עבור לתוכן

צריך קירור להרדיסקים?

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז די מצוקמק, וכלוב שבו אני מכניס את הדיסקים הקשיחים די קטן. ממש אחד על השני עם עולי 3-4 מ"מ בין הרדיס להרדיסק. יש לי 3 הרדיסקים קשיחים 7200. ובחודש האחרון נפל לי הרדיסק (פעמיים, אותו הארדיסק (עשיתי פירמוט ואז הוא המשיך לעבוד, ונפל שוב) בנגיעה על הברזל של כל ההרדיסקים הם מאד חמים. ונגיעה של דקה ברציפות הופכת להיות כבר עניין די כואב...

אז בקיצור: צריך קירור להרדיסקים? או לא? יש איזה מוצר מומלץ?

פורסם

יש לך כמה אפשרויות

1. להרחיק את ההארדיסקים שזה כבר טוב ואם אתה רוצה עוד יותר טוב זה לשים מאוורר בניהם אבל אני מבין שזה לא מעשי כי אין לך מקום וזה מארז קטן

תראה אמור להגיע אוורור מובנה בתחתית המארז (מתחת לפלופי יש שם חורים כלפי בחוץ - אמור להיות, ובתוכם שם יש מאוור) שהוא בא במקביל לכל ההארדיסקים אם הדיסקים ממש רותחים תנסה גם לשים לצידם עוד מאוורר פשוט של 120 ממ או 80 אם הוא גדול מדי בלי שום היטסינק כי זה קצת בלתי אפשרי לדעתי להרכיב היטסינק על הארדיסקים.

פורסם

תראה בעיקרון הרבה אומרים שלא צריך קירור לארד-דיסק , אבל מניסיון שלי ארד-דיסקים יכולים להגיע לטמפרטורות מאוד גדולות שבאמת יכולות להרע להם באיזה שהיא צורה

לכן כמו שאמרו פה למעלה ::) מומלץ לעשות איזה שהו קירור שיוריד את המעלות מה גם שאם המידע שם חשוב לך אז עוד יותר מומלץ אחרי הכל ארד-דיסקים הם אחד החלקים היותר רגישים במחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים