מה"תת-טכנולוגיות".

ADSL הוא ה-DSL שיש בארץ. Asymmetric Digital Subscriber Line, כשמו כן הוא, DSL לא סימטרי. ישנן טכנולוגיות DSL סימטריות אחרות, כמו SDSL או HDSL, וכשדיברת למעבר לטכנולוגיה אחרת, כנראה דיברת למעבר אליהן. בכל מקרה, חוץ מהעובדה שההעלאה גבוהה בהרבה ומשתווה להורדה, אין הרבה יתרונות בטכנולוגיות האלה. למשל, HDSL יכול להגיע למהירות מקסימלית של 1.54Mbps לשני הכיוונים (לעומת ADSL שיכול להגיע עד ל-8Mbps בהורדה ו-800Kbps בהעלאה). אולי בהעלאה זה שיפור רציני, אבל בהורדה זה יכול להיות "מדרגה מטה" למשתמשים מסויימים. בנוסף, המרחק המירבי האפשרי מהמרכזייה קטן יותר, הוא מצריך שני קווי טלפון בשביל לעבוד, והוא אפילו לא תומך בשיחות טלפון על הקו בו זמנית. SDSL הוא קצת יותר טוב, מאפשר מהירות של 2.3Mbps, לא מצריך שני קווי טלפון, ומאפשר מרחק מירבי גדול יותר מהמרכזייה. החיסרון בו הוא שגם הוא לא תומך בשיחות טלפון על הקו בו זמנית עם האינטרנט.

לכל DSL יש את היתרונות שלו והחסרונות שלו. אני חושב שה-xDSL עם הכי פחות חסרונות הוא ה-VDSL. אבל בכל מקרה, אני לא רואה את בזק משדרגים את הטכנולוגיה בקרוב, כי זה עסק די מאוד יקר...

פורסם

אחח... מתי יהיה פה דרום קוריאה??

טכנו' XDSL ו VDSL בשימוש נפוץ, יותר מ10 מגה ביט לשנייה, ועוד ועוד...

בארץ זה לא יהיה בקרוב כי א.החברות לא ממש שמות על הלקוחות

ב. יש חקיקת-יתר ומדיניות גרועה בכל מה שקשור לטכנו', ובגלל זה לוקח הרבה זמן להביא טכנו' חדשה לארץ וגם אז זה יקר.

פורסם

שוב: xDSL זו לא טכנולוגיה ספציפית, אלא שם כולל לכל טכנולוגיות ה-DSL הקיימות. ADSL, SDSL, VDSL, אלו הן טכנולוגיות ספציפיות.

אי אפשר להגיד שצריך לעבור ל-xDSL או ל-DSL (היינו הך), כי כרגע כבר יש בארץ DSL. וסוג ה-DSL הזה הוא ADSL.

משתמשים בביטוי xDSL כשרוצים לדבר על ה-DSL בכלליות, על כל סוגיו.

פורסם
  • מחבר

ראשית בצוני לתקן את ohadbx שדיבר על רוחב הפס המקסימלי כאשר אני דיברתי על מהירות השליחה המקסימלית.

אני שואל את עצמי בשביל מה זה טוב.

למה לעזאזל אני צריך אחד וחצי מגה בייט כאשר יש לי מהירות שליחה נמוכה כל כך,זה לא נשמע יעיל במיוחד.

אתר שאנחנו מעוניינים לראות שוקל בערך 2 קילו בייט.

תוכנות חינמיות שאני מוריד מהאינטרנט שוקלות בין שתי מגה בייט ל30 מגה בייט.

אם אני לא מוריד תוכן בלתי חוקי (ולרוב אני לא) דרך שיתוף קבצים אני לא צריך את מהירות ההורדה הגבוהה הזאת.

לעומת זאת מהירות ההעלאה נשמעת כדבר חשוב יותר בטעינת דפי אינטרנט למשל.

פורסם

שוב: xDSL זו לא טכנולוגיה ספציפית, אלא שם כולל לכל טכנולוגיות ה-DSL הקיימות. ADSL, SDSL, VDSL, אלו הן טכנולוגיות ספציפיות.

אי אפשר להגיד שצריך לעבור ל-xDSL או ל-DSL (היינו הך), כי כרגע כבר יש בארץ DSL. וסוג ה-DSL הזה הוא ADSL.

משתמשים בביטוי xDSL כשרוצים לדבר על ה-DSL בכלליות, על כל סוגיו.

לא xDSL (כאשר מחליפים x באות כלשהיא) אלא XDSL. אני זוכר בבירור שקראתי על טכנו' כזו לפני כמה חודשים.

nice- מה לתקן? איפה בכלל הזכרתי רוחב פס מקסימלי?

וכבר הסברתי יפה מאוד שאתה לא צריך מהירות שליחה גבוהה כי גם ככה סביר להניח שלא תגיע אליה. וגם הסברתי כבר בשביל מה צריך מהירות קבלה גבוהה, כל מה שנשאר לך זה לקרוא בעיון את ההודעות לפני שאתה מגיב. אתה עדיין לא מקבל? סבבה, תחפש לך חיבור איטרנט עם מהירות שליחה של  1 מגה ומהירות הורדה של 56K, נראה אם תהיה לך גלישה נעימה.

אתה יכול להוריד תוכנה של 30 מגה תוך דקה או תוך 3 שעות, ומי קובע את ההבדל? מהירות ההורדה.

"לעומת זאת מהירות ההעלאה נשמעת כדבר חשוב יותר בטעינת דפי אינטרנט למשל." בוא תסביר לי איך בדיוק.

חבל שאתה לא קורא הודעות, היית חוסך לכולם עבודה.

פורסם
  • מחבר

אני רציתי לתקן אותך או לברר את העניין הזה:

כבר הסברתי יפה מאוד שאתה לא צריך מהירות שליחה גבוהה כי גם ככה סביר להניח שלא תגיע אליה.

למה אני צריך "להגיע" למהירות שליחה גבוהה? זה לא נעשה אוטומאטית כמו מהירות הורדה גבוהה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים