עבור לתוכן

בעיה בקירור המעבד עים SP94.

Featured Replies

פורסם

היי.

המחשב שלי עובד ב-OC של 20%-25%, ולכן רכשתי לו את ה-Thermalright SP94 + SF 80mm.

הבעיה היא שהמעבד מתחמם מאוד כ 50-52 מעלות במאמץ בכל OC אפילו הכי קטן.

חשבתי שאולי הבעיה בקריאת חיישן שגויה, אבל אני ממש יכול להרגיש איך ה-SF שעובד עים החיישן המקורי שלו מתחיל להשתולל.

גם כאשר אני נוגע ב-Heatsink הוא לא ממש חם, כלומר המאוורר עושה את שלו (+מזגן בחדר).

אז כנראה שהבעיה ביא בין המעבד ל-Heatsink.

עכשיו אני משתמש ב-ArcticSilver5. חשבתי שאולי שמתי יותר מידי(או פחות מידי) חומר, ולכן עשיתי מספר ניסיונות של מריחות משחה, אבל הטמפרטורה מסרבת לרדת.

יש למישהו רעיון?

אולי יש למעבד שלי בעיה??

ממש נגמרו לי כל הרעיונות!

פורסם

שמת אותו כמו שצריך?

איזה מעבד יש לך?

פורסם

רק לידעתך לוחות אם של ABIT (שהם מצויינים אגב) מזייפים בקריאת המעלות בטירוף זה יכול לנוע בין 5 מעלות ל 15 ויותר

מניסיון יש לי ABIT גם והוא מזייף באיזה 7 מעלות

פורסם
  • מחבר

אהה, שכחתי:

ABIT AI 7

P4 2.8 800Hz HT

OC של 3600@2800

ובבקשה אל תגידו לי שזה לא כל כך הרבה (52 מעלות)בגלל ששמעתי על טמפרטורות הרבה יותר נמוכות במאמץ.

בכלל, במנוחה הטמפרטורה שלו בסביבות ה-40 מעלות שזה גם לא מעט.

** עריכה **

לגבי זיוף הטמפרטורה:

ציינתי גם שהSF ,שעובד על החיישן המקורי שבא איתו, עובד במהירות מקסימלית. אים אני לא טועה הוא מגיע למהירות מקסימלית ב55 מעלות!

כלומר המחשב באמת חם!

פורסם
  • מחבר

תראה, הלוח של ABIT דגם AI7 יצא הרבה אחרי סדרת הIC7, ואני מאמין שהם סידרו פחות או יותר את הבעיה.

אבל אצלי כמו שציינתי כבר פעמיים ישנו חיישן נוסף שמפעל את הSF וגם הוא מוכיח ש(איזור) המעבד באמת חם.

אז מה הסיכום של הת'רד הזה - שאני יכול להיות רגוע (-; ??

פורסם

הם לא סדרו את הבעייה, אחרת הם היו פשוט עושים עדכון BIOS שמתקן את השיטה שהטמפרטורה מחושבת, שזה בעצם כל הבעייה, מכפילים איזהשהו משתנה שמגיע מהלוח בפרמטר מסויים וככה מקבלים את הטמפרטורה.

פורסם

אם תשאל אותי אז אתה ב OC מאוד מרשים ל 3.6 ועם טמפ' כזאת נמוכה של 40 ומשהו במאמץ אז אני

אני לא מבין על מה אתה מתלונן ??? ;)

לדעתי זה מעולה ואני לא חושב שיש מה לדאוג. :)

פורסם
  • מחבר

אם תשאל אותי אז אתה ב OC מאוד מרשים ל 3.6 ועם טמפ' כזאת נמוכה של 40 ומשהו במאמץ אז אני

אני לא מבין על מה אתה מתלונן ??? ;)

לדעתי זה מעולה ואני לא חושב שיש מה לדאוג. :)

40 במאמץ ?

אני מוכן לשלם 300 ש"ח עכשיו בשביל שהטמפרטורה שלי תהיה כזאת במאמץ !!!

40 זה במנוחה. +50 במאמץ.

פורסם

לא אמרתי 40 אלא 40 ומשהו זאת אומרת איזה 46-49 MAX כי אל תשכח ש ABIT מזייפים בלפחות 6-7 מעלות למעלה, כך

שאתה יכול להיות בראש שקט!

פורסם

אתה באמת יכול להיות בראש שקט. לי יש גם את הSP94 ולוח IC7 ומעבד 2.6C ובמנוחה המעבד 38-42 (תלוי בטמפרטורת החדר) ומאמץ 46-49 (גם תלוי) וזה עוד אביט שמזייף בטמפרטורה. בקיצור יש לך ולי טמפרטורות מעולות ולא צריך לדאוג

פורסם

כן זה הגיוני כי גם אתה ב OC ל 3.2 לא?

פורסם
  • מחבר

אחלה!

תודה רבה לכול המגיבים (-; .

פורסם

אתה באמת יכול להיות בראש שקט. לי יש גם את הSP94 ולוח IC7 ומעבד 2.6C ובמנוחה המעבד 38-42 (תלוי בטמפרטורת החדר) ומאמץ 46-49 (גם תלוי) וזה עוד אביט שמזייף בטמפרטורה. בקיצור יש לך ולי טמפרטורות מעולות ולא צריך לדאוג

רק שתדעו שלא אצל כל האביטים המעלות אותו דבר.

פורסם

אני עוד לא פגשתי אחד שלא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים