עבור לתוכן

אוברקלוק למעבד כדי לנצל את הזכרונות

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח DualDDR, ועליו DDR333*2, לכן מהירות הזכרון היא 666MHZ מול המעבד.

יש לי מעבד 2.4 533MHZ באס.

ממה שהבנתי מהירות הבאס היא 133FSB*4, ומהירות המעבד כולו היא 133FSB*18.

כדי להגיע לבאס של 666MHZ (מה שינצל את כל הזכרון) עלי להעלות את הFSB ל166.5 (666/4), ואם אני יעשה את זה המעבד יגיע למהירות של 2997MHZ (166.5*18)..

אין לי כל מושג לגבי אוברקלוק, כל מה שאמרתי עכשיו זה לפי מה שאני מבין.

האם כל מה שאמרתי נכון?

ויותר חשוב, האם זה אפשרי לבצע אוברקלוק כזה מטורף?

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

סע חביבי!

תתחיל לעשות אוברקלוק כמו שתמיד עושים, תעלה מהירות מעבד וכל פעם תבדוק אם יש בעיות ע"י הרצה של Prime95 (אפשר להוריד מכאן). אתה יכול לעשות גם אוברקלוק מכובד גם עם קירור Stock, רק שים לב להסתכל על המעלות מדי פעם (מתחת ל55 זה טוב, עד 60 זה לא נורא). תשקול גם העלאת מתח אם אתה נתקל באי יציבות בהרצה של פריים ואם המעבד לא כזה חם. חוץ מזה, אתה לא חייב להגיע לבאס של 166, כל תוספת לבאס תביא להרחבת פס הנתונים למעבד, 166 יהיה טוב אבל גם אם תשיג פחות מזה זה עדיין שיפור.

פורסם
  • מחבר

אז כל מה שאמרתי זה נכון?

והנה מידע על הטמפ' במנוחה כשאין מזגן בבית

לוח - 33

מעבד - 38

זה טוב?

עד כמה אני יכול להגיע עם הלוח?

ולהעלות את הFSB אני יודע, אבל הבנתי שצריך להתעסק עם ולטים למעבד, מה ואיך?

תודה.

פורסם

עשית קצת סלט, אבל בערך נכון..

הזכרון שלך אמור לעבוד כרגע ב266MHZ (בDual Channel 533MHZ אפקטיבי)

מה שאתה רוצה לנצל זה את כל המהירות של הזכרון שהיא 333MHZ (כלומר Dual Channel 666MHZ אפקטיבי) , כדיי להגיע לזה, אתה אמור להגיע ל3000MHZ למעבד בערך ואני מקווה שתצליח.

מהתחלה עדיף להתחיל את ההמהרה ללא תוספת מתחים עד שמשהו יעצור אותך, אני משער שבכלל לא תצטרך להוסיף מתחים.

איזה לוח יש לך?

פורסם
  • מחבר

עשית קצת סלט, אבל בערך נכון..

הזכרון שלך אמור לעבוד כרגע ב266MHZ (בDual Channel 533MHZ אפקטיבי)

מה שאתה רוצה לנצל זה את כל המהירות של הזכרון שהיא 333MHZ (כלומר Dual Channel 666MHZ אפקטיבי) , כדיי להגיע לזה, אתה אמור להגיע ל3000MHZ למעבד בערך ואני מקווה שתצליח.

מהתחלה עדיף להתחיל את ההמהרה ללא תוספת מתחים עד שמשהו יעצור אותך, אני משער שבכלל לא תצטרך להוסיף מתחים.

איזה לוח יש לך?

כרגע הזכרון עובד לפי הביוס על Auto, כלומר לפי המהירות המקורית שלו - 333MHZ.

היחס בין הזכרון למעבד הוא 5 ל-4, וממה שהבנתי זה לא כ"כ טוב.

לכן אני רוצה להתאים בניהם, אך לא להוריד את מהירות הזכרון.

האם יכול להיות שאם אני יוריד את המהירות ל266MHZ אז המחשב יפעל יותר טוב כי היחס יהיה 1 ל1?, בכל מקרה לא נראה לי כדאי להוריד את מהירות הזכרון.

הלוח שלי הוא MSI 865PE Neo 2 S, ממה שהבנתי MSI לא כ"כ טובים ביכולות OC, עד איזה FSB אני יכול להגיע עם הלוח הזה?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

UP, עזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים