עבור לתוכן

קידוד מקלטת וידאו ל-SVCD. כיצד הכי טוב?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להפוך תוכן של קלטת וידאו ל-SVCD בצורה האיכותית ביותר כך שאוכל כמובן לצרוב את הקובץ לצפייה במכשיר DVD.

כרגע אני עושה CAPTURE מהקלטת באמצעות וירטואלדאב ישירות לפורמט XVID. יכולתי להמיר ל-SVCD אבל השאלה מבחינת האיכות היא אם לא עדיף כבר לקודד

באמצעות VD ל-SVCD. האם זה אפשרי? כי באופציות הקידוד של VD יש לי רק MPEG-4 וזה למרות שהתקנתי את MPEG-2. יש תוכנית CAPTURE אחרת שמסוגלת?

בהנחה שזה ייפתר, הבנתי נכון שהקובץ יוכל להיצרב באמצעות נרו כ-SVCD?

יש שם הגדרות מסויימות שצריך לשים אליהן לב? האם עצם הצריבה בנרו משפיעה על איכות הקובץ?

בתודה מראש.

פורסם

מקלטת וידאו אתה לא תרגיש את ההבדל בין VCD לSVCD, סתם חבל על המקום ועל הזמן שזה יקח לך לקודד.

פורסם

טוב אני נאלץ שלא להסכים עם RK מהסיבה שקודם כל לא משנה ממש צעביר למה לא תוכל לשפר את האיכות, המקסימום הוא לא לשנות

אותה (אלא אם כן ע"י עריכה תוסיף קונטרבט או דברים כאלה אבל זה כבר משהו אחר). דבר שני הוא שקלטת לא תחזיק לנצח וגרוע מכך

אחרי שימוש בה או אפילו בלי האיכות שלה יורדת עד כדי שבלתי ניתן לצפות בה, הדבר אינו קורה עם דיסקים, ואם שומריםן עליהן במקום בעך

תנאים טובים אז זה לא קורה.

טוב עכשיו לשאלה של פותח הת'רד, קודם כל כדאי לך לבדוק אם המכשיר שלך קורא בכלל SVCD כי אחרת העבודה לחינם.

אחרי שאתה עושה CAPTURE (או אחרי הקובץ הסופי של העריכה במידה וביצעת) קח את הקובץ AVI הלא דחוס וקודד אותו

ל SVCD ב TMPGENC (תוכנה מעולה ממש) ל SVCD בפורמט NSTC או PAL לבחירתך.

לאחר שאתה מקבל את הקובץ צרוב אותו בעזרת NERO (או כל תוכנת צריבה אחרת שיכולה לצרוב SVCD).

וזהו עקרונית, התהליך פשוט מאוד.

בקשר לשאר השאלות שלך לא הבנתי אותן בדיוק :-\

מקווה שעזרתי ;)

בכל מקרה אם יש משהו שאתה רוצה לשאול אז שאל ואשמח לתת תשובה במקרה ואני יודע אותה

פורסם

Gnome, כנראה שלא הבנת אותי,

לא אמרתי שלא כדאי להעביר את הקלטת לדיסק. (שגם הוא מתבלה אחרי כמה שנים, אבל זה עניין אחר)

אבל כדאי להעביר את הקלטת לVCD ולא לSVCD.

VCD מבחינה דיי עקרונית דומה לקלטת וידאו (מבחינת האיכות, ואפילו לפעמים יותר טוב),

SVCD לא ייתן לך כלום, שום שיפור לעומת הVCD הרגיל, חוץ מיותר כאב ראש.

פורסם

אה סורי לא הבנתי את מה שאמרת :-[

אז אם לזה אתה מתכוון אז יש בזה משהו האמת אבל זה כבר תלוי באיכות הקלטת,

מפני שלעתים קלטת חדשה יכולה להיות באיכות ממש מעולה במיוחד אם היא חדשה יחסית,

ןלעתים היא יכולה להיות פשוט באיכות טובה יותר מ VCD.

אבל זו נקודה חשובה לפותח הת'רד, שאם הקלטת שאותה אתה הופך ל CD היא באיכות ירודה

או לא טובה במיוחד אז ממולץ להפוך אותה ל VCD ומפני שלא יהיה הבדל באיכות ויהיה לך רק יותר נוח

מהסיבה ש VCD פחות בעייתי מבחינת תאימות וגם תופס פחות מגה בייט...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם.

מכיוון שאני מעוניין בקובץ האיכותי ביותר שיהיה ניתן להשיג מקלטת הוידאו, בין אם היא איכותית או לא, אני מניח שאוכל לקודד ל-VCD ו-SVCD

ולראות אם הבדל האיכות מצדיק את הגודל. ד"א, הקובץ נשלח לצריבה לארה"ב כך שפחות חשובה ההשוואה לקלטת הוידאו.

הקטע הזה: "קח את הקובץ AVI הלא דחוס וקודד אותו ל SVCD ב TMPGENC (תוכנה מעולה ממש) ל SVCD בפורמט NSTC או PAL לבחירתך.

לאחר שאתה מקבל את הקובץ צרוב אותו בעזרת NERO (או כל תוכנת צריבה אחרת שיכולה לצרוב SVCD)."

היה ידוע לי. שאלתי היתה אם לא ניתן בזמן ה-CAPTURE כבר לקודד ל-VCD או SVCD בתוכנית לכידה כלשהי ולחסוך את תהליך ההמרה ב-TMPGENC

או שזה לא היה משנה בסופו של דבר מבחינת האיכות.

וגם: האם אתה מתייחס לקובץ AVI בפורמט XVID כלא דחוס? הקובץ הסופי מיועד להיות מורץ במכשיר DVD ב-ארה"ב כך שאני מניח שצריך

לקודד ל-NTSC? האם TMPGENC היא כרגע המומלצת ביותר מבחינת איכות סופית? פחות חשוב לי נוחות שימוש או צורך לקנות אם יש אופציות מועדפות עליה.

פורסם

בשביל לקודד תוך כדי הלכידה אתה צריך מחשב ממש חזק, שאני מניח שאין לך.

אם הקובץ נשלח לארה"ב אז כן, תקודד לNTSC.

TMPGENC היא תוכנה מעולה.

פורסם
  • מחבר

בשביל לקודד תוך כדי הלכידה אתה צריך מחשב ממש חזק, שאני מניח שאין לך.

מתכוון לקידוד ל-SVCD ספציפית או בכלל? כי כפי שאמרתי ב-VD אני בהחלט יכול לקודד ישירות בזמן הלכידה מהוידאו למחשב, ל-XVID , DIVX,  WMV9 או MPEG-4

ןלא נראה שהמחשב שלי מתקשה בזה למרות שאיננו חדש במיוחד (Athlon XP1700). או שלא הבנתי למה אתה מתכוון בקידוד תוך כדי לכידה?

הבעיה כאמור שאין לי שם מקודד VCD או SVCD שהם, אם איני טועה, MPEG-1 ו-MPEG-2 בהתאמה וזאת למרות שהתקנתי מבחר של מקודדי MPEG-2 שמצאתי.

פורסם

התכוונתי לmpeg2,

mpeg1 לא תהיה בעיה.

mpg2=svcd

mpg1=vcd

mpeg2, לא כדאי תוך כדאי כי יכול להיות שמחשב לא יהיה מספיק מהיר כדי לקודד את הכל, ואז תראה קפיצות כאלה.

בVD, אתה צריך גרסא מיוחדת בשביל mpeg2 , תחפש VirtualDub mpeg 2 בגוגל.

פורסם
  • מחבר

בVD, אתה צריך גרסא מיוחדת בשביל mpeg2 , תחפש VirtualDub mpeg 2 בגוגל.

תודה רבה. אוריד ואנסה.

פורסם
  • מחבר

נראה שרשימת הקודקים המוצעים ב-VirtualDubMpg2 אינה שונה מזו של הגירסה הרגילה כלומר אין מקודד MPEG-2 ל-SVCD :-(

מה עכשיו? כבר התקנתי את MPEG-2 של ELCARD ועוד גירסה אחת שנקראת פשוט mpeg2codec_installer.zip.

VDMpg2 לא אמורה להציג אותם באפשרויות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים