עבור לתוכן

ניסוי החץ הצליח!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ועכשיו לאחר שקראתי את הכתבה, זה נשמע יותר כמו כשלון מאשר הצלחה. רק לאחר  2,000,000,000,000 $ וכמעט 15 שנה הם מצליחים לפגוע במטרה  :P . עדיך שהיו משקיעים במשהו יותר

נורמאלי מאשר לזרוק סתם כסף..

כשלון תגיד לי אתה יודע על מה אתה מדבר? אתה יודע מה צריך בשביל לפגוע במטרה בגובה של עשרות קילומטרים, ושהקוטר של המטרה הוא בערך מטר צריך דיוק של עשיריות השנייה זה הישג שאף אומה בעולם לא הצליחה להגיע אליו עד עתה לפגוע בטיל עם טיל זה כמו לפגוע בקליע של רובה עם קליע אחר ואפילו יותר קשה סתם כדי להמכיש לך מה רמת הדיוק וכמה זה קשה, לא מבין איך הגעת לכישלון.

ועוד משהו חיילים שלהם כבר הגיעו הנה מה זה חיזבאללה צבא לבנון? זה צבא אירן, האיראנים ממנים ונותנים לו נשק ואם נפציץ להם את הכור לא נבטיח שלא תגיע לידם פצצה גרעינית ממקור אחר לכן צריך מערכת כזאת.

ברטון זה מציאותי כי אם נגיד איראן תשגר טיל לא קונבציונאלי והחץ יירט אותו אנחנו נגיב במלוא העוצמה וכנראה בנשק לא קונבציונאלי זה לא מדע בדיוני.

והפלסטינים לא יצליחו ליצר טילים ארוכי טווח טילים כאלה יכולים להגיע אליהם רק מבחוץ ובגלל זה חיל הים מפטרל כמו משוגע ואנחנו מחפשים מינהרות בלי סוף רק מבחוץ!

• תגובות 51
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

נאוטילוס.

קאסם זה יותר מרגמה מאשר טיל....

החץ מיועד ליירט טילים בליסטיים אורכי טווח.

מרגמה הוא בטוח לא.

כיוון שמרגמה נורת על ידי נקירה של הפיקה בתחתית המרגמה, ואילו הקאסם יש מנוע רקטי לכל דבר.

אגב הפלסטינים הצליחו לשפר את הקסם לדור ג', בכך שהם מיקמו את הראש נפץ במרכז הרקטה, ובכך הם יוצרים אפקט נפץ יותר גדול.

כיוון שעד לא מסמן הקאסמים בדורות הישנים שלו, הראש נפץ היה ממוקם הקידמת הרקטה, ואז שהרקטה פוגעת באדמה הראש נפץ נכנס בתוך האדמה ומתפוצץ בתוכו, וכך נפגע כל האפקט של הראש נפץ.

הקסם שהרג את הסבא והנכד שלו לפני חודש, היה מהדגם המתקדם יותר.

אני לא הייתי מזלזל בקאסם, לאט לאט הפלסטינים מתחילים ליצור נשקים מיצור עצמי בסיוע החיזבלה באיכויות שמתחילות להדאיג את הצבא.

חוץ מהקאסמים יש לפלסטינים את טילי הנ"ט מיצור עצמי מדגם אלבנה שנורה מצינורי אינסטלציה של פיויסי, הטיל הזה לא ממש אפקטיבי נגד מטרות רק"מים משורינים, כבר ירו כמה טילי כאלו על הטנק של המ"פ שלי ועוד כמה טנקים מהפלוגה שלי, והוא לא הצליח לחדור את המיגון של המג"ח.

פורסם

ח"ח לתעשיה הצבאית :).

ובנוגע לקסאם...אני לא הייתי מזלזל כ"כ, נכון שהגרסה הנוכחית היא בעלת סיכויי פגיעה שמקבילים להתהפכות טנק מרכבה מנוד,אבל זה רק עניין של זמן עד שהם ישדרגו אותו למשהו קצת יותר מתקדם. :-\

ומאז שראיתי איך ניתן לבנות טיל שיוט בסכום הקטן מ-5000$ במוסך, אני מקווה מאוד שלא יתנו לזה להגיע לשלב הזה.

בתקווה שעד אז הנאוטליוס תיהפך לכלי עם יכולת מבצעית אמיתית...

פורסם

ועכשיו לאחר שקראתי את הכתבה, זה נשמע יותר כמו כשלון מאשר הצלחה. רק לאחר  2,000,000,000,000 $ וכמעט 15 שנה הם מצליחים לפגוע במטרה  :P . עדיך שהיו משקיעים במשהו יותר

נורמאלי מאשר לזרוק סתם כסף..

אגב 90% האמריאים מימנו מהכספי סיוע.

אתה שוכח גם את האפשרות למכור את החץ לארצות אחרות, במיוחד שהחץ יחודי בעולם, ואין טיל (אולי חוץ מהפטריוט Pec 3) שמגיע ליכולות שלו.

פורסם
  • מחבר

לא 90% קצת כבוד למדינתצ ישראל גם פה אנחנו מימנו בערך חצי מיליארד דולר מהסכום הזה.

פורסם

אני לא חושב שאנחנו נמכור את החץ למדינות אחרות מהסיבה שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו את עלויות הייצור ההמוני

שמעתי שארה"ב מתכננת לייצר את החץ וכמובן שישראל תקבל נתח נכבד

פורסם

אם זה נכון אז זאת תיהיה טעות קשה....

יצור נשק הוא אחד הדברים היחידים שישראל יכולה "ליצר" ולתת ככה מקומות עבודה....

פורסם

בניסיון האחרון ליצור עניין בפרויקט אצל מספר צבאות אירופאים, אף אחד מהם לא הראה ולו עניין קטן ביותר במימון או שיתוף בפרויקט.(..)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שנוכל לעמוד בייצור כמובן שלא נוכל לבד ליצר הכול אבל חלק מהמערכות כמו המכ"ם נראה לי שנוכל לייצר.

פורסם

אי אפשר למכור את החץ מסיבות ברורות.

וארה"ב לא מעוניינת בו מכיוון שהוא לא פרקטי להגנה על מדינה בגודלה.

היא מפתחת מגוון פתרונות אחרים הכוללים אמצעים מוטסים ניידים, טילים להגנה זירתית וטילים להגנה נקודתית.

פורסם

אני לא חושב שאנחנו נמכור את החץ למדינות אחרות מהסיבה שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמינו את עלויות הייצור ההמוני

שמעתי שארה"ב מתכננת לייצר את החץ וכמובן שישראל תקבל נתח נכבד

אם היא מתכוונת ליצר אות זה על מנת שישראל תוכל לקנות אותו ממנה בכספי הסיוע האמריקאי.

ארה"ב לא הולכת להשתמש בטיל לצרכיה.

החץ פשוט לא יכול להגן על ארה"ב, אם זה היה כ"כ פשוט אל תשלה את עצמך שארה"ב לא היתה עושה את זה עשור או כמה קודם.

פורסם

אם זה נכון אז זאת תיהיה טעות קשה....

יצור נשק הוא אחד הדברים היחידים שישראל יכולה "ליצר" ולתת ככה מקומות עבודה....

ישראל קונה חלק נכבד מהנשק שלה עם תקציב אמריקאי שאפשר לבזבז רק על תוצרים אמריקאיים.

פורסם

אם היא מתכוונת ליצר אות זה על מנת שישראל תוכל לקנות אותו ממנה בכספי הסיוע האמריקאי.

החץ פשוט לא יכול להגן על ארה"ב, אם זה היה כ"כ פשוט אל תשלה את עצמך שארה"ב לא היתה עושה את זה עשור או כמה קודם.

למה יש להם משהו יותר טוב?? לא!

ראינו את הפטריוט Pac 2 איך הם הגנו על שמי ארץ ישראל המלחמת המפרץ, הטילים האלו במקור טילי נ"מ.

אולי הPac 3 מהווה שיפור מסויים, אבל עדיין לא משתווה לחץ, והם אלו ששומרים לע שמיים נקיים באדמתה וכל בסיסיה על פני הכדור הארץ מפני טילי ארוכי טווח, שאגב מכרו כמה סוללות Pac 3 למצרים.

תאמין לי שאמריקאים הולכים להשתמש בחץ.

תקראה את הכתבה הבאה:

http://www.iai.co.il/site/he/iai.asp?pi=23048&doc_id=30554

פורסם

אתה חושב שהאמריאים פראייים?!

ניראה לך שהם היו מוציאים כל כך הרבה כסף בשביל שישראל תוכל לקנות אותו מהם??

אל תהיה כל כך בטוח שארה"ב יכלה לייצר את זה לפני 10 שנים כי היא לא(מדובר בטכנולוגיה שלא הייתה לפני 10 שנים) ולא ניראה לי שמשרד הביטחון האמריקאי מדווח לך בקשר למה כן יעזור לארה"ב ומה לא

ודבר שני תערוך אל תקפיץ

פורסם

למה יש להם משהו יותר טוב?? לא!

ראינו את הפטריוט Pac 2 איך הם הגנו על שמי ארץ ישראל המלחמת המפרץ, הטילים האלו במקור טילי נ"מ.

אולי הPac 3 מהווה שיפור מסויים, אבל עדיין לא משתווה לחץ, והם אלו ששומרים לע שמיים נקיים באדמתה וכל בסיסיה על פני הכדור הארץ מפני טילי ארוכי טווח, שאגב מכרו כמה סוללות Pac 3 למצרים.

תאמין לי שאמריקאים הולכים להשתמש בחץ.

תקראה את הכתבה הבאה:

http://www.iai.co.il/site/he/iai.asp?pi=23048&doc_id=30554

הכתבה הבאה לא מזכירה במילה שארה"ב תרכוש מערכות חץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים