עבור לתוכן

אינטרט אלחוטי כמעט מושלם

Featured Replies

פורסם

נושא האינטרנט המהיר אצלי בבית כמעט מושלם - חסר רק משהו קטן (ויקר ? ;D)

אינטרנט מהיר בחיבור ADSL

מחשב נייח מחובר למודם רשת שמחובר לשקע ה ADSL

מחשב נייד המצוייד בכרטיס רשת אלחוטי של D-Link (נכנס לשקע ה PCMCIA)

+D-Link AirPlus DWL-650 אם אינני טועה...

כעת צריך רק שהמחשב הנייד יוכל גם לגלוש באינטרנט המהיר :D (בלי כבלים כמובן, בשביל זה יש לו כרטיס רשת אלחוטי :-))

אני קצת מבולבל מהמוצר שאני צריך...

מה בדיוק אני צריך ? נתב אלחוטי ? נקודת גישה ? מה ההבדלים בינהם ? משהו אחר ?

ולאן הוא מתחבר ? למחשב ? למודם ה ADSL ?

והבנתי שיש מוצרים כאלה עם פיצ'רים נוספים כמו שרת מדפסות למשל, אילו פיצ'רים נוספים קיימים ?

מקווה שלא בלבלתי אתכם, תודה רבה רבה !

פורסם

אם יש לך מודם רשת שניתן להפוך לנתב (את רובם ניתן - חפש בפורומים המתאימים באתרים כמו תפוז וכו'), אש מספיקה לך נקודת גישה., אחרת תצטרך נתב אלחוטי.

בכל מקרה, ההבדל בין נתב לנקודת גישה לא צריך להיות יותר מ- 100 ש"ח.

לגבי פיצ'רים נוספים:

יש מוצרים עם מודם ADSL משולב (טוב רק למי שיש לו מודם USB ולא יכול לקבל מודם רשת מבזק)

יש מוצרים עם שרת מדפסות USB או פרללי.

יש מוצרים שניתן לחבר להם דיסק קשיח דרך USB אןו אפילו USB-KEY ואז הם הופכים לשרתי קבצים או אפילו לשרתי WEB.

יש מוצרים עם VPN פנימי (סביר להניח שאתה לא תצטרך את זה).

תבדוק גם הפרשי מחיר לראוטר 54 מגה, כי נמחירים ירדו חזק וניתן בעוד 100 שקל לקבל את זה. התקן תואם אחורה לכרטיס 11 מגה שיש לך היום, וכך בעתיד תוכל לעבור ל-54 מגה ע"י החלפת הכרטיס בלבד.

עוד דבר חשוב: - אבטחה!

תחסום SSID BROADCAST (כשתקבל את הראוטר/נקודת גישה תחפש בחוברת).

תבצע MAC FILTERING (גישה מותרת רק לכרטיסים עם כתובת ה-MAC שלך - תצטרך לקנפג ליחידה את כל מספרי ה-MAC של הכרטיסים שברשותך).

אם יש לראוטר או לנקודת הגישה תמיכה ב- WPA שה יותר בטוח וחדש מ- WEP (שיש לכולם).

פורסם
  • מחבר

אם כבר אני קונה, אז לדעתי עדיף נתב אלחוטי, לא ?

ואפשר בבקשה לקבל המלצה למוצר ספציפי ?

פורסם
  • מחבר

תוספת :

(משום מה העריכה לא עובדת).

כרטיס הרשת האלחוטי שיש לי בלפטופ הוא +D-Link DWL 650

האם מומלץ בחום לרכוש נתב אלחוטי של D-LINK, או שזה לא קריטי ?

אפשר בבקשה המלצה לדגם מסויים ?

פורסם

תוספת :

(משום מה העריכה לא עובדת).

כרטיס הרשת האלחוטי שיש לי בלפטופ הוא +D-Link DWL 650

האם מומלץ בחום לרכוש נתב אלחוטי של D-LINK, או שזה לא קריטי ?

אפשר בבקשה המלצה לדגם מסויים ?

הכרטיס שלך מבוסס על ציפסט של TI שכולל תמיכה בהרחבה לא סטנדרטית של 802.11b מ- 11Mbps ל- 22Mbps.

לדעתי יש לך 2 ברירות:

1. לקנות DI614+ תואם בערך ב- 400 ש"ח (הכי זול מצאתי בזאפ ב- 400 ש"ח כולל משלוח - לא בטוח שזה מחיר לחדש או ליחידה משוחזרת.

2. לקנות נתב 54Mbps בתקן סטנדרטי 802.11G כמו ה- Belkin F5D7230 שעולה 429 ש"ח כולל משלוח.

היתרון של (1) הוא שיהיה לך 22mbps עכשיו.

source

היתרון של (2) הוא שתקבל ראוטר שיעבוד לך עם הכרטיס הקיים ב- 11mbps (אם אתה רק רוצה לגלוש דרכו אז 11 או 22 לא משנה כלום)..

ברגע שתרצה להוסיף עוד מחשב (או להחליף את הכרטיס הקיים) ברטיס 54M תקבל ביצועים טובים בהרבה, ובנוסף תוכל להפעיל פונקציות אבטחה שלא קיימות ב- DLINK כמו WPA.

ה- BELKIN הרבה יותר חדש מה - DLINK והוא גם מריץ לינוקס בפנים. מכיון שה- souce code שלו חופשי יש המון פרויקטים של FIRMWARE משופר לראוטר זה ולדומיו.

יש סדרה שלמה של ראוטרים שמבוססים על אותו תכנון של BROADCOM:

LINSYS WRT54G

BELKIN F5D7230

ASUS WL500G (עוד אין בארץ - כולל גם USB ו- PARELLEL לפונקציות של שרת קבצים מדפסות ו- WEBCAM מובנה!)

אם היה את ה- ASUS בארץ עכשיו הייתי קונה אותו.

אם הייתי במקומך וחייב לקנות עכשיו הייתי הולך על ה- BELKIN.

(אבל כל מה שאמרתי מתבסס על מפרטים - תברוק REVIEWS ברשת ותחליט לבד!)

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך המפורטת !!!

הצורך שלי בגדול הוא רק לאפשר גלישה מהלפטופ, לא צריך העברת קבצים מאסיבי, הורדות גדולות וכו' - לגלוש ולהוריד קבצים בצורה מזערית :-)

1. לגבי ה 614 - קראתי מספר תגובות ב YNET שמתלוננות על ניתוקים תדירים במוצר זה... שמעת על זה ?

2. האם בביטחה ניתן לומר שאם אקנה מוצר שהוא אינו של DLINK - לא תהיה בעית תאימות ? (למרות שבתאוריה לא אמורה להיות...)

3. כתבת שהכרטיס שלי הוא b, אין בעיה לקנות נתב g ?

4. האם הנתב האלחוטי שהצעת כולל בתוכו גם מודם ? שרת הדפסות ? כמה כניסות LAN יש בו ? (לא הצלחתי לאתר את הדגם...)

פורסם

תודה על תגובתך המפורטת !!!

הצורך שלי בגדול הוא רק לאפשר גלישה מהלפטופ, לא צריך העברת קבצים מאסיבי, הורדות גדולות וכו' - לגלוש ולהוריד קבצים בצורה מזערית :-)

1. לגבי ה 614 - קראתי מספר תגובות ב YNET שמתלוננות על ניתוקים תדירים במוצר זה... שמעת על זה ?

2. האם בביטחה ניתן לומר שאם אקנה מוצר שהוא אינו של DLINK - לא תהיה בעית תאימות ? (למרות שבתאוריה לא אמורה להיות...)

3. כתבת שהכרטיס שלי הוא b, אין בעיה לקנות נתב g ?

4. האם הנתב האלחוטי שהצעת כולל בתוכו גם מודם ? שרת הדפסות ? כמה כניסות LAN יש בו ? (לא הצלחתי לאתר את הדגם...)

1. לא קראתי לגבי ה- 614 תגובות ב- YNET, אבל חיפוש מקרי ב- GOOGLE העלה תגובה של מישהו שיש לו אותו כטיס כמו שלך והוא טען שהוא לא הצליח להפעיל 22MPBS גם במרחק של 30 ס"מ מהראוטר...

2. לגבי 11MBPS לא צפויה להיות בעית תאימות. ה- 22MBPS בטוח שלא יעבוד.

3. G הוא תקן בעל תאימות אחורה ל- B ועובד באותו תחום תדרים. חשוב רק לציין שרשת G שיש בה אפילו יחידת B אחת תסבול האטה ניכרת בביצועים (רשת G טהורה תעבוד יותר מהר מאשר תקשורת בין נתב G לכרטיס G ברשת בה יש גם יחידת B נוספת). בנתב יש מוד פעולה של B, G או B+G.

4. הנתב שהצעתי לא כולל מודם או שרת מדפסות. יש לו 4 כניסות LAN ויציאת WAN אחת.

http://www.zap.co.il/search.asp?sog=C-Wireless&minprice=0&keyword=F5D7230&Type=all&SaleType=0&x=0&y=0

למיטב ידיעתי 2 החנויות המופיעות ב- ZAP מוכרות אותו מוצר (ל- F5D7230-4 יש מת4ג 4 כניסות. אין מוצר שנקרא F5D7230 בלי המתג הנ"ל - תוכל להתקשר למשרדיה לברר שהמוצר שהם מוכרים כולל מתג 4 כניסות).

כמו שאמרתי, קיימת קהילה מפותחת של פיתוח FIRMWARE לראוטרים הללו. נסה את

www.linksysinfo.org

www.sveasoft.com

www.chupa.nl

http://www.seattlewireless.net/index.cgi/Belkin_20F5D7230_2d4

ל- sveasoft יש FIRMWARE משוכלל ביותר הנקרא SATORI שכולל המון פונקציות שאינן נכללות ב- FIRMWARE הסטנדרטי של חברות כמו LINKSYS.

לי יש באופן אישי Linksys WRT54G שפונקציונלית זהה פנימית ל- BELKIN כי כולם נגזרו מאותו reference design שפיתחה Broadcom לציפ שלה עליו מבוסס הראוטר.

אם היה בארץ ASUS WL500G הייתי אולי קונה אותו.

כמובן, אתה מוזמן לעשות את הבדיקות שלך (ורצוי שכך תעשה).

פורסם
  • מחבר

וואו... כמה מידע, תודה רבה :-)

האם תוכל להמליץ לי על מוצר דומה, המכיל גם מודם פנימי ? (שיחליף את מודם ה ADSL שלי)

שוב תודה תודה

פורסם

וואו... כמה מידע, תודה רבה :-)

האם תוכל להמליץ לי על מוצר דומה, המכיל גם מודם פנימי ? (שיחליף את מודם ה ADSL שלי)

שוב תודה תודה

אם יש לך כבר מודם רשת, למה לך?

אני לא זוכר כרגע משהו ספציפי, אבל לדעתי יש ל- LEVEL ONE אחד כזה. בכל מקרה, אני לא הייתי ממליץ לך:

1. זה יותר יקר מראוטר רגיל

2. אם תעבור לכבכלים, אז במקרה הטוב תצטרך מודם אחר לחבר ליציאת ה- WAN של הראוטר. במקרה הרע, יהיה לראוטר שלך רק יציאת ADSL ולא WAN, כך שתצטרך ראוטר חדש.

אם אתה מתעקש, תנסה את:

www.ncnet.co.il - מוצרים של ovislink - רשום לי גם טלפון :03-9507282 - יש להם WL-5434ARM שכולל מודם, WL5404ARM בלי מודם, ו- WMU9000VPN שכולל יציאות USB ומשמש כשרת מדפסות וידאו ואחסון, ובנוסף כשרת VPN.

www.directcom.co.il - מוצרים של LEVEL ONE - ספציפית יש WBR-3402 שכולל ראוטר אלחוטי עם מודם ADSL ושרת מדפסות USB. ב- ZAP הוא מופיע ב- 927 ש"ח כולל משלוח (לעומת 430 ש"ח לראוטר ללא מודם ושרת של BELKIN). יש גם מודל ללא ADSL מודם אבל עם חיבור USB או פרלל (2 מודלים שונים - תבחר מה שאתה צריך) ב- 826 ש"ח כולל משלוח.

בכל מקרה תבדוק אם הראוטרים שכוללים מודם פנימי מאפשרים גם לעקוף אותו דרך יציאת WAN כמו בראוטר שלא כולל מודם. אישית לא הייתי קונה ראוטר בלי יציאת WAN.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שראוטר אלחוטי הכולל מודם, מתאים לעבודה גם ב ADSL וגם בכבלים.

יציאת WAN הכוונה מודם כבלים פנימי, בנוסף למודם ה ADSL הפנימי ?

פורסם

יציאת wan זו אפשרות לחבר אותו לכל מודם רשת חיצוני

פורסם
  • מחבר

רגע, לא הבנתי ???

אין נתב אלחוטי המכיל בתוכו גם מודם ששיודע לעבווד גם עם ADSL וגם עם כבלים ?

כלומר, שאם יהיה לי כבלים, פשוט אתקע את כבל הכבלים לנתב האלחוטי, אםם יהיה לי ADSL - כנ"ל ?

ובכל מקרה לא אצטרך גם מודם..

פורסם

נושא האלחוט לא ממש רלוונטי, זה נכון גם לנתבים קוויים

יש נתב רגיל. הוא יודע להתחבר לכל מודם רשת, ולחייג בעזרת הפרוטוקולים שהוא מתוכנת להיות מסוגל לחייג בעזרתם. הפרוטוקולים האלה יכולים להיות שייכים או לכבלים או ל-ADSL ולכן הוא למעשה תומך בשניהם. הוא מתחבר למודם בעזרת יציאת רשת שמסומנת עליו WAN ז"א wide area network.

ויש מכשיר שקוראים לו נתב משולב עם מודם ADSL שזה קופסא שהכניסו לתוכה גם נתב וגם מודם ADSL. הבעיה היא שהמכשיר הזה עלול להיות חסר כניסת WAN לגמרי, כאשר האפשרות היחידה שהנתב יחייג בעזרתה היא דרך המודם ADSL שנמצא בקופסא. ז"א שאין שום תמיכה בחיבור כבלים.

לדעתי אתה לא תמצא נתב עם מודם כבלים משולב, ובטח שלא שניהם ביחד משולבים. מודם אתה הרי ממילא מקבל חינם כשאתה מתחבר, אז למה דרוש לך מודם משולב?

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אתה צודק, שכנעת אותי :-) אין מוותר על הדרישה למודם פנימי.

תוכלבבקשה להמליץ על נתב אלחוטי טוב, בסביבות ה 400 ש"ח,, שמתאים לכרטייס הרשת האלחוטי של DLINK שצינתי קודם (של הלפטופ) ?

(ואם יש לו גם פיצ'רים של שרתת הדפסות,, כניסות UUSB וכו', עווד יותר טוב, אבל לא חובה)

תודהההההההההההההההה

פורסם

תחזור לעמוד 1. קיבלת שם מספיק המלצות ממישהו שמכיר כנראה את הנתבים האלחוטיים שנמכרים בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים